Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Δημάρχου Μεγαρέων με Διευθυντή γραφείου ΥΕΘΑ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
    
Συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης είχε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ, Γ. Μαρινάκης την Παρασκευή 15/2/2013 με τον νέο διευθυντή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κ. Γ. Καρακατσάνο. Κύριο θέμα ήταν το αίτημα του δήμου Μεγαρέων για την παραχώρηση της έκτασης του πεδίου βολής στη θέση «Καλογήρου Μελίσσια», από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης προς αξιοποίηση. Συγκεκριμένα το αίτημα του Δημάρχου, το οποίο κατέθεσε εγγράφως στον κ. Καρακατσάνο έχει ως εξής:
 « Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Παρακαλώ όπως εξετάσετε και δώσετε λύση σε ένα πάγιο αίτημα του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, το οποίο αφορά στην παραχώρηση της κυριότητας του πεδίου βολής Μεγάρων, στην περιοχή «Καλογέρου Μελίσσια», βορειοδυτικά της πόλης των Μεγάρων, στο δήμο Μεγαρέων. Είναι αδιανόητο, το 2013 να εκτελούνται ασκήσεις του Πυροβολικού, με ρίψεις οβίδων σε ακτίνα 2χλμ. περίπου, οι οποίες διαπερνούν επαρχιακό οδικό δίκτυο πυκνής και ταχείας κυκλοφορίας (λεωφόρος Μεγάρων - Αλεποχωρίου) και καταλήγουν σε περιοχή όπου δίπλα αναπτύσσονται καλλιέργειες και υπάρχουν κατοικίες. Η έκταση του πεδίου βολής θα αποτελέσει για το δήμο μας μια πολύ σημαντική ευκαιρία αξιοποίησης, αφού υπάρχει ήδη σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές, ειδικά στον τομέα εφαρμογής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Η εκμετάλλευση του χώρου αυτού θα προσφέρει μεγάλη ανάσα στην κοινωνία, αφού θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας, τόσο κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου, όσο και κατά τη φάση λειτουργίας του».
Ο Διευθυντής κ. Καρακατσάνος διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι μετά την επιστροφή του Υπουργού από το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Κατάρ, θα υπάρξει συνάντηση, αφού το αίτημα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης σημασίας και χρήζει άμεσης ανταπόκρισης.

Εκδήλωση περί ενίσχυσης ΜΜΕ από Δήμο Μεγαρέων και Β.Ε. Πειραιά


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και ο Δήμος Μεγαρέων σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν για την παρουσίαση του προγράμματος
«Ενίσχυση Μ.Μ.Ε που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης – τουρισμού – εμπορίου – υπηρεσιών»
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής και η απευθείας τόνωση του επιχειρείν σε συνθήκες κρίσης.
Επιπλέον με την συγκεκριμένη χρηματοδότησηη επιδιώκεται και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, καθώς η ενίσχυση κατευθύνεται και σε υπό σύσταση επιχειρήσεις.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιληθεί την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων (Χρ. Μωραΐτου & Γ. Μαυρουκάκη)
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο ειδικός σύμβουλος ΒΕΠ για θέματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις και Κοινοτικά Προγράμματα κ. Γιώργος Χαλόφτης.
Ο Δήμαρχος
Γιάννης Μαρινάκης

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ
Ανδριανός Μιχάλαρος