Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Β.Οικονόμου για την ανεργία

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Αυξάνει η ανεργία λόγω της κυβερνητικής πολιτικής

Κύριε Υπουργέ,
Παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την αύξηση των προσλήψεων το πρώτο πεντάμηνο του 2015, έρχεται η ΕΛΣΤΑΤ να διαψεύσει αυτήν την επίπλαστη αισιοδοξία και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των μεγεθών της ανεργίας στη χώρα μας.
Προκύπτει αύξηση της ανεργίας στο 26,6% για το 1ο τρίμηνο του 2015 έναντι 26,1% του 4ου τριμήνου του 2014, σύμφωνα με τη μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ. 
Αυτή η αύξηση της ανεργίας, που ανατρέπει τα θετικά αποτελέσματα αποκλιμάκωσής της το 2014, οφείλεται πρωτίστως στο νέο υφεσιακό κύκλο που έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση με τις  πολιτικές και οικονομικές επιλογές της όπως η στάση πληρωμών του δημοσίου προς τους προμηθευτές του και η παύση κάθε ιδιωτικής επενδυτικής πρωτοβουλίας στη χώρα λόγω του κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας που έχει προκληθεί. Την ίδια στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδεικνύει μια απίστευτη ολιγωρία και καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισης της ανεργίας στη χώρα, ματαιώνοντας ή αναβάλλοντας τα περισσότερα προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας. 
Κατόπιν αυτών
Ερωτάστε:

  1. Τί προτίθεστε να κάνετε για την αντιμετώπιση της νέας αύξησης της ανεργίας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.