Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Εθελοντικός Καθαρισμός Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεγάρων


To προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες καθαριότητας, και τοπικούς περιβαλλοντικούς και εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου συνδιοργανώνουν 
την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015    και
ώρα 9:00 πμ
εθελοντικό καθαρισμό του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης των Μεγάρων.
Αφήστε για λίγο τις παραλίες, βάλτε καπέλα και γάντια, πάρτε σκούπες, κλαδευτήρια, τσάπες και τσουγκράνες, εφοδιαστείτε με κέφι και ελάτε να μετατρέψουμε τον εγκαταλελειμμένο παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό σε αξιοθέατο της πόλης μας.
Νερά, αναψυκτικά και σνάκς για όλους τους συμμετέχοντες κερασμένα από τους διοργανωτές.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
«ΗΡΟΔΩΡΟΣ» 

ΙΩΑΝΝΑ ΡΗΓΑ

FarmInc: Το μάρκετινγκ για μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις


Την Παρασκευή, 26 Ιουν 2015, στις 21.00, στην έδρα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής «Άγιος Γεώργιος» (Λ. Πορφύρα 4, 13674 ΑΧΑΡΝΑΙ, τηλ 210 2467866, ktinotrofoiattikis@gmail), οργανώνεται παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου farm inc για το μάρκετινγκ για τις μικρές ελληνικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Ο στόχος του ευρωπαϊκού έργου Farm Inc. (στα πλαίσια του Προγράμματος Lifelong Learning) είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας «από τα κάτω», δηλαδή στο επίπεδο του αγροκτήματος και της μικρής παραγωγικής μονάδας, που θα οδηγήσει με τη σειρά της στη βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα στο σύνολό του, την καλύτερη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, και σε περαιτέρω άνθιση και ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το Farm Inc ανάπτυξε ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για μάρκετινγκ, προσαρμοσμένο στις ανάγκες μικρών παραγωγών και ενώσεων αγροτών στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Λετονία.

Η χώρα κυβερνάται αλλά όχι από τον Τσίπρα.

Του Άγη Βερούτη

-Αρχικά υπολόγιζαν ότι οι υπουργοί θα ήταν εξωκοινοβουλευτικοί και πιθανόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και θα έχουν 2-3 συμβούλους από τους επικεφαλής των σχετικών με το Υπουργείο τους Τομείς.
-Ο κάθε υπουργός προσέλαβε συμβούλους όποιους εκείνος ήθελε, κυρίως παρεάκι και συγγενείς. Έτσι απέφευγε το "ρουφιάνο" του κόμματος μέσα στα πόδια του.

Β.Οικονόμου για την ανεργία

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Αυξάνει η ανεργία λόγω της κυβερνητικής πολιτικής

Κύριε Υπουργέ,
Παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την αύξηση των προσλήψεων το πρώτο πεντάμηνο του 2015, έρχεται η ΕΛΣΤΑΤ να διαψεύσει αυτήν την επίπλαστη αισιοδοξία και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των μεγεθών της ανεργίας στη χώρα μας.
Προκύπτει αύξηση της ανεργίας στο 26,6% για το 1ο τρίμηνο του 2015 έναντι 26,1% του 4ου τριμήνου του 2014, σύμφωνα με τη μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ. 
Αυτή η αύξηση της ανεργίας, που ανατρέπει τα θετικά αποτελέσματα αποκλιμάκωσής της το 2014, οφείλεται πρωτίστως στο νέο υφεσιακό κύκλο που έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση με τις  πολιτικές και οικονομικές επιλογές της όπως η στάση πληρωμών του δημοσίου προς τους προμηθευτές του και η παύση κάθε ιδιωτικής επενδυτικής πρωτοβουλίας στη χώρα λόγω του κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας που έχει προκληθεί. Την ίδια στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδεικνύει μια απίστευτη ολιγωρία και καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισης της ανεργίας στη χώρα, ματαιώνοντας ή αναβάλλοντας τα περισσότερα προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας. 
Κατόπιν αυτών
Ερωτάστε:

  1. Τί προτίθεστε να κάνετε για την αντιμετώπιση της νέας αύξησης της ανεργίας;


Προσλήψεις 2.417 ανέργων σε φορείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού

Προσλήψεις 2.417 ανέργων για 5 μήνες στους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στον τομέα το Τουρισμού, προβλέπει η επόμενη φάση της κοινωφελούς εργασίας, και μάλιστα με αυξημένη πριμοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών.
Η προκήρυξη για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών. Στο υπουργείο Πολιτισμού θα γίνουν 2.323 προσλήψεις, ενώ για τον τομέα του Τουρισμού θα προσληφθούν τελικά 94 άτομα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ (ΠΗ)

Όλοι είδαμε τις δύο τελευταίες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα το μένουμε Ευρώπη.Μάλιστα στη μία από αυτές είδαμε και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να υπερασπίζεται την «ευρωπαική προοπτική»της χώρας.Ωστόσο,θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν όλοι αυτοί οι γραβατοφορεμένοι πολιτικοί που κόπτωνται για το καλό της χώρας γιατί δεν αντέδρασαν το ίδιο όταν κόβονταν μισθοί και συντάξεις,όταν η ανεργία αυξανόταν,όταν οι νέοι άνθρωποι εγκατέλειπαν κυριολεκτικά τη χώρα.