Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Β.Οικονόμου

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα : Ασυμβίβαστο Προέδρου- Αντιπροέδου της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (Παρόν, Πρώτο Θέμα, New Money), τίθεται θέμα ασυμβίβαστου μελών του ΔΣ της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» με την κατοχή θέσης ΔΕΠ στο ΕΜΠ, με βάση το άρθρο 24 του νόμου 4009/2011, η παραβίαση του οποίου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή μέσω του Πρύτανη ή του υπουργείου Παιδείας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την ποινή της οριστικής παύσης καθηκόντων.
Κατόπιν όλων αυτών
Ερωτάστε:
1)      Έχει τηρηθεί ό νόμος 4009/11 στις περιπτώσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε»»Συμπληρωματικά ζητάμε την κατάθεση των εξής εγγράφων :
1.       Τις αιτήσεις αναστολής καθηκόντων μελών του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ, στο ΕΜΠ.
2.       Τις αποφάσεις της Πρυτανείας του ΕΜΠ και την άδειά της για την ανάληψη της θέσης από μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ.
3.       Τις διαπιστωτικές πράξεις του υπουργού Παιδείας για την αναστολή καθηκόντων.
4.       Τα εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής τόσο από την ΕΚΧΑ ΑΕ, όσο και από το ΕΜΠ για τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ .
5.       Κάθε άλλο σχετικό έγγραφο για το θέμα από το ΕΜΠ (παραπομπή στο Πειθαρχικό συμβούλιο κλπ)
6.        Τις αιτήσεις και τις αποφάσεις αναστολής της σύνταξής των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ, (σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του ταμείου). οι οποίοι συμμετέχουν ως μέλη ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ

7.        Τις Υπεύθυνες Δηλώσεις του ν.1256/1982, «περί πολυθεσίας», της τελευταίας πενταετίας για όσα μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ, κατείχαν θέση (ή θέσεις) στον δημόσιο τομέα, καθώς και τις πάσης φύσεως αποδοχές τους.


8.       Έγγραφα από τα οποία να προκύπτει για όσα μέλη του ΔΣ της ΕΚΧΑ ΑΕ κατείχαν θέση (ή θέσεις) στον δημόσιο τομέα, εφαρμόσθηκε ο ν. 2683/1999 και ιδιαίτερα οι σχετικές με τις αποσπάσεις διατάξεις, την τελευταία πενταετία.

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: "Kούρεμα" 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου


Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα στον καθημερινό και ηλεκτρονικό τύπο ότι εστάλη στο υπουργείο σας επιστολή κατά την οποία η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων σας γνωστοποιεί ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε κούρεμα ως και 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του δημοσίου κατά τον επόμενο μήνα. Στο περιεχόμενο της επιστολής μάλιστα αναφέρεται ότι για την πληρωμή του Νοεμβρίου απαιτούνται 40-42 εκατ. ευρώ, την στιγμή που τα διαθέσιμα στο ταμείο είναι 16 εκατ. ευρώ. Για τον παραπάνω λόγο και έχοντας ως δεδομένο ότι η μόνη πηγή ρευστότητας, που είναι οι εισφορές των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, είναι της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ σας ζητήθηκε πρόσθετη οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 16-18 εκατ. ευρώ με εμπιστευτική επιστολή που εστάλη στον Υφυπουργό Εργασίας κο Πετρόπουλο.
Η ανησυχία και η ανασφάλεια των συνταξιούχων συμπολιτών μας αυξάνεται καθημερινά καθώς η καταβολή των μερισμάτων για τον μήνα Νοέμβριο είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Κατόπιν αυτών

Ερωτάστε:


1.    Ποιες είναι οι λύσεις που εξετάζετε προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα μερίσματα για τον μήνα Νοέμβριο.
2.    Ποιο είναι το σχέδιό σας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ταμείου ώστε να καταβάλλονται απρόσκοπτα τα οφειλόμενα μερίσματα στους συνταξιούχους.  


Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα:  Θα σταματήσετε τις μπουλντόζες μέχρι την οριστικοποίηση των δασικών χαρτών;


Κύριε Υπουργέ,
Έντονη κοινωνική αναταραχή σημειώνεται τις τελευταίες μέρες με αφορμή την επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτου κτίσματος στην Αρτέμιδα Αττικής στην περιοχή του Πράσινου Λόφου. Εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν μαζί με τον κάτοχο του οικήματος για την προσπάθεια κατεδάφισης, ενώ υπήρξε σύλληψη του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας κ. Δ. Μάρκου κατά την προσπάθεια κατεδάφισης της συγκεκριμένης οικίας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπουμε το ίδιο θλιβερό έργο να ξαναπαίζεται. Όταν κάποιοι είπαμε το αυτονόητο τον Δεκέμβριο του 2014 με την τροπολογία που καταθέσαμε στη Βουλή, δηλαδή να οριστικοποιηθούν πρώτα οι δασικοί χάρτες και μετά να εκτελεστούν οι αποφάσεις κατεδάφισης, έσπευσαν οργίλοι οι διάφοροι "προστάτες" αλλά δυστυχώς και "νταβατζήδες" του περιβάλλοντος να διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο που ζητούσαμε. Σήμερα κλαίνε οι υποκριτές για το σπίτι του φτωχού που κινδυνεύει να κατεδαφιστεί. Ωραίο το θέατρο τους αφού οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα λάβουν τις ψήφους τους για τον κόπο τους ή ότι ο λαός θα νοιώσει ανακούφιση για το ενδιαφέρον των υποκριτών!! Σύμφωνα με την τροπολογία (Αριθμός Πρωτοκόλλου 2132/16.12.2014) που κατέθεσα τον περασμένο Δεκέμβριο, και η οποία χλευάσθηκε από πολλούς "οικολογούντες", τίθεται σαφές ότι κύριο μέλημά μας δεν ήταν να παρακάμψουμε το ρόλο της δικαιοσύνης στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο, αλλά να ανασταλεί η κατεδάφιση κατοικιών που θεωρείται ότι έχουν οικοδομηθεί σε δασικές εκτάσεις, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι δασικοί χάρτες για την Αττική που εκκρεμούν από το 1998.
Πρέπει να τονιστεί ότι η μη οριστικοποίηση των δασικών χαρτών έδωσε έναυσμα διαχρονικά σε διάφορους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να βρεθούν σε ομηρία χιλιάδες συμπολίτες, που έψαχναν απεγνωσμένα την πρώτη ή εξοχική τους κατοικία τα τελευταία 40 χρόνια στην Αττική.
Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:
  1. Πότε θα γίνει η οριστικοποίηση των δασικών χαρτών για την Αττική;
  2. Μέχρι να γίνει η οριστικοποίηση των δασικών χαρτών προτίθεστε να αναστείλετε την κατεδάφιση των 3.500 περίπου οριστικών δικαστικών αποφάσεων για αυθαίρετες κατοικίες;
                                                                                                                       Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.