Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή για το άνοιγμα των λογαριασμών


22/2/2012

Προς Πρόεδρο της Βουλής
Κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

Κύριε Πρόεδρε,

Έλαβα την επιστολή του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Αργύρη  Ευάγγελου καθώς και σχέδιο αίτησης παροχής πληρεξουσιότητας για το οικειοθελές άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία βουλευτών και συζύγων, τις οποίες έχω ήδη καταθέσει.
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η παρούσα πρωτοβουλία του Προεδρείου της Βουλής και της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και Υποψήφιων βουλευτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη και προς τη σωστή κατεύθυνση.
Για να επιτύχει όμως πληρέστερα το στόχο της και να δοθεί και στον πολίτη η βεβαιότητα για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του ανοίγματος των λογαριασμών, θα πρότεινα να συμπεριληφθούν, εκτός των συζύγων των βουλευτών, και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού.
Ταυτόχρονα προτείνω να συμπεριληφθούν στο οικειοθελές άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών χωρών του εξωτερικού όχι μόνο της Ελβετίας. Επίσης προτείνω να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο και για όσους  διετέλεσαν βουλευτές από το 2001, χρονιά που η Ελλάδα εντάχτηκε στην ευρωζώνη.
Καταθέτω αιτήσεις για το οικειοθελές άνοιγμα των λογαριασμών των υπολοίπων συγγενών μου Α’ βαθμού.

Με εκτίμηση,

Παντελής Ασπραδάκης
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής

Ζητούν παρέμβαση του ΟΡΣΑ για τον σιδηροδρομικό διάδρομο Μεγάρων


Έκκληση για τη διατήρηση του σιδηροδρομικού διαδρόμου στα Μέγαρα. Να παρέμβει άμεσα ο ΟΡΣΑ. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη η διέλευση σιδηροδρομικού διαδρόμου καθώς και η λειτουργία σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο της αποτελεί προνόμιο και αυταξία για τη βιώσιμη κινητικότητα.
Η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη μεγάλου μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου και το κλείσιμο πολλών σταθμών του ΟΣΕ οι οποίοι παρουσιάζουν παρακμιακή εικόνα.
Ιδιαίτερα στις πόλεις της Δυτικής Αττικής ( Μέγαρα, Ν. Πέραμος, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Λιόσια, Άγιοι Ανάργυροι) που έχουν το προνόμιο να διασχίζονται από

Eνεργοποιημένη και έτοιμη ήταν η εμπρηστική βόμβα – Ήθελαν νεκρούς και ανωμαλία


Eνεργοποιημένη και έτοιμη ήταν η εμπρηστική βόμβα – Ήθελαν νεκρούς και ανωμαλίαΟ εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε σε συρμό του μετρό το απόγευμα του Σαββάτου ήταν σε κανονική λειτουργία, πλήρως ενεργοποιημένος και έτοιμος να σκορπίσει το θάνατο. Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το τμήμα όπλων και εκρηκτικών, οι πρώτες πληροφορίες που ήθελαν την βόμβα ανενεργή, λόγω προβλήματος στην συνδεσμολογία, ήταν πολύ … αισιόδοξες.
Στις έξι χθες το απόγευμα, όπως ήδη έχουμε μεταδώσει ο μηχανοδηγός  του συρμού που μόλις είχε εκτελέσει το δρομολόγιο Εθνική Άμυνα-Αιγάλεω και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο εντόπισε...