Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Διαγραφή μέσω sms στο ΠΟΤΑΜΙ

Για ακόμα μία φορά πρωτοτύπησε ο αρχηγός του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος αποφάσισε να διαγράψει ένα στέλεχος του κόμματος στέλνοντας του ένα… SMS.
Ο λόγος για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Ποταμιού Κωνσταντίνο Πατέστο, ο οποίος χτες το απόγευμα στις 18:16 ακριβώς έλαβε το εξής γραπτό μήνυμα από τον ιδρυτή του κόμματος: «Για κάποιους λόγους που δεν αντιλαμβάνομαι πυροβολείς συνεχώς Το Ποτάμι. Περίμενα κάποια τιμιώτερη συμπεριφορά από εσένα. Σε κάθε περίπτωση καλό δρόμο και καλή τύχη».
Ο κ. Πατέστος έσπευσε να απαντήσει με επιστολή του στην Πανελλήνια Επιτροπή τού Ποταμιού, την οποία κοινοποίησε και στο facebook: «Αν έτσι το αντιλαμβάνεσαι… Πιστεύω και σε σένα και στο Ποτάμι, πιστεύω όμως και στην ενεργό συμμετοχή και στην εποικοδομητική κριτική. Σταύρο, αλλιώς μου τα έλεγες όταν με έχρισες υποψήφιο [ευρωβουλευτή]… Δίνω μικρές καθημερινές μάχες για σένα και Το Ποτάμι, εύχομαι να κάνουν το ίδιο οι πρόσφατοι «φίλοι» σου… Όσο για τιμιότητα και καθαρά πράγματα, μάλλον δεν με ξέρεις, ρώτησε να μάθεις…
Λυπάμαι πολύ, ο καθένας και η καθεμία ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Κομπάρσος σε ντεμέκ πρωταγωνιστές δεν θα γίνω ποτέ, συγχωρέστε με…».

Προσοχή ! Κλάπηκαν κωδικοί από χάκερς

Η μεγαλύτερη κλοπή προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο σημειώθηκε από Ρώσους χάκερς αποκτώντας πρόσβαση σε πάνω από 500 εκατομμύρια ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
Συνολικά, οι Ρώσοι χάκερς, παραβίασαν1,2 δισεκατομμύρια usernames και passwords, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε περισσότερες από 500 εκατομμύρια διευθύνσεις email.
Οι κωδικοί αλιεύθηκαν από περίπου 420 χιλιάδες διαφορετικά websites σε όλο τον κόσμο, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Τα περισσότερα στοιχεία που κλάπηκαν, αφορούν usernames και passwords που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή χρηστών σε ένα website ή υπηρεσία. Επειδή όμως τα ίδια στοιχεία χρησιμοποιούνται συνήθως και για κοινωνικά δίκτυα, email και web banking υπηρεσίες, τότε η διαδικτυακή αυτή επίθεση είναι πολύ σημαντική.
Καλό θα ήταν να αλλάξετε τον κωδικό σας στα websites που χρησιμοποιείτε, ειδικά σε όσα έχετε αποθηκευμένα "κρίσιμα" δεδομένα.