Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Γελάνε και οι πέτρες με το δήθεν θέμα για την ονομασία του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το σύνολο των τοπικών εφημερίδων, των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων και ολόκληρου του πολιτικού κόσμου, μόνον ένας, γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος, ανακάλυψε "δήθεν μυστική και παράνομη" αλλαγή της ονομασίας του δήμου και δημιούργησε πρωτοσέλιδο θέμα, για ποιο λόγο άραγε; Επειδή, άκουσον - άκουσον, σε ένα απλό δελτίο τύπου ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης αναφέρθηκε με τον απολύτως φυσιολογικό και συνήθη όρο ως "Δήμαρχος Μεγάρων - Νέας Περάμου", αντί του επίσημου όρου με τον οποίο υπογράφει, ως "Δήμαρχος Μεγαρέων".

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΒΡΕΟΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μεγαρέων. Το σεμινάριο έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους παιδαγωγούς, οι οποίοι μέσω της βιωματικής μορφής και των σεναρίων υποτιθέμενων ατυχημάτων έμαθαν πώς να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, ζητήματα που σχετίζονται με την περιποίηση τραυμάτων, τις αιμορραγίες, τα εγκαύματα, τις ρινορραγίες αλλά και την αντιμετώπιση πνιγμών.

Το νέο Δ.Σ. στον ΘΕΟΓΝΙ

Μετά τις αρχαιρεσίες του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου που αναδείχτηκε από τις εκλογές της  22ας Νοεμβρίου 2015, η σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Θέογνις» είναι η κάτωθι:

Πρόεδρος: Μαρία Κατρακούλη
Αντιπρόεδρος: Γεωργία Κολλιαλή
Γενικός Γραμματέας: Μάριος Ρεντίφης
Ταμίας: Μαρία Προίσκου
Βοηθός Ταμία: Ιωάννης Μωραΐτης
Μέλη: Μαρία Μπέη
Θωμάς Παπαγιάννης
            Μαρία Τζίτζη
Κωνσταντίνα Μιχάλαρου

Αναπληρωματικό μέλος: Νίκος Παπαπανούσης

Σεμινάριο Κορεάτικου σπαθιού

Ο Στέφανος Πατσίρης Δάσκαλος του Α.Σ. Μεγάρων "Όρσιππος" συμμετείχε στο 2ο  σεμινάριο Κορεάτικου παραδοσιακού σπαθιού (Haedong Gumdo). 
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 22-23 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Σπάτων, υπό την αιγίδα της K.M.A.E.S σε συνεργασία με την I.K.M.A.S. (International Korean Martial Arts Society). Στο φετινό σεμινάριο ο Grand Master(9 DanUng-Seob Shim δίδαξε μεταξύ άλλων τον συνδυασμό της χρήσης του σπαθιού με την πολεμική τέχνη του Hapkido.