Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Νέες Μορφές Επιχειρηματικότητας

Την Τετάρτη, 21 Οκτ 2015, στις 11.30, στην Αθήνα, στο με διαδικασία προεγραφών (δήλωση συμμετοχής: http://footstep.gr/monopatia-epixeirhmatikothtas/monopatia-epixeirhmatikothtas-forma-symmetoxhs/10o-monopati-epixeirhmatikothtas-forma-symmetoxhs) ανοικτό σε ενδιαφερόμενους 10ο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ θα προσπαθήσει να γίνει προσέγγιση στις Νέες Μορφές Επιχειρηματικότητας, από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μιχαηλίδη.


Τα Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας είναι μια από τις τρείς πρωτοβουλίες προσφοράς στους συμπολίτες από το skywalker.gr, ενώ τα άλλα δύο είναι τα Μονοπάτια Απασχολησιμότητας και τα Μονοπάτια Καινοτομίας.
Τα «Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας», απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες επιχειρηματικής δράσης ως εναλλακτικό δρόμο επαγγελματικής δραστηριότητας και δημιουργικότητας. Σε εικοσιπέντε (25) ώρες, στις 20, 21, 22 και 23 Οκτ 2015, εικοσιπέντε (25) εκπαιδευόμενοι θα προσεγγίσουν τις βασικές αρχές, μεθόδους και εργαλεία του “επιχειρείν” και θα κατανοήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες του επιχειρηματία. Η συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι χωρίς χρέωση, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών και στη χορηγία του χώρου διεξαγωγής.
Στα Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας θα παρουσιαστούν σημαντικές θεματικές ενότητες που άπτονται της δημιουργίας και λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως: Επαναπροσδιορισμός επαγγελματικών οπτικών και προσωπική ανάπτυξη, Σύσταση μιας επιχείρησης, Δεξιότητες του επιχειρηματία, Αρχές management, Νέες μορφές επιχειρηματικότητας, Αξιολόγηση της επιχειρηματικής ιδέας, Βασικές αρχές marketing, Τρόποι χρηματοδότησης της ιδέας, Λογιστικά και φορολογικά θέματα ενάρξεως, κοστολόγησης και εταιρικής χρήσης των social media και Αρχές πωλήσεων και εξυπηρέτηση του πελάτη.
Η επιχειρηματικότητα είναι η ΘΕΛΗΣΗ για δράση με μεγάλες αβεβαιότητες. Ανάλογα σε ποιο οικονομικό σύστημα εκδηλώνεται οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε Δ.Ε.Κ.Ο. (όταν βρίσκεσαι σε ισχυρό περιβάλλον Δημόσιας Οικονομικής-Κρατική Επιχειρηματικότητα), σε εταιρείες-ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ, ΙΚΕ, ΑΜΚΕ κλπ (όταν βρίσκεσαι σε περιβάλλον Ιδιωτικής Οικονομικής-Ιδιωτική Επιχειρηματικότητα) και σε συνεταιρισμούς-ηθικές τράπεζες, αλληλόχρεα κεφάλαια, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (όταν βρίσκεσαι σε περιβάλλον Κοινωνικής Οικονομίας-Συλλογική Επιχειρηματικότητα).
Η σημερινή ελληνική κοινωνία κλυδωνίζεται από ατομικισμό, αποκλεισμό κοινωνικών ομάδων, απαξίωση κοινωνικών θεσμών & απουσία κοινωνικής συνοχής. Η κρίση εκτός από τα επακόλουθα της στην εθνική οικονομία έχει αλλοτριώσει τις ανθρώπινες σχέσεις και την θέλησή μας για δράση. Η συμμετοχή σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα επιφέρει την αναγκαία αλλαγή νοοτροπίας, την αφύπνιση κοινωνικής συνείδησης & την αναγέννηση των κοινωνικών αξιών.

Το Skywalker.gr με την μεγάλη του απήχηση στο κόσμο ανέλαβε το τρίπτυχο των πρωτοβουλιών «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» και ειδικότερα το 10ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας θα γίνει 21-23 Οκτ 2015, στην Αθήνα. Πληροφορίες στο www.footstep.gr ή 210 9730280 κα Γεωργία Κωνσταντίνου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.