Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Έφυγε ο Γιώργος Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Ελευσίνας


Κατέληξε σήμερα ο Γιώργος Αμπατζόγλου, δήμαρχος Ελευσίνας μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Ο εκλιπών, υπηρέτησε τον δήμο με συνέπεια για 3 διαδοχικές θητείες και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής.
Το όνομά του συνδέθηκε με τις ακούραστες προσπάθειες τις οποίες κατέβαλλε για το περιβάλλον και την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην ιδιαίτερα βεβαρημένη περιοχή της Ελευσίνας και του Θριασίου Πεδίου.
Η μητέρα του εκλιπώντος Δημάρχου είναι Μεγαρίτισσα, γεγονός που δείχνει τις στενές σχέσεις που είχε με την πόλη μας.
Η περιοχή μας θρηνεί για την απώλεια του χαρισματικού αυτού πολιτικού προσώπου

Οι Ταϊλανδέζοι δείχνουν το δρόμο!


http://logia-starata.blogspot.com/2011/10/blog-post_6390.html

Την προηγούμενη εβδομάδα, πηγές του Reuters ανέφεραν ότι η Ομάδα Δράσης της Κομισιόν, που βρίσκεται στην Αθήνα μ’ επικεφαλής τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ θ’ αποκτήσει εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε κρίσιμους τομείς του Ελληνικού Κράτους. Μάλιστα, Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλά ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων… Το σχέδιο πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά. Ας το ονομάσουμε «τεχνική βοήθεια»… Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους και οι Έλληνες πρέπει να το δεχτούν».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ


Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του ευρύτερου Λαϊκού και Εργατικού κινήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή εκφράζει βαθιές λαϊκές ανάγκες οι οποίες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία γίνονται ακόμη βαθύτερες. Εκτός των άλλων το κίνημα «Δεν Πληρώνω» προσφέρει και ένα μέσο έκφρασης της αγωνιστικής διάθεσης των κοινωνικών στρωμάτων που βάλλονται από την απύθμενη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που πλέον βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Βελτιωμένος ο Βύζας

Ισόπαλο έληξε το κυριακάτικο (23/10) φιλικό παιχνίδι στα Μέγαρα ανάμεσα στον Βύζαντα Μεγάρων και τον Θρασύβουλο.

Παρουσία περίπου 500 οπαδών του ο Βύζας άφησε καλές εντυπώσεις στη φιλική αναμέτρηση με την ομάδα της Φυλής και έδειξε ότι δεν θα είναι ο… φτωχός συγγενής της Football League.
Ο Θρασύβουλος προηγήθηκε στο 30’ με εκτέλεση φάουλ του Καρλόπουλου και ο Ουατάρα ισοφάρισε στο 70’.
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Κοτταράς, Μπέριος, Χριστοφιλέας, Αρκουμάνης, Πλάτανος, Σανόκο, Λίτσης, Ουατάρα, Στρατάκης, Γκούμας, Μωυσίδης. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Ρωμαίδης, Μακρόπουλος, Βλάχος, Μιχελής, Μειντής, Πέτρου, Νταντάμης, Ρούσσος, Ροβίθης.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Κόλτζος, Σύρος, Βασιλείου, Καρλόπουλος, Ψιάνος, Σκόνδρας, Βλάχος, Νικολάου, Παπαναστασίου. Έπαιξαν και οι Ανδριόλας, Ζώνας, Γεωργιάδης, Μουκίδης, Ονυφαδόπουλος, Κοντιζάς, Κακαράς, Μπάτσι.

πηγή: onsports.gr 

Οι καταλήψεις, η παρέλαση και το ΟΧΙ των μαθητών



Οι μαθητές λένε ΝΑΙ στην παρέλαση
Θα πουν, όμως, ΟΧΙ στους εκπροσώπους μιας πολιτείας που τους εμπαίζει.

Στη φετινή παρέλαση κανείς μαθητής δε θα γυρίσει το κεφάλι του στους επισήμους.
Θα τους γυρίσουν την πλάτη.

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος
Ο Νίκος είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου σε κάποιο Δημόσιο Λύκειο της Αττικής. Μου αρέσει να συζητώ μαζί του, γιατί είναι από τα παιδιά που έχουν άποψη, σωστή ή λανθασμένη δεν έχει καμία, απολύτως, σημασία. Σημασία έχει ότι εκφράζει μια άποψη. Ο Νίκος συμμετέχει ενεργά στις καταλήψεις, ξενυχτά στο σχολείο όχι από μαθητικό χαβαλέ αλλά γιατί πιστεύει, με το πάθος ενός 17χρονου, ότι αδικείται. Δεν ξέρει πως να αντιδράσει, αλλά ξέρει ότι αδικείται. Τσαντίζεται, όταν τον αποκαλούν Τσίπρα Junior. Αυτός, λέει, δεν είναι πολιτικός. Το πρόβλημα του είναι ότι δεν ξέρει τι είναι (και πως θα μπορούσε να ξέρει στα 17 του χρόνια) αλλά επιμένει ότι ξέρει τι είναι αυτό που δε θέλει να γίνει".

Το πρωτοσέλιδο της ΑΙΧΜΗΣ


Το πρωτοσέλιδο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ