Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ράγισε (σαν μπαγλαμαδάκι) η καρδιά του Νίκου Παπάζογλου

πηγή : Espresso
«ΘΑΝΑΤΟ ΘΕΛΩ ΤΡΑΓΙΚΟ»

Θάνατο θέλω να 'χω δοξασμένο
κατά πως πρέπει σε τραγουδιστή μεγάλο
και να καώ, δεν θέλω τάφο και στολίσματα
μες στο καμίνι με τα πλαστά χαρτονομίσματα

Ερμηνεία: Νίκος Παπάζογλου
Στίχοι, μουσική: Ορφέας Περίδης

Από τον δίσκο «Τα σύνεργα» του 1990Ράγισαν οι καρδιές. Κανείς εδώ δεν τραγουδά / κανένας δεν χορεύει / ακούνε μόνο την πενιά κι ο νους τους ταξιδεύει... Ο Νίκος Παπάζογλου δεν θα ξαναπιάσει το μπαγλαμαδάκι, τουλάχιστον στα μέρη τα δικά μας. Η καρδιά του μεγάλου καλλιτέχνη σταμάτησε στα 63 του να χτυπά, χθες στις 8.30 το πρωί, στο σπίτι του, κάπου ανάμεσα στο Πανόραμα και τη Θέρμη. «Εφυγε εν ειρήνη. Ησύχασε» σχολίασε ο γκαρδιακός του, ο καρντάσης Παναγιώτης Κουτσούρας.

Στα ευρωπαϊκά κράτη έχουν στήσει και µέσα στις πόλεις εργοστάσια επεξεργασίας και εδώ στήνουµε µπλόκα για τους XYTY

Εγκλωβισµένοι στον Μεσαίωνα των σκουπιδιών 

πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Μεσαίωνας των σκουπιδιών επικρατείστην Ελλάδα: τα άλλα ευρωπαϊκάκράτη έχουν υιοθετήσειεδώ και χρόνια εναλλακτικές µορφές διαχείρισης των απορριµµάτων, ενώστη χώρα µας στήνονταιακόµη µπλόκα για τη δηµιουργία ΧΥΤΥ και ζούµε µε τον κίνδυνο προστίµων για τις ανεξέλεγκτες χωµατερές.

Προειδοποιητικές επιστολές έστειλε στις αρχές Μαρτίου η Κοµισιόν σε 22 κράτη - µέλη, µεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επισηµαίνοντας τις σηµαντικές καθυστερήσεις στην ενσωµάτωση κοινοτικής Οδηγίας αναφορικά µε τη διαχείριση των αποβλήτων. Σε περίπτωση µη ανταπόκρισηςη χώρα θα βρεθεί για άλλη µίαφορά ενώπιον του ενδεχοµένου παραποµπής στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο.

Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι άµεσα θα πρέπει να εφαρµοστούν τρόποι διαχείρισης ώστε