Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων ενημερώνει για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις


Η ελληνική αγορά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, προσκαλεί τους καταναλωτές ίσως στις καλύτερες, μεγαλύτερες και ποιοτικότερες θερινές εκπτώσεις. Η οικονομική κρίση φέρνει πραγματικές ευκαιρίες και φθηνές εκπλήξεις σε όλους τους καταναλωτές. Είδη που, λόγω τέλους εποχής, για τους εμπόρους χάνουν την αξία τους, αποκτούν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές που, με λιγότερα χρήματα, αγοράζουν περισσότερα και ποιοτικότερα είδη.

Ενημέρωση για το νέο εφαρμοστικό νόμο


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ
 
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
  

Ενημερωτικό Σημείωμα

ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
που προκύπτουν από τον
ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ


Έκπτωση Δαπανών από το Φόρο Εισοδήματος
(άρθρο 27)

·                     Αλλάζει ο τρόπος έκπτωσης:
α) των ιατρικών εξόδων,
β) των τόκων από στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας που καταβάλλονται από την 1.1.2011 και μετά ανεξαρτήτως του χρόνου σύναψης του δανείου,
γ) των ασφαλιστικών εισφορών και αντί για έκπτωση ολόκληρου του ποσού από το εισόδημα, θα εκπίπτει το 20% των δαπανών αυτών από το φόρο που μεταφράζεται σε φορολογική επιβάρυνση και
δ) καταργείται η έκπτωση από το εισόδημα ποσοστού 20% της δαπάνης που καταβλήθηκε από τον υπόχρεο για την αγορά μεριδίων μετοχικών και μεικτών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού, εφόσον αυτά δεν μεταβιβαστούν για τρία (3) έτη από την αγορά τους..
·                     Σε περίπτωση που το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ, τότε για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει το εν λόγω ποσό, η έκπτωση μειώνεται από 20% σε 10%.

Το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ που κυκλοφορεί

Το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ συναντήθηκε με τους πρυτάνεις


Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, κ. Γιάννη Δημαρά και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, κ. Βασίλη Οικονόμου με την αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο γραφείο του κόμματος.
Ο κ. Παπαθεοδώρου (Πρύτανης Παν/μίου Πελοποννήσου) και ο κ. Φεγγερός (Πρύτανης Γεωπονικού Παν/μίου) ανέλυσαν τις θέσεις τους, επί των κρίσιμων θεμάτων, που ανακύπτουν από τη μεταρρυθμιστική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, διατυπώνοντας τις διαφωνίες τους αλλά και τα σημεία στα οποία συγκλίνουν οι απόψεις τους, με εκείνες της κ. Διαμαντοπούλου (όπως, Έλεγχος, Εποπτεία, Αξιολόγηση κ.α.). Ταυτόχρονα όμως, επιχειρηματολόγησαν για τη δυσφορία τους αναφορικά με την προσπάθεια του Υπουργείου, να επικυρωθεί εν τάχει το νομοσχέδιο, δίχως την εκτενή συζήτηση με την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Ο κ. Δημαράς εξέφρασε την επιθυμία συνάντησής του με την ηγεσία του Υπουργείου, για μία εφ όλης της ύλης ενημέρωση, ενώ δεσμεύτηκε για τη συνεργασία με τους Πρυτάνεις προκειμένου να εξαχθεί ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο-πρόταση.
Ο κ. Δημαράς ξεκαθάρισε στους καθηγητές ότι, σκοπεύει να στηρίξει το σχέδιο εκείνο που διαφυλάσσει τον ελληνικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ κράτησε τις επιφυλάξεις του, για τις διαθέσεις που ενδέχεται να κρύβει η νομοθετική πρωτοβουλία της κ. Διαμαντοπούλου, με την υιοθέτηση ξενόφερτων πρακτικών.
Ο κ. Οικονόμου σε δήλωση που έκανε στη ΝΕΤ, μετά τη συνάντηση με τους καθηγητές, ανέφερε: «Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα από τη συνάντηση μας, με την αντιπροσωπεία των Πρυτάνεων και μετέχουμε στο διάλογο που έχει ξεκινήσει μεταξύ των εμπλεκομένων, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου Πανεπιστημίου που θα προσφέρει δουλειά στους πτυχιούχους του».