Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Επιτυχημένος ο ποδηλατικός γύρος των Μεγάρων

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου διοργανώθηκε ο 11ος ποδηλατικός γύρος των Μεγάρων από την εθελοντική ομάδα του ομίλου μας.
Η εκκίνηση δόθηκε από τα γραφεία του ομίλου στο Φόρο και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων. Η διαδρομή ήταν συνολικά 19 χιλιόμετρα, διήλθε της Αγίας Τριάδας, της Πάχης, της Βαρέας και περιελάμβανε αρκετές στάσεις. Η πιο ενδιαφέρουσα εξ’ αυτών ήταν στο αεροδρόμιο της αεροπορίας στρατού στην Πάχη (στρατόπεδο Δελαπόρτα).
Κατά την επίσκεψη στο αεροδρόμιο έγινε παρουσίαση αεροπορικών μέσων από τους πιλότους – χειριστές. Οι ποδηλάτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την αποστολή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τριών ελικοπτέρων καθώς και να λάβουν απαντήσεις στις απορίες τους. Η υποδοχή και η φιλοξενία ήταν άψογη όπως επίσης και η συμπεριφορά όλων των παρευρισκομένων.

Γ. Πάντζας: «Ο κόλπος του Πόρτο Γερμενό πρέπει να διαφυλαχθεί ως ‘’κόρη οφθαλμού’’»

Το θέμα της επιχειρούμενης δημιουργίας μονάδας Ιχθυοκαλλιέργειας στο Πόρτο Γερμενό του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, ανέδειξε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη.
Στην επιστολή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι θα είναι καταστροφική μια ενδεχόμενη επένδυση αυτού του τύπου στον κόλπο του Πόρτο Γερμενό καθώς θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα υπονομεύσει την τουριστική της ανάπτυξη,  μιας και δεκάδες χιλιάδες κόσμου κυρίως το καλοκαίρι επισκέπτονται αυτόν τον εξαιρετικό φυσικό χώρο προκειμένου να απολαύσουν την φυσική ομορφιά της περιοχής.

Ο Σ.Γ.ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KICK BOXING

O Σ.Γ.ΜΕΓΑΡΩΝ είναι πάντα πιστός στις συμμετοχές του στις μεγάλες διοργανώσεις της χώρας μας, θα προσπαθήσει και φέτος να πετύχει το καλύτερο δυνατό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing για ηλικίες κάτω των 18 χρονών. Η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Στάδιο βαρέων αθλημάτων Άνω Λιοσίων από τις 6-8 Νοεμβρίου με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και αναμένεται ένα πλούσιο και δυναμικό θέαμα. Οι αθλητές του συλλόγου μας προετοιμάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο για το πρωτάθλημα και περιμένουν να αγωνιστούν και να δείξουν τις ικανότητες τους. 
Οι προπονητές Στρατούρης Χρήστος (5ο dan) και Κούρσος Μελέτης (7ο dan), διπλωματούχοι προπονητές από την Γ.Γ.Αθλητισμού, με την εμπειρία που διαθέτουν σε τέτοιες διοργανώσεις είναι αισιόδοξοι για τους αθλητές τους και πιστεύουν ότι όπως  και πέρσι έτσι και φέτος θα υπάρξουν μετάλλια και διακρίσεις για τον σύλλογο τους και οι προσπάθειες τους θα βρουν ανταπόκριση. 

Εκλογές στο ΘΕΟΓΝΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προσκαλούμε όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρων «ο Θέογνις» να συμμετάσχουν στις εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:00.
Θα προηγηθεί διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, οι εκλογές θα πραγματοποιη­θούν οπωσδήποτε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, ώρα 12:00 μ.μ.Μετά τιμής
Για το ΔΣ του Συλλόγου
η Πρόεδρος                                                                                                                        
Μαρία Κατρακούλη   

ο Γραμματέας                                                                                                     
Μάριος Ρεντίφης

Έκθεση φωτογραφίας στο ΘΕΟΓΝΙ


"Άνθρακες ο θησαυρός από την λίστα Λαγκάρντ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!"

 Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Β. Οικονόμου, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την Λίστα Λαγκάρντ, δήλωσε:

Με άδεια χέρια ήρθε ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ Αλεξιάδης στην συζήτηση για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ. Χωρίς το παραμικρό στοιχείο που να πιστοποιεί την πρόοδο στον έλεγχο της λίστας, ο κ Υπουργός ήρθε απλά για να εξιστορήσει το γνωστό στείρο και αδιέξοδο λόγο περί ευθυνών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ Αλεξιάδης θα αναγκαστεί να μιλήσει και για τις δικές του ευθύνες και δεν θα μπορεί να ξεφεύγει παραπέμποντας μας απλά σε διάφορα δελτία τύπου του Υπουργείου για τα έργα και τις ημέρες του, παραδεχόμενος απλά στη Βουλή ότι δεν πάνε καλά οι έλεγχοι για το 2015 .

Αυτό που εμείς έχουμε να του πούμε είναι ότι οι έλεγχοι δεν πάνε ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ και ότι δεν έχει  εισρεύσει τίποτα νέο στα ταμεία του κράτους, την στιγμή που ο κ Τσίπρας ομιλεί για ισοδύναμα για την εκπαίδευση και τις συντάξεις. Δυστυχώς το μόνο σίγουρο ισοδύναμο που θα μπορούσε να υπάρξει από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των διαφόρων λιστών , η κυβέρνηση "της δεύτερης φοράς αριστεράς" το έχει βάλει στο συρτάρι και αραχνιάζει επί  11 μήνες , στέλνοντας τον προηγούμενο Υπουργό για τη Διαφθορά κ Νικολούδη στο σπίτι του και σχολιάζοντας ανέμελα και στενοχωρημένα, τα βάσανα των Ελλήνων…

Το 36ο Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Κοινότητας


Δελτίο Τύπου
  
Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 36ο Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης .
Για τρεις ημέρες η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε την καρδιά της παγκόσμιας Καρδιολογικής Κοινότητας, καθώς καταξιωμένοι Καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. ανάδειξαν επίκαιρα και πολυσχιδή θέματα και τις νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση των  καρδιαγγειακών παθήσεων, τις τεχνικές πρόληψης και  θεραπείας, τα νέα σκευάσματα, τα επιστημονικά επιτεύγματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέροντα δορυφορικά συμπόσια.

Έργα από τον ΗΡΟΔΩΡΟ

Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των δομών του Ν.Π.Δ.Δ. "ΗΡΟΔΩΡΟΣ".
Πιο συγκεκριμένα το τελευαίο διάστημα έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά εργασιών
·         2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό αντικαταστάθηκε η μοκέτα στον εσωτερικό παιδότοπο με ειδικό δάπεδο για την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται στον σταθμό.
·         Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Περάμου "Γ. ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ" αποκατάστηση μόνωσης και στεγανοποίησης του προθαλάμου του κλ. γυμναστηρίου καθώς σε κάθε βροχόπτωση η είσοδος πλημμύριζε από τα νερά της οροφής.

Β.Οικονόμου για τη μεταφορά μαθητών

«Να τελειώσει το πινγκ πονγκ των ευθυνών της κας Δούρου με την Κυβέρνηση για τη μεταφορά των μαθητών»

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 254/14-10-2015) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου αναφορικά με το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών στην Ανατολική Αττική και ειδικότερα στο Δήμο Μαραθώνα Αττικής, ο Υπουργός Παιδείας κος Νικόλαος Φίλης δηλώνει αναρμόδιος (!!!) και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον Υφυπουργό  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κο Ιωάννη Μπαλάφα, ο οποίος με τη σειρά του μας ενημερώνει ότι αρμόδια για τη μεταφορά των μαθητών και την διεκπεραίωση των διαγωνιστικών διαδικασιών είναι η Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας στην Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου τελικά τη μπάλα των ευθυνών και της αναποτελεσματικότητας.

Η αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Ποντίων και η σύγχρονη αντίληψη για την Ιστορικότητα και τον Πατριωτισμό μας

Γράφει ο
Νεκτάριος Καλαντζής*
Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Παιδείας και τη διάκριση  ανάμεσα στην εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία που σύμφωνα με τον ίδιο, η γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, που παρά τα δεινά που υπέστησαν οι πρώτοι από τους δεύτερους, δεν υφίσταται με την επιστημονική εκδοχή και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, έρχεται πάλι στο προσκήνιο η συζήτηση για το κατά πόσο και ποια είναι η γνώση της ιστορίας από το σημερινό προσωπικό της χώρας. 

Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση.


Την Τετάρτη  4.11.2015 ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, μίλησε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ενεργειακή απόδοση. Ξεκίνησε την ομιλία του αναδεικνύοντας πως  οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  «ήταν βαθιά οπισθοδρομικές και σε θέματα εκσυγχρονισμού   δομών στις σύγχρονες τεχνολογίες,  παρ’ όλες τις δηλώσεις τους για το αντίθετο, κράτησαν τη χώρα μας σε στασιμότητα  σε καίριους τομείς, καθυστερώντας να τακτοποιήσουν θέματα που είναι σημαντικά όχι μόνο τεχνολογικά, αλλά και  κοινωνικά και οικονομικά, όπως η  ενεργειακή εξοικονόμηση.».

Ερώτηση Σκουρολιάκου για το άσυλο ανιάτων

  • Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών.
  • Προς τον κ. Υπουργό Υγείας.
Θέμα : «Απάτη σε βάρος του Δημοσίου από το Άσυλο Ανιάτων, το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και φορείς του Δημοσίου».
Ως γνωστόν, το φιλανθρωπικό σωματείο με την επωνυμία «Άσυλο Ανιάτων» (Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς χαρακτήρα), έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικότερα, οφείλει στο Δημόσιο ποσό που πλέον κείται άνω των 4 εκ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει με σχετικό έγγραφο στις 12-3-2015 από την αρμόδια για την είσπραξη του ανωτέρω ποσού Δ.Ο.Υ. ΙΓ Αθηνών να προβεί στην λήψη των απαραίτητων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των απαιτήσεων του Δημοσίου σε βάρος του ανωτέρω οφειλέτη.

Από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Β.Οικονόμου

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα : Ασυμβίβαστο Προέδρου- Αντιπροέδου της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (Παρόν, Πρώτο Θέμα, New Money), τίθεται θέμα ασυμβίβαστου μελών του ΔΣ της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» με την κατοχή θέσης ΔΕΠ στο ΕΜΠ, με βάση το άρθρο 24 του νόμου 4009/2011, η παραβίαση του οποίου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή μέσω του Πρύτανη ή του υπουργείου Παιδείας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την ποινή της οριστικής παύσης καθηκόντων.
Κατόπιν όλων αυτών
Ερωτάστε:
1)      Έχει τηρηθεί ό νόμος 4009/11 στις περιπτώσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε»»