Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ. ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η χωματερή των Μεγάρων έχει σφραγισθεί πριν από τρία χρόνια περίπου, επειδή ρύπαινε το περιβάλλον και ήταν παράνομη. Ρύπανση δε του περιβάλλοντος σημαίνει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, που μπορεί να μην έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα, μακροχρόνια όμως προκαλούν σοβαρότατες βλάβες στην υγεία.
Επομένως καμία αιτιολογία και κανένας λόγος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εναπόθεση απορριμμάτων (πολύ δε περισσότερο άλλων πιο επιβλαβών υλικών π.χ. τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων) στην σφραγισμένη πλέον χωματερή, διότι κανένα οικονομικό όφελος δεν μπορεί να αντισταθμίσει την υγεία ή την ζωή, έστω και ενός πολίτη. Και ο Δήμος έχει υποχρέωση αυτά, να τα προστατεύει και όχι να τα θέτει σε κίνδυνο.

Να καλυφθούν νοσηλευτικά και φαρμακευτικά οι ανασφάλιστοι και οι οικονομικά αδύναμοι

Απο την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Β. Οικονόμου

(Πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων από νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη)

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ακούγοντας, κύριε Πρόεδρε, τη δημόσια συζήτηση για την ανάγκη μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, που πραγματικά το επόμενο διάστημα κρίνεται ότι είναι μείζονος σημασίας, ανέτρεξα στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο -όπου έχω καταθέσει κατά καιρούς ερωτήσεις και προς τη Βουλή, αλλά και προς τους Υπουργούς- και διαπίστωσα ότι η αναθεώρηση μιας συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης, της 139491/2006, όπου καθόριζε τον τρόπο, τα κριτήρια και τις διαδικασίες πρόσβασης στο νοσηλευτικό σύστημα και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών -έτσι τιτλοφορούνταν αυτή η ΚΥΑ- καθορίζει και διαμορφώνει γιατί είναι μείζον ζήτημα αυτή η διαπραγμάτευση που συζητάμε όλοι και γιατί πρέπει να είναι ουσιαστική και πολιτική και όχι επικοινωνιακού τύπου, που πολύ φοβούμαι ότι αρέσκονται να κάνουν οι Υπουργοί και η Κυβέρνηση.

Συγκέντρωση της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ε Ν Ω Σ Η  Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν
              ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

             Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
            Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Μάϊο του 2014.
          Μπορεί για κάποιους να είναι κάπως  νωρίς, όμως η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του Δήμου και η ανάγκη του τόπου μας για μια νέα πορεία, αποτελούν ζητήματα υψίστης σημασίας για την κοινωνία μας και θα πρέπει όλοι να είμαστε έγκαιρα και κατάλληλα προετοιμασμένοι.
            Για τον λόγο αυτό ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” καλεί ΟΛΟ τον ΜΕΓΑΡΙΚΟ και ΝΕΟΠΕΡΑΜΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και κομματικών πεποιθήσεων, στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΕΙΟ πολιτιστικό κέντρο, στις 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 6 μμ σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

“ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ”

            Επίσης η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με βάση το καταστατικό λειτουργίας της θα προχωρήσει στην εκλογή των προβλεπομένων οργάνων του Συνδυασμού.





                                                                                               Ο
                                                                     Επικεφαλής της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



                                                                               Γρηγόρης Σταμούλης
                                                                                 Αντιστράτηγος ε.α.

                                                                               Δημοτικός Σύμβουλος