Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μια συγκλονιστική παρέμβαση ενός συμπολίτη μας



Αγαπητοί τοπικοί άρχοντες (όπου και όποιοι και αν είστε)
Επιτρέψτε μου σαν απλός πολίτης, που δεν αποδέχεται τις ταμπέλες σοσιαλιστής, κομμουνιστής, δεξιός, αριστερός, οικολόγος πράσινος, κ.λ.π αλλά προτιμά την ταμπέλα «πολίτης με δικαιώματα και υποχρεώσεις» να υπενθυμίσω σε όλους τους κατέχοντες δημόσιες θέσεις το αυτονόητο.
Τρία πράγματα με έκαναν να ξεδιπλώσω την σκέψη μου.
1. Εχθές παρακολούθησα (στο megaratv.gr) τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το γνωστό θέμα του Βουρκαρίου.
2. Σήμερα το πρωί διάβασα για κάποια νέα σχέδια δημιουργίας ζώνης υχθιοκαλλιέργειας στην παραλιακή ζώνη της Μεγαρίδας.
3. Αν θυμάμαι καλά, στο παρελθόν είχε ζητηθεί από το Δήμο Μεγάρων (αν δεν κάνω λάθος από τη Νομαρχία) η γνωμοδότησή του για το την αδειοδότηση ή μη νέων βιομηχανικών μονάδων στο Βουρκάρι και η επίσημη απάντηση του Δήμου ήταν "ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα, δεν εγκρίνει ή απορρίπτει εκείνος άδειες» (σωστά βέβαια) και γι’ αυτό δεν έδωσε τελικά καμία απάντηση.
Στην τελευταία λοιπόν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ειπώθηκαν τα εξής:
«Ο Δήμος δεν ρωτήθηκε εξ αρχής αλλά του παρουσιάστηκε ένα σχέδιο για το οποίο απλώς θα πρέπει να πει αν συμφωνεί ή όχι» και εκφράστηκε η δυσαρέσκεια γι’ αυτό (δικαίως θα έλεγα, αν και στο παρελθόν ο Δήμος δήλωνε αναρμόδιος, αλλά βέβαια τότε ήταν άλλη η Δημοτική Αρχή).
«Θα πρέπει να έχουμε όλα τα στοιχεία, με βάση ποια δεδομένα το σχέδιο λέει ότι λέει, δεν είμαστε ειδικοί σε όλα, δεν είμαστε όλοι μηχανικοί για να γνωρίζουμε, πρέπει να πάρουμε μια απόφαση που θα μπορούμε να τεκμηριώσουμε» (και εδώ όλα ακούγονται και είναι βεβαίως σωστά).
Και για να λέμε όλη την αλήθεια προφανώς δεν είναι εύκολο το έργο σας. Οι μεν σας λένε «πιστεύαμε ότι θέλετε να προστατευθεί το περιβάλλον», οι δε «πιστεύαμε ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάμε θα θέλατε να αναπτύξουμε τη βιομηχανία μας» και προσπαθείτε η όποια απόφαση πάρετε να είναι νόμιμη και τεκμηριωμένη ώστε να μην αφήνει την παραμικρή υπόνοια μεροληψίας προς την μια ή την άλλη πλευρά.
Δύσκολο το έργο σας. Και σοβαρό. Έχει να κάνει με το μέλλον του τόπου. Μεγάλη ευθύνη.
Σας συμπονώ αλλά ταυτόχρονα απαιτώ να κάνετε καλά τη δουλειά σας όπως απαιτεί και από εμένα ο δικός μου εργοδότης.
Γι’ αυτό είστε εκεί, για τα δύσκολα, τα σοβαρά, τα κρίσιμα. Είστε εκεί που πρέπει να είναι οι ικανοί.
Είστε εκεί όπου εσείς διατυμπανίζετε ότι σας αξίζει να είστε. Είστε εκεί για να δώσετε στον τόπο αυτό που του αξίζει. Τι είναι λοιπόν αυτό που του αξίζει;
κ.κ. τοπικοί άρχοντες επιτρέψτε μου να σας θυμίσω το λόγο για τον οποίο σας ψηφίζουμε:
Δεν είστε εκεί μόνο για τη τήρηση της νομιμότητας. Αυτό είναι υποχρέωσή σας. Απέναντι στο νόμο είμαστε όλοι ίσοι. Δεν είναι καλός ο Δήμαρχος ή ο Δημοτικός Σύμβουλος που απλώς τηρεί τους νόμους. Αν είναι δυνατόν το αυτονόητο να αποτελεί κριτήριο.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη για άλλο πράγμα κρίνεστε:
Για το όραμά σας. 
Για το σχέδιο που έχετε για τη γειτονιά, για την πόλη, για τη χώρα.
Αν θέλω να φτιάξω ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, μπορώ με νόμιμο τρόπο να το κάνω, αν αντιθέτως θέλω να φτιάξω ένα πάρκο, μπορώ επίσης να το κάνω με νόμιμο τρόπο όπως άλλωστε οφείλω. Δεν μπορεί όμως να καλύπτομαι πίσω από τη νομιμότητα. Να λέω δηλαδή σε αυτούς που ήθελαν πάρκο αντί εμπορικού κέντρου ότι «όλα έγινα νόμιμα, υπάρχουν άδειες, όλη η διαχείριση του δημοσίου χρήματος έγινε με διαφάνεια, έγινε διαγωνισμός, κ.λ.π» οφείλω να τους πω τους λόγους της απόφασης μου. π.χ. ότι δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και για εμένα το περιβαλλοντικό κόστος ζύγισε λιγότερο από τα οφέλη του εμπορικού κέντρου. Αυτό είναι το όραμα μου και το υλοποιώ. Και βέβαια θα κριθώ για αυτό. Απλά τα πράγματα.
Ένα σύντομο ερώτημα:
Αν ρωτήσει η Νομαρχία το εξής: «Θέλω τη γνωμοδότησή σας για την ανέγερση καζίνο εντός των ορίων του Δήμου. Ο ιδιώτης έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οικοδομήσιμη έκταση, τηρείται κατά γράμμα ο συντελεστής δόμησης, θα πάρει άδεια από την Πυροσβεστική, δεν θα κόψει κανένα δέντρο, κ.λ.π».
Όλα δηλαδή νόμιμα. Εκεί τι θα απαντήσει ο Δήμος. «Δεν είμαι εγώ εκείνη η αρμόδια Αρχή που δίνει άδειες»; «αφού είναι όλα νόμιμα εγώ δεν μπορώ να απαγορεύσω»;
Μήπως θα μπορούσε να πει: «Δεν συμφωνώ. Αυτού του είδους οι δραστηριότητες δεν ταιριάζουν ούτε με την ιστορία ούτε με το ύφος του Δήμου μας. Δεν επικροτούμε τον τζόγο»; Αυτό θα ήταν παράνομο; Αυτό δεν έχει δικαίωμα να το κάνει ο Δήμος; Δεν έχει το δικαίωμα να το εμποδίσει; Δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει;
Και κυρίως δεν έχει το δικαίωμα να πει την άποψη του;
Μήπως δεν έχει άποψη;
Μήπως θέλει να κρυφτεί πίσω από αποφάσεις άλλων;
(Γνωστό σε εμάς τους Έλληνες το φαινόμενο, για όλα φταίνε οι άλλοι. Έχετε ακούσει τους φοιτητές; Το μέλλον του τόπου; «Με έκοψε, ο τάδε καθηγητής» λένε. Όχι «κόπηκα, γιατί δεν έγραψα καλά»)
Βεβαίως κάποιοι θα που ότι μια τέτοια επένδυση θα φέρει θέσεις εργασίας, επισκέπτες στην πόλη και άρα χρήμα και ανάπτυξη. Κάποιοι άλλοι ίσως πουν ότι τέτοια ανάπτυξη δεν την θέλουν.
Η αποφάσεις λοιπόν ποτέ δεν μπορεί να έχουν ικανοποιημένες όλες τις πλευρές και αποδεικνύεται στο μέλλον αν ήταν σωστές και συμφέρουσες για τον τόπο.
Δείξτε μας λοιπόν ποιο είναι το πλάνο σας για την πόλη, 
ποιο είναι το όραμά σας.
Πάρτε επιτέλους αποφάσεις. 
Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.
Θα ήθελα να σας θυμίσω τις προεκλογικές δηλώσεις περί της ανάγκης προστασίας του Βουρκαρίου και κυρίως τα πολλά «θα» που υποδήλωναν σαφή πρόθεση προστασίας της περιοχής.
Κι όμως ξεκάθαρες θέσεις δεν ακούστηκαν γι’ άλλη μια φορά. Θέσεις, σχέδια, πλάνο. Πρώτα ξεκινάμε με αυτά και μετά προσπαθούμε με τα νόμιμα μέσα να τα κάνουμε πράξη.
Άρθρο 24 Συντάγματος
«Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξη του το κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας»

Ευχαριστώ πολύ για το βήμα που μου δίνετε.
Ένας πολίτης...

"Έφυγε" ο καλός μας άνθρωπος...




Από τον Κριτικό

"Έφυγε" σήμερα λίγο μετά τις 7 το πρωί ο "καλός μας Άνθρωπος" Θανάσης Βέγγος...
Ο μεγάλος μας ηθοποιός, ο άνθρωπος που αισθανθήκαμε όλοι μας δικό μας, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μοκρόχρονη παραμονή του στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός".
Θέατρο, ταινίες, γέλιο... Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς για την καριέρα του!!!
Εγώ θέλω όμως να θυμηθώ κάτι άλλο...
Θέλω να θυμηθώ πως "μεγάλωσα" μαζί του...
Θα διαβάσετε αλλού για τις 126 ταινίες του, τις επιθεωρήσεις που έπαιξε, τη θεατρική του παρουσία και το πλούσιο γενικά βιογραφικό του...
Η ουσία όμως δεν βρίσκεται εκεί. Είναι μέσα στην ψυχή ενός παιδιού που μεγαλώνει με τον Βέγγο στην καρδιά του. Είναι μέσα στο οικογενειακό γεγονός και τις στιγμές που ζεις με τους δικούς σου ανθρώπους όταν μοιράζεσαι αυτά που σου προσφέρει ένας τέτοιος άνθρωπος. Είναι οι στιγμές που ζεις και τώρα, σαν γονιός πια, όταν βλέπεις ξανά και ξανά και δεν χορταίνεις την προσφορά του!
Την δεκαετία του '80, όπου μεγάλωσα, τα κανάλια ήταν δύο. 

Συμμετοχή στην 2nd Agro Quality Festival – Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα




Μέγαρα 03/05/2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
Αρ. ΔΤ:  0013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


E-mail: gt@megara.gr







Θέμα: Συμμετοχή στην 2nd Agro Quality Festival – Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα

Ο δήμος Μεγαρέων προκειμένου να ενισχύσει την τοπική παραγωγική και τουριστική ανάπτυξη πρόκειται να πάρει μέρος με περίπτερο στην 2η έκθεση Άγκρο – Κουάλιτι –Φέστιβαλ (2nd Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα) η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων από 13 έως 15 Μαΐου 2011.
Η έκθεση διοργανώνεται από τον οργανισμό πιστοποίησης AGROCERT (Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Επομένως, καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να προβάλλουν τα αγροτικά τους ή άλλα σχετικά με την αγροτική παραγωγή ποιοτικά προϊόντα παραγωγής τους ως άτομα ή συλλογικοί φορείς, να δηλώσουν στον δήμο το ενδιαφέρον τους μέχρι την Δευτέρα 9 Μαΐου 2011.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας
α. Δήμητρα Κατρακούλη, τηλ. 229682611
β. Σ. Κωνσταντινίδου τηλ. .6977523914

Δωρητές οργάνων… με το ζόρι!



Του ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΕΩΝ*


Πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις». Με τη μελέτη του προσχεδίου διαπιστώνεται η ύπαρξη μίας εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας στο ευαίσθητο θέμα των μεταμοσχεύσεων συγκριτικά με τα μέχρι τώρα ισχύοντα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι δωρητής οργάνων μετά θάνατον είναι όποιος πολίτης το έχει ελεύθερα δηλώσει (με έγγραφη συναίνεση) ή εφόσον δεν αντιτίθενται οι συγγενείς του. Με το προταθέν προσχέδιο δωρητές μετά θάνατο θεωρούνται όλοι οι πολίτες που δεν έχουν δηλώσει το αντίθετο εν ζωή. Έτσι λοιπόν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του πολίτη αντικαθίσταται από μία αναγκαστική «συναίνεση» (εικαζόμενη όπως την ονομάζει το προσχέδιο) που επιβάλλεται από την πολιτεία. Γεγονός είναι ότι έως τώρα τα μοσχεύματα μετά θάνατο είναι ιδιαίτερα ολιγάριθμα, είναι όμως επίσης αλήθεια ότι έως σήμερα ουδέποτε η πολιτεία έκανε μία αποτελεσματική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη δωρεά οργάνων. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από την πρόσφατη (Ιούνιος 2010) σχετική έρευνα της Eurostat σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ούτε το σχετικό νόμο περί μεταμοσχεύσεων (είναι γνωστός μόνο στο 14% του πληθυσμού) πόσο μάλλον τις διαδικασίες για να δηλώσουν την πιθανή επιθυμία τους να δωρίσουν. Στην ίδια έρευνα βέβαια ένα ποσοστό της τάξης του 43% εκφράζει την επιθυμία του να δωρίσει κάποιο από τα όργανά του μετά θάνατο, ποσοστό ικανό για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε μοσχεύματα. Γιατί λοιπόν μέχρι σήμερα η ελληνική πολιτεία δεν φρόντισε αυτή τη θετική άποψη των πολιτών για το θέμα να την διευρύνει και να την πραγματοποιήσει μέσω των αντίστοιχων φορέων της;

Ευχαριστήριο απο τον ΚΟΥΡΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Όπως συνηθίζουμε τα τελευταία 7 χρόνια, έτσι και φέτος, διοργανώσαμε το πενθήμερο αγάπης προς τον συνάνθρωπο από 13 έως 17  Απριλίου 2011, με σκοπό την συλλογή βασικών ειδών διατροφής, προς ανακούφιση απόρων συμπολιτών μας.
  Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στις μέρες μας, αρκετοί ήταν αυτοί  που ευαισθητοποιήθηκαν και προσέφεραν τρόφιμα, δείγμα της φιλανθρωπίας και υπερηφάνειας του Μεγαρικού λαού.
  Συγκεντρώθηκαν στα γραφεία μας στο Φόρο, περίπου 450 κιλά  σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συσκευάστηκαν και διανεμήθηκαν σε 30 οικογένειες των Μεγάρων και σε 10 της Νέας Περάμου, μαζί με τις ευχές μας για  Ανάσταση με χαρά και αξιοπρέπεια.
  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως: τον κο Αθανάσιου Καριλάκη κρεοπώλη επί της 28ης Οκτωβρίου 125 στα Μέγαρα, όπου προσέφερε ικανή ποσότητα σε κοτόπουλα, τον οινοποιό κο Γκόβενη Χρήστο όπου προσέφερε αρκετά μπουκάλια κρασί, τον πτηνοτρόφο κο Παπαθανασίου Δημήτριο που μας δώρισε πολλές καρτέλες με αυγά, όλους τους συμπολίτες μας  που προσέφεραν από το υστέρημά τους, όπως επίσης και τους εθελοντές μας για την ενεργή συμμετοχή τους, τονίζοντας ότι η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΄΄Κούρος΄΄ βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς και του φιλανθρωπικού έργου.
Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος  Δημ. Κατερινίτσας

ΤΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


                                                      ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

              Είναι γεγονός αναμφισβήτητο,πως η περιοχή της μεγαρίδας διαθέτει πολλές και θαυμάσιες φυσικές ομορφιές, οι οποίες όμως παραμένουν ακόμα αναξιοποίητες.

              Διακαής πόθος του συνόλου, σχεδόν, του πληθυσμού είναι η αξιοποίηση της παραλίας της Βαρέας, διότι αυτή θα συντελέσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, αφού θα δημιουργηθούν έτσι πολλές επιχειρήσεις, με εκατοντάδες θέσεις εργασίας, που θα προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες από την κοντινή Αθήνα.

              Είναι αυτονόητο, πως αυτό θα έχει ως συνέπεια την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την αύξηση της τιμής όλων των ακινήτων.

              Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση, να παραμείνει η παραλία καθαρή και ελεύθερη.

              Δυστυχώς όμως η παραλία της Βαρέας, όπως και η Πάχη, κινδυνεύουν, διότι κάποια αλλότρια συμφέροντα σχεδιάζουν, σε πρώτη φάση, να γεμίσουν την περιοχή μας με καράβια, με ό,τι δυσάρεστο και κακό αυτό συνεπάγεται. Ίσως δε να ακολουθήσουν και χειρότερα.

             Εάν αυτό γίνει, πάει περίπατο η αξιοποίηση και η ανάπτυξη της Βαρέας, η δε υποβάθμιση της Πάχης θα είναι δεδομένη.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΝΕΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ! ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΗ!

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011



Νέος εφιαλτικός κίνδυνος για ολόκληρη την παραλιακή Μεγαρίδα εμφανίστηκε με την μορφή σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τις ιχθυοκαλλιέργειες.Συγκεκριμένα με την ΚΥΑ αυτή ορίζεται η περιοχή της παραλιακής Μεγαρίδας από το Ήρεμο Κύμα μέχρι την Κινέτα ως Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) καταδικάζοντας όλες τις παραλίες μας στην περιβαλλοντική και αναπτυξιακή καταστροφή, αφού έτσι ονομάζονται όλες οι περιοχές που δεν έχουν και δεν θα έχουν προοπτικές τουριστικής και παραλιακής ανάπτυξης.

Δείτε το σχετικό χάρτη παραπάνω: όλα τα παράλια της Μεγαρίδας με κόκκινη διαγράμιση! - η μοναδική περιοχή στην Αττική!


Με άλλα λόγια ξεχάστε, αν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα και δυναμικά, την Πάχη που ξέρουμε! Ξεχάστε την όποια προοπτική να αναπτυχθεί η Βαρέα! Ξεχάστε ίσως και την Κινέτα!


Στο συγκεκριμένο σχέδιο επιλέγεται η περιοχή των παραλιακών Μεγάρων ως η μοναδική περιοχή στην Αττική που θα δεχθεί τέτοιες βρωμερές δραστηριότητες..., αφού μόνο όλη η υπόλοιπη Αττική θεωρείται ότι έχει την προοπτική ανάπτυξης παραλιακών θερέτρων και του σχετικού τουρισμού! Έχει χαρακτηριστεί ως Β ζώνη (δεύτερη από τις τέσσερις χειρότερες κατηγορίες) και έτσι θα υποδεχθεί κατά προτεραιότητα νέες ιχθυοκαλλιέργειες έκτασης τουλάχιστον 100 στρεμμάτων (!!!) με τις συνοδευτικές τους χερσαίες εγκαταστάσεις! Στις εγκαταστάσεις αυτές προβλέπονται:

"...
εγκαταστάσεις ελλιμενισμού, φυλάκια, οδοί πρόσβασης, χώροι παραμονής προσωπικού, αποθήκες τροφών, αποθήκες υλικών και εφοδίων, εγκαταστάσεις ταΐσματος (σιλό και σωληνώσεις όδευσης τροφών), χώροι διαχείρισης διχτυών (πλύσιμο – στέγνωμα – εμποτισμός), αγωγοί απορροής και άντλησης θαλασσινού νερού, κλίβανος αποτέφρωσης, εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων (καθίζηση, μηχανικά ή / και βιολογικά φίλτρα) χώροι στάθμευσης οχημάτων, αντλιοστάσιο, γεωτρήσεις, υπόστεγα, μηχανοστάσια, συνεργεία επισκευών κλπ...."
Υπάρχει άμεσα η ανάγκη να αλλάξει η κατηγορία των Μεγάρων και να μετατραπεί σε κατηγορία "μεμονωμένης χωροθέτησης", όπως είναι όλη η υπόλοιπη Αττική. Σε αυτές τις περιοχές επιτρέπεται ο εκσυγχρονισμός υφισταμένων μονάδων (όπως είναι οι οστρακοκαλλιέργειες στη Νέα Πέραμο) αλλά δεν επιτρέπεται η ίδρυση άλλων καλλιεργειών (και ιδιαίτερα των καταστροφικών για το θαλάσσιο και παραλιακό περιβάλλον ιχθυοκαλλιεργειών), για λόγους 'ευαισθησίας του φυσικού περιβάλλοντος'.


Επιτέλους δεν μπορούν να αποφασίζουν την καταστροφή μας!
Βέβαια τίθενται δύο καταλυτικά ερωτήματα:
  • Έχει γνωστοποιηθεί στο δήμο το σχέδιο για αυτή την τρομακτική ΚΥΑ;
  • Αν δεν έχει αποσταλεί, τότε γιατί; Προσπαθούν να το περάσουν στα μουλωχτά; Δεν αποτελεί ύβρη προς την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση;
  • Οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες δεν παρακολουθούν την ανοιχτή κυβερνητική διαβούλευση για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση; Κάποιος σύμβουλος του δημάρχου δεν είδε κάτι;
Είναι φανερό ότι η Δυτική Αττική (αυτή τη φορά τα Μέγαρα μεμονωμένα) επιλέγεται ως ο στόχος για την περιβαλλοντική της καταστροφή και την ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη όλης της υπόλοιπης Αττικής! Την ίδια στιγμή που το θέμα του αγκυροβολίου δεν έχει τελειώσει (κάθε άλλο μάλιστα), άλλος, πιθανόν μεγαλύτερος κίνδυνος, περιβάλλει την Πάχη και τα Μέγαρα! Την ίδια στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο αναβάλει αναίτια την συζήτηση του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Βουρκαρίου, κάποιοι άλλοι στο Υπουργείο ετοιμάζουν σχέδια για την εξαφάνιση της όποιας ελπίδας να έχουμε καθαρά νερά και θάλασσα στα Μέγαρα!

Κάθε δήμαρχος τα τελευταία χρόνια έπαιρνε προίκα κατά την διάρκεια της θητείας του και άλλο ένα ακόμα παράσημο για τον τόπο: δεξαμενές πετρελαίου, αγωγός φυσικού αερίου, Ρεβυθούσα... Ελπίζουμε ο κ.Μαρινάκης να μην υπογράψει στη διάρκεια της θητείας του την καταστροφή ολόκληρης της παραλιακής Μεγαρίδας!


Υπάρχει ανάγκη για άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για να αποκρουστούν τα καταστροφικά αυτά σχέδια! Αυτή τη φορά με συγκεκριμένες αποφάσεις για άμεσες κινητοποιήσεις που πρέπει να υλοποιηθούν! Ας αποδείξουμε ότι αγαπάμε τον τόπο μας! Είναι υποχρέωση και καθήκον μας!


Η ΚΥΑ για τις υδατοκαλιέργειες αναρτήθηκε για διαβούλευση στις 11 Απριλίου και λήγει στις 29 Μαίου. Θα την βρείτε, μαζί με τους σχετικούς χάρτες και πίνακες στο:
http://www.opengov.gr/minenv/?p=1630


διαβάστε τι είναι οι ΠΟΑΥ, οι περιοχές σημειακής ανάπτυξης, και η κατηγορία Β στο:
http://www.opengov.gr/minenv/?p=1624
διαβάστε πως σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν βιομηχανικές και βιοτεχνικές χερσαίες μονάδες υποστηρικτικές των ιχθυοκαλιεργειών ακόμα και στα παράλια των Μεγάρων που δεν έχουν αντίστοιχες χρήσεις γης!!!:
http://www.opengov.gr/minenv/?p=1620