Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Δήμος προσλαμβάνει 25 διμηνίτες


Ανακοίνωση για πρόσληψη 25 εργατών γενικών καθηκόντων 
από τον Δήμο Μεγαρέων
Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10/4/2013


Σε εφαρμογή της απόφασης την οποία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, ο Δήμος ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου και Ορισμένου Χρόνου για διάρκεια δύο μηνών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα προσληφθούν 25 άτομα γενικών καθηκόντων για την αντιμετώπιση εποχικών και κατεπειγουσών αναγκών του Δήμου
Κλικ εδώ για να διαβάσετε την ανακοίνωση

πηγή: megara.org 

Η ευγένεια που σκοτώνει


Προσέξτε πόσο ευγενικοί είναι όλοι τους. Και περιποιημένοι. Ο Στουρνάρας, πάντα καθησυχαστικός και ευγενής. Τον φαντάζεσαι να φορά τα βράδια μία μεταξωτή ρόμπα, να κάθεται δίπλα στο τζάκι και να πίνει ακριβό κονιάκ, διαβάζοντας Κοέλιο. Ήσυχος…

Ο Σαμαράς, ο Βορίδης, οι τραπεζίτες, οι εκπρόσωποι της Τρόικας, φρεσκοξυρισμένοι πάντα, φρεσκοσιδερωμένοι. Μπορείς να μυρίσεις το after shave τους μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης.Τα παπαγαλάκια, επαναλαμβάνουν μόνο λέξεις «αποδεκτές» από τους κανόνες της ευγενούς συνομιλίας. Δε βρίζουν, δε γράφουν «γαμώτο», δεν εκνευρίζονται στα πάνελ, κάνουν επίδειξη λεπτού χιούμορ και πάντα εξηγούν με ορθά «επιχειρήματα» κάθε διαστρέβλωση, ψέμα, προβοκάτσια που αναπαράγουν.

Διπλή έξοδος από ευρώ και ΕΕ: αναγκαία και πολιτικά δυνατή


Θοδωρής Βουρεκάς
 
Η ΕΕ συγκλονίζεται από τη δίνη σημαντικών εξελίξεων και γεγονότων με τελευταία όσα απρόβλεπτα και οριακά συμβαίνουν στην Κύπρο. Είναι προφανώς εξελίξεις που προδικάζουν ανατροπές και μετασχηματισμούς στο σημερινό ευρωπαϊκό στάτους, αντανακλώντας τους βίαιους και βαθείς μετασχηματισμούς που συντελούνται στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Οι αντιθέσεις στην ΕΕ φαίνεται να οξύνονται σε όλα τα επίπεδα. Αποκαλύπτεται πλήρως, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η πυραμιδοειδής εσωτερική δομή της ΕΕ, όπου ο ηγεμονικός πυρήνας χωρών και κεφαλαίων δε διστάζει να εφαρμόσει πρακτικές εσωτερικής ιμπεριαλιστικής επιβολής και εκμετάλλευσης στις χώρες της περιφέρειας. Η ρητορική περί ισότιμων κοινοτικών εταίρων έχει προ πολλού ακυρωθεί. Ο ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός ανάμεσα στις χώρες ανώτερης βαθμίδας αρχίζει κι αυτός να εκτραχύνεται, όπως συμβαίνει τελευταία π.χ. με τις σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εξωτερικούς ανταγωνισμούς με τα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά-καπιταλιστικά κέντρα, όπως είναι προφανώς οι ΗΠΑ, αλλά και ελάσσονες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα.

"Πράσινη ανάπτυξη'' και πράσινα άλογα


Φλώρα Παπαδέδε
Είναι τα βουνά, τα δάση φυσικό περιβάλλον; Και πώς να τα αποτιμήσουμε; Πόσο αποτιμούνται οι βουνοκορφές της Κρήτης, της Μάνης, της Εύβοιας, της Ικαρίας στα χρηματιστήρια των αγορών; Πόσο αποτιμούνται τα δάση ελάτης της Λάρισας, της Δράμας, της Ροδόπης στα χρηματιστήρια αξιών, ενέργειας, «δικαιωμάτων ρύπων»; Πώς αποτιμούνται οι παραλίες κι η γη μας στους συντελεστές απόδοσης των «πράσινων» επιχειρήσεων ΑΠΕ; Με το μοναδικό κριτήριο που γνωρίζει η ιδιωτική «επιχειρηματικότητα» κάθε χρώματος: το εύκολο, γρήγορο και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. «Ο ήλιος, ο αέρας, το νερό είναι δωρεάν»… γι’ αυτούς. Η γη ανήκει σε κάποιους, αλλά την δεσμεύουν με το Ν. «Μπιρμπίλη»/3851/2010 που χαρακτηρίζει τις ΑΠΕ «έργα ύψιστης εθνικής προτεραιότητας». Και πάνω από όλα είναι «επενδυτές», δηλαδή:
α) ΔΕΝ βάζουν λεφτά! Επιδοτούνται και για τα 2/3 της «επένδυσης» και στην τιμή (που μεσοσταθμικά για όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ έφτασε το 2012, τα 186,7€/MWh στο διασυνδεδεμένο Σύστημα. Πηγή: ΛΑΓΗΕ)

Το ΔΝΤ δεν κάνει λάθη


Θύμιος Καλαμούκης
Οι σελίδες των εφημερίδων, οι εκτιμήσεις των παραθύρων, οι εκτιμήσεις των «έγκριτων» αναλυτών, μιλούν για το λάθος του ΔΝΤ. Η επικαιρότητα των τελευταίων μηνών κινείται γύρω από αυτό το λάθος. Προσωπικώς όσο κι αν ψάξω, δεν εντοπίζω λάθος του ΔΝΤ. Εντοπίζω λάθος οπουδήποτε  αλλού, αλλά λάθος του ΔΝΤ, δεν βλέπω. Πως θα μπορούσε άλλωστε ο θεματοφύλακας των αξιών του Καπιταλισμού να κάνει λάθος;
Λάθη κάναμε όλοι οι άλλοι. Χωρίς ιδιαίτερο κόπο, συγκέντρωσα τα δικά μας  10 λάθη, για τα οποία δεν γίνεται λόγος, από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ισάξιος τουλάχιστον με αυτόν που γίνεται για το υποτιθέμενο λάθος του ΔΝΤ.
Ακολουθεί σχετική απαρίθμηση.

Μετά από 3 χρόνια μνημόνιο δέησαν να καταργήσουν σωρεία επιδόματων που καρπώνονταν εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Την περασμένη μόλις εβδομάδα, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού και της διοίκησης της ΔΕΗ καταργήθηκαν ορισμένα από τα εξοργιστικά επιδόματα που απολάμβαναν όσοι είχαν την τύχη και τον κατάλληλο βουλευτή να τους τοποθετήσει ως εργαζομένους στη ΔΕΗ. Μια ματιά μόνο σε μερικά από τα 35(!!!) αναχρονιστικά επιδόματα που καταργήθηκαν δείχνει γιατί η Ελλάδα έφθασε ως εδώ.
Μεταξύ πολλών άλλων ,λοιπόν, μάθαμε ότι κόβονται πλέον τα επιδόματα μέσου όρου ενδείξεων, απομόνωσης, κατοικίας, οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων(!!!) ιατρών, δυτών, επιφυλαξής κατ οίκον(!!!), διαχειριστικών λαθών και ουκ έστι τέλος....
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο οι Έλληνες είμαστε...εξαιρετικά εφευρετικοί όταν πρόκειται να...απομυζήσουμε το δημόσιο. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα για να σταματήσει το φαγοπότι και η σπατάλη στο δημόσιο τομέα που έχει οδηγήσει σε κραχ τον ιδιωτικό τομέα με υπερφορολόγηση και 1.500.000 ανέργους για να λυμαίνονται τη χώρα κομματικοί κηφήνες που μπόρεσαν να...τρουπώσουν όπως έλεγε ο Βουτσάς στην παλιά ελληνική ταινία και να μοιράζονται τα λάφυρα με τους πολιτικούς τους προστάτες και ορισμένους κρατικοδίαιτους ιδιώτες
3 χρόνια μνημόνιο και αυτά τα επιδόματα καταργήθηκαν μόλις πριν λίγες μέρες...Υπάρχει δρόμος ακόμα δυστυχώς για να γίνει η Ελλάδα κράτος με στοιχεία σοβαρότητας....

Γιατί τόση συζήτηση για το ΕΑΜ σήμερα;


Σπύρος Αλεξίου
Συζητώντας για τo EAM, οφείλουμε να ξεκινήσουμε με μια διαπίστωση: είναι μια ιστορική περίοδος που, αντί η μνήμη της να ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου, παραμένει ζωντανή και τροφοδοτεί συνεχώς τον προβληματισμό και τη συζήτηση πολύ πιο έντονα από κάθε άλλη στιγμή του 20ου αιώνα. Ειδικά αυτό το διάστημα υπάρχουν πλήθος συζητήσεων, αφιερωμάτων, εκδόσεις βιβλίων κ.λπ. Ακόμα κι αν συγκρίνουμε το ενδιαφέρον αυτό με το Πολυτεχνείο, θα παρατηρήσουμε πως ενώ η μνήμη του Νοέμβρη τροφοδοτεί με αστείρευτη ενέργεια κινηματικές διαδικασίες, εντούτοις δεν προκαλεί το εύρος της ιστορικής, πολιτικής και ιδεολογικής συζήτησης που προκαλεί το ΕΑΜ.

ΗΠΑ: Η παραγωγή αυξάνεται, η απασχόληση όχι….


Παναγιώτης Μαυροειδής
Συχνά πυκνά διαβάζουμε για την επανάκαμψη που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ, χάρις και στην ‘’επεκτατική’’ οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται, πρόσφατα επαινεθείσα και από τον Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες έχουν πυκνώσει τα δημοσιεύματα και έχουν ενισχυθεί οι επενδυτικές προσδοκίες, εξ αιτίας και της μεγάλης ανόδου στην άντληση ποσοτήτων φυσικού αερίου  μέσω διάτρησης σχιστολιθικών πετρωμάτων σε μεγάλο βάθος. Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει ισχυρές προσδοκίες στον βιομηχανικό τομέα στη μητρόπολη του καπιταλισμού, καθώς υπάρχει η ελπίδα πως η αποφασιστική μείωση του κόστους ενέργειας, θα μπορούσε να αντισταθμίσει το θεωρούμενο υψηλό εργατικό κόστος.

Μαθαίνοντας, αλλάζουμε…

Από τον Κριτικό...
«Είναι αυτοί οι γερμαναράδες… αλλά είμαστε κι εμείς…», είπε ο φίλος μου ο Κώστας αναστενάζοντας... «Τους είδες; Το λαμόγιο ο Σόιμπλε ούτε κουβέντα για τις αποζημιώσεις», του απάντησα. «Αλλά γιατί λες για μας βρε φίλε; Εμείς ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε». «Όχι φίλε μου. Τώρα θυμηθήκαμε ότι οι γερμανοί μας χρωστάνε; Τώρα που είμαστε με την πλάτη στον τοίχο; Δεν ξεχνάω το γέρο μου. Μέχρι που έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο, όταν άλλαζε ο καιρός με μια παυσίπονη αλοιφή έτριβε το χέρι του. Δεν του έκανε και πολλά πράγματα, αλλά ήταν μία ιεροτελεστία γι’ αυτόν. Περισσότερο την έβαζε για να μην ξεχνάει, παρά για να απαλύνει τον πόνο του.