Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Οι υδατοκαλλιέργειες προ των πυλών Ι. Μαρινάκης: «Τα Μέγαρα το πρώτο θύμα»

πηγή: megara.org


Σε συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη υδατοκαλλιέργειας» παρευρέθηκε ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο αθηναϊκό ξενοδοχείο Κάραβελ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και σκοπό είχε αφενός να καταγγείλει την διαδικασία με την οποία ψηφίστηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ως παράνομη καθώς και να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες για την απόσυρσή της.
Στην Σ.Ε. έως σήμερα μετέχουν 23 δήμοι, μεταξύ των οποίων και τα Μέγαρα, 1 συνομοσπονδία, 10 ομοσπονδίες και 62 σύλλογοι.
Κοινή υπήρξε η διαπίστωση και η παραδοχή ότι «η τουριστική ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχει με τις ιχθυοκαλλιέργειες»
Το προεδρείο της συγκέντρωσης
Οι δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι δήμων διακήρυξαν σε κάθε τόνο ότι το σχέδιο το οποίο διατυπώνεται στο ΦΕΚ 2525/2010 και οι συγκεκριμένες προβλέψεις του ζημιώνει το περιβάλλον και συρρικνώνει τις τουριστικές δραστηριότητες, κάτι στο οποίο αποβλέπει οι χώρα και οι τοπικές κοινωνίες.
Εκ μέρους των διοργανωτών έγιναν ιδιαίτερες αναφορές και καταγγελίες για την σπουδή και την ταχύτητα με την οποία οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκης, Καστανίδης, Βενιζέλος, Χρυσοχοϊδης, Ραγκούσης, Σκανδαλίδης και Γερουλάνος,.
Σε μία ημέρα, 4 Νοεμβρίου 2011, ημέρα κατά την οποία έγινε ψηφοφορία στη βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση
  1. Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας
  2. Διαβιβάσθηκε η γνώμη του ΕΣΧ στο υπουργείο περιβάλλοντος κλπ (ΥΠΕΚΑ)
  3. Το ΥΠΕΚΑ επεξεργάστηκε τη γνώμη του συμβουλίου και διαμόρφωσε την τελική εισήγηση
  4. Το ΥΠΕΚΑ διαβίβασε την τελική εισήγησή του στην διυπουργική επιτροπή
  5. Η επιτροπή η οποία αποτελείτο από τους παραπάνω 8 υπουργούς συνεδρίασε, μελέτησε και ενέκρινε το περιεχόμενο της ΚΥΑ (!!!)
Η συντονιστική επιτροπή κατήγγειλε την σπουδή με την οποία εγκρίθηκε η ΚΥΑ για την οποία ας σημειωθεί ότι ελήφθη υπόψη ανύπαρκτη εισήγηση του Εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Ιωάννης Μαρινάκης: "Είμαστε το πρώτο θύμα"
Στην παρέμβασή του ο κ. Ιωάννης Μαρινάκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Εκφράζω την αγανάκτησή μου. Εμείς στον δήμο Μεγαρέων είμαστε το πρώτο θύμα της ΚΥΑ πριν καν υπογραφεί. Ενώ βρισκόμαστε στο στάδιο της διαβούλευσης για την χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή του δήμου μας και ενώ είχαμε υποβάλλει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία εκφράζαμε την αντίθεσή μας, την 28/7/2011 η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσε άδεια λειτουργίας σε επιχείρηση για εγκατάσταση μονάδας υδατοκαλλιέργειας στη θέση Κάτω Αλώνι σε έκταση 20 στρεμμάτων ….
Εναντίον της απόφασης προσφύγαμε ήδη στην δικαιοσύνη …….
καταγγέλλουμε την ΓΓΑΔ για την ενέργεια η οποία υποβαθμίζει τον δήμο μας….
τασσόμαστε μαζί στον αγώνα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να αποσυρθεί η ΚΥΑ…..
καλούμε τους βουλευτές οι οποίοι παρίστανται σήμερα στη συγκέντρωση να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους παίρνοντας πρωτοβουλία μέσα στη βουλή να αποσυρθεί η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α

Η απόφαση της συνέλευσης για άμεση δράση :
Να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά των 8 υπουργών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι υπέγραψαν την Κ.Υ.Α.
Να ζητηθεί από τους παρόντες βουλευτές να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους και να αναλάβουν πρωτοβουλία να ποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ


ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ
ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που ρυθμίζει σε εθνικό επίπεδο το χωροταξικό πλαίσιο των ιχθυοκαλλιεργειών (ΦΕΚ 2505/2011) η οποία ως γνωστόν εγκρίθηκε από την απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από πρωτοφανείς, σκανδαλώδεις, αδιαφανείς και εν τέλει πραξικοπηματικές διαδικασίες που πάσχουν νομιμότητας, η περιοχή της Μεγαρίδας από το Ήρεμο Κύμα μέχρι την Κινέτα αποτελεί επισήμως «Βιομηχανική Περιοχή»!
Στην περιοχή μας, όπως και σε όλες τις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ),  προβλέπεται η συγκέντρωση απεριόριστου αριθμού μονάδων ανά 500μ, με απεριόριστη έκταση και παραγωγή! Σε απόσταση τουλάχιστον 100μ από τα όρια των μονάδων θα απαγορεύεται η αλιεία και ο θαλάσσιος τουρισμός, ενώ στον χερσαίο χώρο που θα υπάρχουν υποχρεωτικά οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις τους θα απαγορεύεται η τουριστική και οικιστική ανάπτυξη σε απόσταση 1.000μ! Η Μεγαρίδα  αναγνωρίζεται επισήμως ως περιοχή μη ανεπτυγμένη τουριστικά και χωρίς ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού! Είμαστε ο μοναδικός παραλιακός δήμος στην Αττική που επιλέγεται για καταστροφή και υποβάθμιση! Σημειωτέον ότι δεν μιλάμε για βιολογικές ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά για συμβατικές ιχθυοκαλλιέργειες με τεράστιο μέγεθος ρυπαντικών φορτίων. 

Το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ που κυκλοφορεί


η αντεργατική πολιτική θα ηττηθεί λαός και εργαζόμενοι θα νικήσουν


Στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης 24/11 διμοιρίες ΜΑΤ ανακατέλαβαν το κτήριο της διεύθυνσης πληροφορικής της ΔΕΗ που βρίσκονταν υπό κατάληψη από την Κυριακή από εργαζόμενους της ΔΕΗ και εργαζόμενους προκειμένου να βγει εκτός λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα «Ερμής» και να σταματήσει η έκδοση εντολών για διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσι για τα ακίνητα. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν 10 εργαζόμενοι της ΔΕΗ μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και πέντε αλληλέγγυοι εργαζόμενοι.
Η εντεταλμένη κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», του εκβιασμού του λαού με τον «ευρωμονόδρομο» και της τρομοκράτησης των κοινωνικών και εργατικών αγώνων, λίγες μέρες μετά την «ανάθεση» των καθηκόντων της από του έλληνες και ξένους δανειστές, τους τραπεζίτες, την ΕΕ και το ΔΝΤ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. 

ΜΠΡΑΒΟ κ.ΠΑΠΑΔΗΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥΣ!!



ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΜΑΤ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ. ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΝΝΕΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. ΔΥΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ. ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΛΟΥΒΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ. ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ- ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!
http://www.youtube.com/watch?v=jfvgd4sRn1Y&feature=player_detailpage
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.oxidiodia.gr
www.denplironodenplirono.com