Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η ΑΠΑΤΗ ΩΣ ΑΡΕΤΗ

Του Θάνου Τζήμερου*
Ίσως ο πάτος της οικονομικής κατρακύλας να είναι μακριά ακόμα, αλλά τον πάτο της πολιτικής μάλλον τον φτάσαμε. Εκτός αν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι χειρότερο από το να ψηφίζεις κάποιον για να ΜΗΝ κάνει αυτά που υπόσχεται. 

Οι Δημότες απαιτούν προτάσεις και όχι αοριστολογίες, κ. Μπερδελή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδαμε στα τοπικά ΜΜΕ δήλωση του κ. Μπερδελή, με τον βαρύγδουπο τίτλο "Παρέμβαση για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων". Και έχοντας κάθε καλή πρόθεση αρχίσαμε να διαβάζουμε το περιεχόμενο της δήλωσης, με την ελπίδα ότι, επιτέλους ο κ. Μπερδελής άλλαξε την τακτική της στείρας αντιπολίτευσης που ασκούσε επί 28 ολόκληρες εβδομάδες και άρχισε να κάνει προτάσεις.
Αλλά, φευ!!! Από την δεύτερη κιόλας γραμμή, ο κ. Μπερδελής, ως γνήσιος εκφραστής του παλαιοκομματισμού, έκανε επίθεση κατά της δημοτικής αρχής μιλώντας για φαντάσματα και κάμερες, που φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με την διαχείριση απορριμμάτων.
Και σαν να μην έφθανε αυτό, η υποτιθέμενη παρέμβαση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ετεροχρονισμένο, γενικόλογο και αόριστο κείμενο.

Ο Σ.Γ.ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ


Ο Σ.Γ.ΜΕΓΑΡΩΝ  συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να δοκιμαστούν, να αγωνιστούν και να αναδείξουν το ταλέντο τους δίνοντας τους κίνητρο να συνεχίζουν να αθλούνται. Αυτή την φορά θα συμμετάσχει στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντο που θα διεξαχθεί στη ΧΑΛΚΙΔΑ στο Αθλητικό Κέντρο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης»  από τις 27-29 Μαρτίου.  Στην διοργάνωση μπορούν θα αγωνιστούν όλες οι κατηγορίες όλων των ηλικιών από παίδες – άνδρες και από κορασίδες – γυναίκες.  Ο σύλλογος μας θα αγωνιστεί με την Οικονομοπούλου Μαρία η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και θα προσπαθήσει για μια θέση στο βάθρο. Οι προπονητές του συλλόγου  Στρατούρης Χρήστος (5ο) dan και Κούρσος Μελέτης (7o dan) είναι αισιόδοξοι για την απόδοση της αθλήτριας τους και ελπίζουν σε ένα ακόμα μετάλλιο. 

Πρόβλεψη προστασίας της πρώτης κατοικίας από υπερφορολόγηση στην Ε.Ε! Ψηφίστηκε η έκθεση Καϊλή στο Ευρωκοινοβουλίο

Σημαντική επιτυχία είχαμε στο πεδίο της φορολογικής πολιτικής της ΕΕ. Υπερψηφίστηκε χτες το απόγευμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με ευρεία πλειοψηφία η Ετήσια Έκθεση Φορολόγησης της οποίας συντάκτρια και εισηγήτρια είναι η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Μήνυμα Γ. Πάντζα για το 1821

Γ. Πάντζας: «Οι αγώνες των προγόνων μας, απέδειξαν ότι η πίστη στη λευτεριά και η αγωνιστικότητα ενός λαού μπορούν να αλλάξουν την μοίρα ενός τόπου»
Τη Βουλή των Ελλήνων για τα πολιτικά κόμματα και την Ευρωβουλή εκπροσώπησε ο Βουλευτής Αττικής και Κοσμήτορας Γιώργος Πάντζας, στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

ΟΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΟΛΙΣ 4 ΡΟΔΕΣ

Όλοι θα θυμούνται τον αγώνα που έδωσε ο μεγαρικός λαός προκειμένου να μην εγκατασταθούν τα πλευρικά διόδια στην περιοχή μας.
Όπως επίσης ότι συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα   ήταν  μεταξύ άλλων και ο  νυν δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης.
Μετεκλογικά βέβαια τα πράγματα άλλαξαν.
Ύστερα από αίτημα του ίδιου του κ. Σταμούλη η Ολυμπία οδός ,που είναι συνυπεύθυνη για την εγκατάσταση των διοδίων στη περιοχή ,προχώρησε  σε οικονομική βοήθεια για λάστιχα σε απορριμματοφόρα του δήμου.

Θάνατος με μαχαίρι. Αυτοκτονία ή έγκλημα;


Γράφει ο Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής-Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας

Τις τελευταίες ημέρες το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ προβάλλει το πρόσφατο μοιραίο περιστατικό του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Μέσα από αυτές τις παρουσιάσεις αρκετοί μη ειδικοί εκφράζουν τις απόψεις τους, ανάμεσα σε άλλα, για το είδος του συγκεκριμένου θανάτου και το όργανο που χρησιμοποιήθηκε. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό για την ορθή ενημέρωση του κοινού να κατατεθούν κάποιες επιστημονικά τεκμηριωμένες παρατηρήσεις.