Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Στην Επιτροπή Διαφάνειας ο Σκουρολιάκος

Στην εξαιρετικά σημαντική ειδική μόνιμη  «Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας»  θα συμμετέχει ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος. Αντικείμενο της επιτροπής είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος επί των ανεξάρτητων  διοικητικών αρχών, επί  των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) καθώς και η επεξεργασία προτάσεων που συμβάλουν στη διαφάνεια της δημόσιας ζωής.
 Σημαντικό το έργο της επιτροπής και αποφασιστικό για την καταπολέμηση  χρονίων στρεβλώσεων στη δημόσια ζωή.

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Ερώτηση για την ανεργία

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Άλλη μια χαμένη χρονιά το 2016 για τους νέους! Αύξηση της ανεργίας στο 25,8!!
   
Κύριε Υπουργέ,
Η κυβέρνηση μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ.  Τσίπρα εμφανίζει αδυναμία εξεύρεσης ολοκληρωμένης λύσης σχετικά με το θέμα της ανεργίας.

Νέες Μορφές Επιχειρηματικότητας

Την Τετάρτη, 21 Οκτ 2015, στις 11.30, στην Αθήνα, στο με διαδικασία προεγραφών (δήλωση συμμετοχής: http://footstep.gr/monopatia-epixeirhmatikothtas/monopatia-epixeirhmatikothtas-forma-symmetoxhs/10o-monopati-epixeirhmatikothtas-forma-symmetoxhs) ανοικτό σε ενδιαφερόμενους 10ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ θα προσπαθήσει να γίνει προσέγγιση στις Νέες Μορφές Επιχειρηματικότητας, από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Γ. Πάντζας : « Είστε υπεύθυνοι για την καταστροφή και την λεηλασία της χώρας »

Στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Βουλή των Ελλήνων, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας. Ο κ. Πάντζας στην ομιλία του μεταξύ πολλών αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, η κυβέρνηση έφτασε σε έναν συμβιβασμό με τους δανειστές ακριβώς γιατί πριν από αυτόν υπήρχαν άλλα δύο εγκληματικά μνημόνια και αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια στην διαπραγμάτευση. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα τα μνημονιακά κόμματα πιέζανε να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την συμφωνία, έρχονται σήμερα και διατυμπανίζουν με υποκρισία ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Στην συνέχεια αναγνώρισε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη της συμφωνίας, αλλά υπενθύμισε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι ο λαός εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές ακριβώς γιατί τα ίδια έχουν την ευθύνη για το 1,5 εκατομμύρια των ανέργων, τα συσσίτια, τους μισθούς πείνας, τις εξαθλιωμένες συντάξεις, τα ξεπουλήματα, τις απολύσεις, τις λίστες της φοροδιαφυγής, τα φανερά και μη σκάνδαλα και γενικά για την καταστροφή και την λεηλασία της χώρας.
Επίσης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους προέτρεψε να αφήσουν την «τρικέζα» και να στηρίξουν στην εθνική προσπάθεια, διαφορετικά προέβλεψε το γεγονός ότι θα παραμείνουν ξένο σώμα μέσα στην ίδια την κοινωνία. Τέλος, τους υπενθύμισε ότι, όλοι μαζί από κοινού, μαζί με τα συστημικά ΜΜΕ, ποντάρανε στην Αριστερή παρένθεση κάτι που ο ελληνικός λαός δεν δέχθηκε και επιβράβευσε τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.
Ακολουθεί στο παρακάτω link το οπτικοακουστικό υλικό της τοποθέτησης του Γιώργου Πάντζα.

Επιστολή Γιώργου Πάντζα στο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση – συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νίκο απέστειλε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση – συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων στην περιφέρεια Αττικής.
Στην επιστολή του ο κ. Πάντζας αναφέρετε στην ύπαρξη δημοσιευμάτων, τα οποία κάνουν λόγο για εφαρμογή ενός «Καλλικράτη» στα Αστυνομικά Τμήματα των Δήμων της Αττικής και τα οποία έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη  αντίδραση των κατοίκων και των τοπικών φορέων της αυτοδιοίκησης.
Τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρόκειται να συγχωνευτούν Αστυνομικά Τμήματα τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους ή καλύπτουν μεγάλες περιοχές. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι πρόκειται να συγχωνευθούν το ΑΤ Σπάτων με το ΑΤ Αρτέμιδος, το ΑΤ Νέας Μάκρης με το ΑΤ Μαραθώνα, το ΑΤ Αγ. Στεφάνου με το ΑΤ Καπαδριτίου, το ΑΤ Άνω Λιοσίων με το ΑΤ Ζεφυρίου και το ΑΤ Μεγαρέων με αυτό της Νέας Περάμου και της Κινέττας.
Ως εκ τούτων, και εφόσον τα εν λόγω δημοσιεύματα ευσταθούν, ο κ. Πάντζας αναφέρει στην επιστολή του προς τον Υπουργό ότι η πολιτική εξοικονόμησης κόστους δεν μπορεί να γίνει θυσιάζοντας την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου θα αποδυναμώσει την παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές, την οποία ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη.
Επίσης αναφέρει ότι, ένας σχεδιασμός σε αυτή την κατεύθυνση θα οδηγήσει ολόκληρες πόλεις, όπως η Αρτέμιδα, να βρίσκονται σε απόσταση 15 και πλέον χιλιομέτρων από το κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα. Περιοχές στις οποίες τους θερινούς ειδικά μήνες ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται.

Τέλος, ζητά από τον Υπουργό, εφόσον τα δημοσιεύματα αληθεύουν, να επανεξετάσει την πρόταση αυτή και να τον ενημερώσει σχετικά με τον σχεδιασμό του Υπουργείου. 

Αφύλακτη μένει η Αττική, κλείνουν δεκάδες Αστυνομικά Τμήματα!

Με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων καταγγέλλει ο Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου το σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων και των Αστυνομικών Σταθμών της Περιφέρειας Αττικής. Το σχέδιο του Υπουργείου αφορά τις περιοχές του Πόρτο Ράφτη, της Νέας Μάκρης, της Αναβύσσου, της Σαρωνίδας, του Καπανδριτίου, του Κάλαμου, της Αρτέμιδος, της Βάρης, της Βουλιαγμένης, του Ζεφυρίου, των Γλυκών Νερών, των Θρακομακεδόνων, του Ολυμπιακού Χωριού των Αχαρνών, της Κερατέας, του  Σουνίου, των Βιλίων, της Νέας Περάμου, της Κινέτας και της Παλλήνης.
Ενώ πριν 6 μήνες ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον διαβεβαίωνε στη Βουλή ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το σχέδιο κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων και Αστυνομικών Σταθμών της Αττικής, αφήνοντας αφύλακτες και στο έλεος του Θεού τις περισσότερες περιοχές της Αττικής, σήμερα βλέπουμε να επανέρχεται από την πίσω πόρτα και λίγες μέρες μετά τις εκλογές το ίδιο σχέδιο .Ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου καλεί την κυβέρνηση και πάλι, να μην ολοκληρώσει το καταστροφικό της σχεδιασμό που θα διασαλεύσει την ασφάλεια και την κοινωνική ηρεμία της Αττικής.
Αιμοδοσία από τον ΚΟΥΡΟ


Δηλώσεις Β.Οικονόμου

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίου Κατρούγκαλου στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και δυστυχώς οι πολίτες αρχίζουν και βιώνουν τα ψέματα της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης.    Η ανικανότητα και οι λάθος επιλογές της κυβέρνησης πλέον σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό κάθε συνταξιούχου.
Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας που αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο περικοπών των συντάξεων πάνω από χίλια ευρώ, αποδεικνύει τα ψέματα με τα οποία κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες.
Περίπου 800.000 συνταξιούχοι άκουσαν με αγωνία τον κ. Κατρούγκαλο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις, όπου έταζαν τα πάντα στους πάντες.

Οι Έλληνες πολίτες θα κρίνουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Ο.ΚΟΥΡΟΣ

Με επιτυχία στέφθηκε η δράση περισυλλογής φαρμάκων στα γραφεία του ομίλου στον Φόρο το διήμερο 1 & 2 Οκτωβρίου 2015. Πολλοί συμπολίτες μας καθώς και φαρμακοποιοί  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να ενισχύσουμε το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου.
Τα περισυλλεγμένα φάρμακα παραδόθηκαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 14:00 παρουσία της αντιδημάρχου κ. Βανέσας Μαυροειδή και του εφημερεύοντος φαρμακοποιού από αντιπροσωπεία του συλλόγου.
Η υποστήριξη δομών αλληλεγγύης, όπως αυτή του Κοινωνικού Φαρμακείου, είναι μέσα στους βασικούς σκοπούς της Εθελοντικής Ομάδας «Κούρος». Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν την συγκεκριμένη δράση, αποδεικνύοντας ότι όσο υπάρχει ανθρωπιά υπάρχει και ελπίδα.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται τα αγωνιστικά τμήματα του Σ.Γ.Μεγάρων αφού και φέτος θα συμμετάσχουν σε πολλές διοργανώσεις. Αναλυτικά το αγωνιστικό τμήμα Ταεκβοντο θα πάρει μέρος στο 4ο Αγωνιστικό Φεστιβαλ Taekwondo Kim&Liu το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23-25 Οκτωβρίου. Το αγωνιστικό τμήμα Kick Boxing θα πάρει μέρος και αυτό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων, Παίδων - Κορασίδων & Πανπαίδων – Πανκορασίδων που λάβει χώρα στις 6-8 Νοεμβρίου. Και οι δύο διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Οι προπονητές Στρατούρης Χρήστος (5ο dan) και Κούρσος Μελέτης (7ο dan), διπλωματούχοι προπονητές από την Γ.Γ.Αθλητισμού, είναι αισιόδοξοι και αναμένουν από τους αθλητές και τις αθλήτριες τους πολλές και μεγάλες διακρίσεις.


(Φωτογραφίες: από προετοιμασία του παιδικού τμήματος και από παλαιότερες διακρίσεις).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Η Δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κ. Γρηγόρη Σταμόυλη έχει αναλάβει πρωτοπόρο ρόλο στη υλοποίηση της αντεργατικές πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑνΕλλ., βρίσκεται μάλιστα σε ακόμη πιο ακραία θέση, αφού υλοποιεί ήδη μέτρα του 3 μνημονίου τα οποία θα αποφασίσουν η κυβέρνηση και το "κουαρτέτο".
Εκτός από τη σύναψης δανείου, ύψους 6 εκατομμυρίων με το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, το οποίο θα φορτωθεί ποικιλοτρόπως στις πλάτες του λαού των Μεγάρων, την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 13% και την αύξηση στα δίδακτρα του δημοτικού ωδείου, επέλεξε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 8 σχολικών καθαριστριών. Η μη ανανέωση, είναι ουσιαστικά απόλυση, αφού τα τελευταία 10 χρονιά οι συμβάσεις ανανεώνονται.