Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ;

H “κοινωνία αξιών” και οι "Δημοκρατικοί", εκατό μέρες πριν τις Ευρωεκλογές και έχοντας σαφή πολιτική και ρεαλιστικές προτάσεις για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θέτουν τους βασικούς προβληματισμούς της ευρωπαϊκής ατζέντας στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα «Ποιες είναι οι "κόκκινες γραμμές" στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 7 μμ, στο ξενοδοχείο “Radisson Blu Park”.
Στην εκδήλωση θα διερευνηθούν τα όρια της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και τα κίνητρα των ευρωπαϊκών κοινωνιών για να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

Εισηγητές είναι οι: Αθανάσιος Θεοδωράκης, πολιτικός επιστήμονας, Θάνος Βαρβιτσιώτης, οικονομολόγος-τραπεζικός, Θάνος Μαρκαντώνης, οικονομολόγος, Αντώνης Παπαγιαννίδης, δημοσιογράφος, Δημήτρης Μπουραντάς, πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”. Τον συντονισμό θα κάνει ο Βασίλης Π. Μπόκος, δικηγόρος.

Ο Β.Οικονόμου ρωτά για τα μαθήματα στα ΕΠΑΛ

Προς: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Αναπλήρωση μαθημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια Μεγάρων και Ελευσίνας

Κύριε Υπουργέ,

Ανήσυχοι είναι οι γονείς και οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων Μεγάρων και Ελευσίνας για την δυνατότητα που θα έχουν να συμμετάσχουν στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα μόλις στα τέλη Ιανουαρίου καλύφθηκαν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα συγκεκριμένα σχολεία, κενά που προκλήθηκαν κυρίως από τη βιαστική εφαρμογή Ν4186/2013, όπου καταργήθηκαν συγκεκριμένες ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων. Με τη μισή ουσιαστικά χρονιά να έχει διανυθεί χωρίς καθηγητές προκύπτουν ουσιώδη ερωτήματα για την αναπλήρωση αυτών των μαθημάτων, την ποιότητα της διδασκαλίας μεγάλου όγκου ύλης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, τις δυνατότητες αφομοίωσης της διδακτέας ύλης και εν τέλει της επί ίσοις όροις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεδομένου ότι οι απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων, γεννάται το ερώτημα εάν συντρέχουν τελικά αυτοί οι ίδιοι όροι αφού τελικά το ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε να διασφαλίσει τους ίδιους όρους και για τους δύο τύπους λυκείων.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:
Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλίσετε την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών των επαγγελματικών λυκείων στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις δεδομένου ότι χωρίς δική τους ευθύνη δεν έχουν διδαχτεί το σύνολο της εξεταστέας ύλης και το υπόλοιπο σχολικό έτος δεν επαρκεί για να διδαχτούν με παιδαγωγικά σωστό τρόπο το σύνολο της ύλης; 

Το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ

                              (ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 12:00.)

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων  τηρώντας πιστά το δόγμα «Ιδιωτικοποίηση των πάντων-Όλα για το μεγάλο κεφάλαιο» οδηγούν τον λαό στην πλήρη εξαθλίωση προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και των διεθνών τοκογλύφων.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και με αυτό το πνεύμα έχει εκχωρηθεί ακόμα και το εθνικό οδικό δίκτυο στους μεγαλο-εργολάβους, για να εισπράττουν αυτοί τα διόδια, που υποτίθεται, πως είναι για την συντήρηση του οδικού δικτύου, αλλά έχουν φτάσει στο εξωφρενικό σημείο, να εισπράττουν διόδια και για δρόμους, που ΘΑ κατασκευαστούν π.χ. δρόμος ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΤΡΑ. Δηλαδή και με άλλα λόγια, οι πολίτες βάζουν τα χρήματα, με τα οποία ο εργολάβος θα φτιάξει το δρόμο, για να εισπράττει τα διόδια!!!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!

Μαθαίνουμε ότι ένα νέο κίνημα απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς γνωστά ονόματα, ένα κίνημα που ξεκίνησε από απλούς πολίτες. 
Αν και απ’ ότι φαίνεται, οι πολίτες αυτοί αξιοποιούν με κάθε τρόπο το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί τους κόλλησαν ήδη το παρατσούκλι «κίνημα του καφέ», καθώς ακούγεται ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να γνωριστούν μεταξύ τους, και ο καφές δείχνει να προσφέρεται … 
Οι ίδιοι πάντως, αυτοαποκαλούνται κίνημα του «Δεν πάει άλλο!» και εξηγούν ότι ο καφές είναι το μέσο για να γνωριστούν καλύτερα και να μιλούν κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια. Είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές και δεν θα εκπλαγούμε αν αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη των Ευρωεκλογών. 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ 1ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Kim & Liu -EY ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 14-16-2-2014 το 1o ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Kim & Liu  " EY ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ " στο Ολυμπιακό κλειστό στάδιο Ταεκβοντο στο Φάληρο, με 1500 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντο, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο και τις Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε και ΣΥΛΛΟΓΟΣ      ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ TAEKWONDO-KICK BOXING ΜΕΓΑΡΩΝ ο οποίος κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο και μια θέση στην πρώτη οκτάδα. 
Οι δύο αθλητές του συλλόγου που αγωνίστηκαν είναι ο Ρουμελιώτης Αποστόλης ο οποίος νίκησε πέντε από τους έξι αντιπάλους και κατέκτησε την δεύτερη θέση στα 27 κιλά, ενώ ο δεύτερος αθλητής είναι ο Στρατούρης Σωτήρης ο οποίος νίκησε τέσσερις από τους πέντε αντιπάλους του και τερμάτισε στην πρώτη οκτάδα της κατηγορίας -30 κιλά, βραβεύτηκε για την συμμετοχή του. Οι δύο αθλητές αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις προσπάθειες τους διότι είναι μόλις οκτώ χρονών και συμμετείχαν πρώτη φορά σε μια πολλή μεγάλη διοργάνωση. Οι προπονητές Στρατούρης Χρήστος (5o dan) και Κούρσος Μελέτης (7o dan) έμειναν ευχαριστημένοι, τους συγχάρηκαν για τις επιδόσεις των αθλητών τους και τους προετοιμάζουν για τις επόμενες διοργανώσεις. Την επόμενη εβδομάδα από τις 21-23-2-2014 ο σύλλογος θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντο ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη της Χαλκίδας και υπάρχουν πιθανότητες για διάκριση.

Επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις δήμων ενόψει εκλογών, καταγγέλλει η ΚΕΔΕ



Tην ώρα που κόβουν 94 εκατ. ευρώ από τους δήμους , το Υπουργείο Οικονομικων «μοιράζει επιλεκτικά, εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους». Η σοβαρή αυτη καταγγελία προέρχεται από την ΚΕΔΕ, η οποία κατηγορεί  την Κυβέρνηση για αντιφατικές ρυθμίσεις: " Συγκεκριμένα με υπουργική απόφαση που έχει υπογραφεί ήδη από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης – εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών – προχωρούν σε μείωση των προβλεπόμενων από τον προϋπολογισμό 2014 Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για το 2014 κατά 94 εκ. ευρώ, με την αιτιολογία ότι....

Αποκάλυψη!!! Πάνε να καταργήσουν την απλή αναλογική των ευρωεκλογών; Σενάρια για 4 εκλογικές περιφέρειες

Οι εκλογομάγειροι του Μαξίμου σχεδιάζουν να αλλοιώσουν την καθιερωμένη απλή αναλογική στις ευρωεκλογές για να χτυπήσουν τα μικρά κόμματα, που οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι εκεί θα στραφεί μια σεβαστή ομάδα των πολιτών για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τα παλαιά κόμματα, αλλά και τη θέλησή της για ανανέωση του πολιτικού σκηνικού! 
Τι σκέπτονται όμως οι φωστήρες στο Μαξίμου για να περιορίσουν αυτή τη δυναμική και να κλέψουν τις έδρες μικρών κομμάτων; Mετά την εφαρμογή για πρώτη φορά σταυρού προτίμησης για τους ευρωβουλευτές η εφημερίδα Καθημερινή αποκαλύπτει ότι θέλουν να σπάσουν τη χώρα σε περιφέρειες όπου εκεί κάθε κόμμα θα εκλέγει ευρωβουλευτές ανάλογα με τα ποσοστά του.
Τι σημαίνει αυτό;

ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ

Παναγιώτης Μαυροειδής
Στο προαύλιο του ναού της  Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, λένε  πως υπήρχε μία  κρήνη, την οποία κοσμούσε  η φράση "ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ",  (δηλαδή:  ‘’ξέπλυνε  τις αμαρτίες σου και όχι μόνο το πρόσωπό σου’’).
Η φράση αυτή, αν αναγνωσθεί ανάποδα (από δεξιά προς τα αριστερά) αποδίδει τις ίδιες λέξεις και επομένως και το αυτό νόημα.Αυτά  μου έρχονται στο νου, κάθε φορά που ακούω για την περίφημη ‘’αμφίπλευρη διεύρυνση’’ του ΣΥΡΙΖΑ. Η φράση έγινε της μόδας με αφορμή την ανακοίνωση της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τους επικεφαλής υποψήφιους Περιφερειάρχες της (υπό αναμονή) κυβερνώσας αριστεράς.