Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση.


Την Τετάρτη  4.11.2015 ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, μίλησε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ενεργειακή απόδοση. Ξεκίνησε την ομιλία του αναδεικνύοντας πως  οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  «ήταν βαθιά οπισθοδρομικές και σε θέματα εκσυγχρονισμού   δομών στις σύγχρονες τεχνολογίες,  παρ’ όλες τις δηλώσεις τους για το αντίθετο, κράτησαν τη χώρα μας σε στασιμότητα  σε καίριους τομείς, καθυστερώντας να τακτοποιήσουν θέματα που είναι σημαντικά όχι μόνο τεχνολογικά, αλλά και  κοινωνικά και οικονομικά, όπως η  ενεργειακή εξοικονόμηση.».


Επίσης ανέφερε πως «η υπόδειξη  για ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο  της κοινοτικής οδηγίας, υπάρχει   από το 2012. Αλλά η τότε κυβέρνηση ολιγώρησε. Δεν πρόκειται  για μια οδηγία που απλώς τονώνει την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, πράγματα πολύ σημαντικά και αυτά βέβαια. Είναι μια οδηγία, ένας νόμος σε λίγο που διασώζει το μέλλον. Και όλα αυτά διότι οι Κυβερνήσεις τις Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ  ήταν απασχολημένες με το να κόβουν μισθούς και συντάξεις, δημιουργώντας ένα τοπίο ναρκοθετημένο για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.».
Συνέχισε τονίζοντας πως «η ενέργεια, είναι  καθοριστικός παράγων για την επιβίωση αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών, είναι  αγαθό που το έχουμε ανάγκη ολοένα και περισσότερο. Δεν φτάνουν όμως τα φυσικά αποθέματα, δεν επαρκούν οι παλιοί τρόποι διαχείρισης, δεν καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες οι παλιές τεχνολογίες. Παντού, οι σύγχρονες κοινωνίες λαμβάνουν μέτρα ώστε να εξασφαλίζουν την μέγιστη ενεργειακή απόδοση με το μικρότερο κόστος. Εδώ, όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίσαμε με μακαριότητα  και ραθυμία το θέμα, παραπέμποντάς το στο απώτερο μέλλον.» 

Κλείνοντας τόνισε  πως « η παρούσα κυβέρνηση, φροντίζει για ένα καλύτερο παρόν, προετοιμάζοντας ένα πιο φωτεινό, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά μέλλον, απέναντι σε αυτήν την άθλια κατάσταση στην οποία  παραδόθηκε η χώρα. Και κάλεσε τους Βουλευτές να υπερψηφίσουν το υπό συζήτηση  νομοσχέδιο, δίνοντας  στη χώρα εργαλεία δυνατά για το αύριο.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.