Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΦΩΤΟ – ΝΤΡΟΠΗ: Μακεδονία αποκαλεί τα Σκόπια, το site του ΠΑΣΟΚ!

ΦΩΤΟ – ΝΤΡΟΠΗ: Μακεδονία αποκαλεί τα Σκόπια, το site του ΠΑΣΟΚ!Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε το ΠΑΣΟΚ, να υπερασπιστεί τώρα, σύμφωνα με το parapolitika.gr, αυτά που δεν υπερασπίστηκε όταν έπρεπε, αλλά η διαπίστωση αυτή απέχει πολύ , από το να αποκαλούνται «Μακεδονία» τα Σκόπια , από το κόμμα που κυβέρνησε για πάνω από 20 χρόνια την μεταπολιτευτική Ελλάδα και τους Έλληνες!
Και για του λόγου το αληθές κοιτάξτε την φωτό και θα καταλάβετε πως πολλές φορές η πέμπτη φάλαγγα είναι η χειρότερη…

Τελικά είμαστε "για τα μπάζα"

Τελικά είμαστε "για τα μπάζα"
Συμβολή οδών Μουσείου Δελή και Χρ. Μωραΐτου 
 
πηγή: megara.org

Τι σχόλια μπορεί κανείς να κάνει για την πράξη του ασυνείδητου «πολίτη - ιδιώτη» ο οποίος έριξε τα άχρηστά του μπροστά στο κατάστημα ειδών υγιεινής Σταματάκη;
Ρωτήσαμε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και περιβάλλοντος Αθανάσιο Ζάλη αν γνωρίζει ποιός έκανε αυτήν την πράξη. Αυτός απάντησε σιβυλλικά.
Τον ξέρεις Θανάση!!! Ρίξτου 500 ευρώ πρόστιμο για να καταλάβει....
Τρίτη 28/2/2012, ώρα 12:00 συμβολή οδών Δελή, Μουσείου, Χρ.. Μωραΐτου. Φτου σας ασυνείδητοι    

Ποιος μίλησε για γαϊδούρια;


ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



        Ο δήμαρχος για λόγους ψηφοθηρικούς και εντυπωσιασμού δέχεται, να υπογράψει ένα μνημόνιο, που του επιβάλει η ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε. και με το οποίο απεμπολούνται σοβαρά συμφέροντα και διεκδικήσεις του Δήμου έναντι του ΟΣΕ.
         Η ΓΑΙΑ ΟΣΕ είναι εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θυγατρική του ΟΣΕ, η οποία έχει στείλει πανομοιότυπα μνημόνια στους Δήμους, που έχουν σταθμούς ΟΣΕ και προσπαθεί με αυτά, να κερδίσει όσα γίνεται περισσότερα, για να πουληθεί ευκολότερα, διότι ως γνωστόν ο ΟΣΕ πρόκειται να περάσει σύντομα στα χέρια ιδιωτών , πιθανότατα ξένων. Επομένως ό,τι δημιουργήσει ο Δήμος με χρήματα του Μεγαρικού λαού στον χώρο του ΟΣΕ, σε λίγα χρόνια είναι πολύ πιθανόν, να ανήκει σε ξένους ιδιώτες.
        Ο χώρος, που βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός, καθώς και η περιοχή απ' όπου διέρχονται η παλαιά σιδηροδρομική γραμμή, πρέπει να διεκδικηθούν δυναμικά από το δήμο για τους παρακάτω λόγους:

Συγκέντρωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Υπό κατάρρευση οι φυλακές της χώρας


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Υπό κατάρρευση οι φυλακές της χώρας

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας αφού ούτε αυτά έχουν γλιτώσει από τις περιοριστικές πολιτικές της κυβέρνησης με κίνδυνο όπως αναφέρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί στα απεργιακά δελτία τύπου τους σε όλη την Ελλάδα να τίθενται σοβαρότατα θέματα ασφάλειας, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες και τις αργίες, όταν και δεν επαρκεί στις περισσότερες περιπτώσεις το προσωπικό φύλαξης ή δεν πληρώνονται γι αυτή τους την εργασία. Εάν δεν προβείτε άμεσα σε παρεμβάσεις εκτόνωσης της έκρυθμης κατάστασης τα προβλήματα που θα προκληθούν θα είναι ανεξέλεγκτα.

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ


Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η ελληνική Βουλή ψήφισε όλα εκείνα τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση. Ένα μνημόνιο κοινωνικής κατεδάφισης πολύ χειρότερο απ’ το πρώτο συνεχίζοντας, επεκτείνοντας και βαθαίνοντας όλες εκείνες τις πολιτικές που έχουν χρεοκοπήσει ήδη τον Λαό. Η βουλή είπε ναι σε όλα. Ναι στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, ναι στην μείωση - συρρίκνωση μισθών και συντάξεων που δεν φτάνουν πια ούτε για τα αναγκαία. Ναι στις απολύσεις και στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Ναι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των ελεύθερων χώρων και σε ό,τι θέλουν οι επίδοξοι επενδυτές. Ναι στην περαιτέρω κατεδάφιση των κοινωνικών υπηρεσιών, την διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, της φαρμακευτικής περίθαλψης. Είπε ναι στην φορομπηξία και στα ατελείωτα χαράτσια που θα έρθουν να προστεθούν στα βάρη της λαϊκής οικογένειας λες και μπορούμε να αντέξουμε ή να πληρώσουμε αυτά που μας έχουν βάλει ήδη. Είπε ναι στις αυξήσεις τιμολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών όπως στα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα, 

«Μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο»


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Ελευσίνας στην ομιλία του Βουλευτή Αττικής (συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αριστερά), Βασίλη Οικονόμου. Οι ενεργοί πολίτες της Ελευσίνας διέψευσαν με την συμμετοχή τους στη συζήτηση όλους όσους υποστηρίζουν ότι οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι και αποτραβηγμένοι στην ιδιώτευσή τους.
Ο Βασίλης Οικονόμου στην τοποθέτηση του τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια είναι καταστροφική για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι κάτοικοι της Ελευσίνας βιώνουν με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματά της αφού μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετατράπηκαν από εργαζόμενοι με αξιοπρεπή μισθό είτε σε ανέργους είτε σε φτωχούς εργαζόμενους που οι απολαβές τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα αφού το πιο σκληρό πακέτο μέτρων έρχεται τον Ιούνιο και τότε όλοι ανεξαιρέτως θα βιώσουμε την ραγδαία πτώση του βιοτικού μας επιπέδου αφού τα 11,5 δις € μέτρα θα προστεθούν σε όλα όσα έχουν επιβληθεί σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων.
Στόχος των Ελεύθερων Πολιτών και της Δημοκρατικής Αριστεράς με την οποία συνεργαζόμαστε πολιτικά και εκλογικά είναι να καταθέσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στις συνθήκες ζωής που είχαμε συνηθίσει. Μπορούμε όμως να σταματήσουμε τον κατήφορο.
Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οι στρατιές συμβούλων στα υπουργικά γραφεία και να αναζητούμε ισοδύναμα για το κόψιμο των κύριων και επικουρικών συντάξεων! Κανείς δεν μιλάει για τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων και τις επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ για τις ΜΚΟ! Όποιος μπει στον κόπο να δει αναλυτικά τον προϋπολογισμό θα βρει πολλά αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν συνδυαστικά προκειμένου να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή εισοδήματα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Στην ομιλία του Βασίλη Οικονόμου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, ο οποίος και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Βασίλη Οικονόμου, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν Βουλευτή που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Ελευσίνας και των κατοίκων βοηθώντας τους με όλες του τις δυνάμεις.   

Ιδρύεται Κατάστημα Αλληλεγγύης Μεγάρων


Με απόφαση της τοπικής μας Εκκλησίας ιδρύθηκε το «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ»  με την βοήθεια και συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων. Το κατάστημα δημιουργήθηκε δίπλα στο Συσσίτιο  στην οδό Κ. Σχινά, στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο Μεγάρων.
Θα είναι κατάστημα που θα παρέχει τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, υποδήματα, παιδικά ειδή, παιχνίδια και άλλα χρειώδη σε οικογένειες της περιοχής μας, που δυσκολεύονται λόγω της οικονομικής κρίσης. Για την λειτουργία του συνεργάζονται ο Δήμος Μεγαρέων με την κοινωνική του Υπηρεσία, το Ν.Π.Δ.Δ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων.
Τα επίσημα εγκαίνια του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα γίνουν το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 στις 18:30 το απόγευμα. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι συμπολίτες.
Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αφήνοντας σε κάθε μας αγορά τρόφιμα ή άλλα αναγκαία στο καλάθι της αλληλεγγύης που υπάρχει στα συνεργαζόμενα καταστήματα της πόλης και στα super market.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Διοργάνωση ημερίδας για στήριξη του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Μεγαρέων στην προσπάθειά του να στηρίξει τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής μας και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες, προτίθεται να λειτουργήσει στα Μέγαρα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί – Γεωργική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και η συμβολή αυτών στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας».
Εισηγητές της ημερίδας θα είναι:
1) Δρ Βασίλειος Γκίκας, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
2) Παναγιώτης Παπαβασιλείου, Γενικός Διευθυντής Γεωργικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Καλούμε λοιπόν όλους τους αγρότες, τους πτηνοτρόφους και τους κτηνοτρόφους να παρευρεθούν στην ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 06:00 το απόγευμα στο παραλιακό κέντρο PUZZLE στη Βαρέα Μεγάρων.

Το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ (1-3-2012)


Με λένε ΕΛΛΑΔΑ...


Σου μιλάω ψιθυριστά να μην μας ακούσουν. Θα σου πω και εγώ την ιστορία της καταστροφής μου. Με λίγα λόγια.
Κάποτε είχα μια συναίσθηση της ιστορικής αξίας μου. Ήμουν πτωχή πλην τίμια. Πολεμούσα για να μεγαλώσω. Πολεμούσα για τους Βαλκανικούς. Πολεμούσα για τη μεγάλη ιδέα στη Μικρά Ασία. Έστω και αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω. Πολεμούσα στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν. Ξυπνούσαν μνήμες που με συνέδεαν με το παρελθόν.