Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Εκδήλωση για την προσφυγιά


Πρόγραμμα Εκπαίδευσης ΟΔΥΣΣΕΑΣ


Ενα βήμα πριν χαρακτηριστεί Περιφερειακό Πάρκο το Βουρκάρι

Εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 18-04-2015, σελ.15

του Γιώργου Λιάλιου
Μετά χρόνια αγώνων, ο σημαντικότερος υγροβιότοπος της Δυτικής Αττικής βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από την απόκτηση ενός μόνιμου πλαισίου για την προστασία του. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, με το οποίο το Βουρκάρι Μεγάρων θα χαρακτηριστεί Περιφερειακό Πάρκο και έτσι μένει η υπογραφή του από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τα προβλήματα βέβαια εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς ο υγροβιότοπος γειτνιάζει με βιομηχανική περιοχή.

Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Τριάδα», Μεγάρων

Θέμα: Υδροβιότοπος Βουρκαρίου
Αγαπητοί Συμπολίτες,
Σε απάντηση του άρθρου της 20ης Απριλίου 2015, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο www.vourkari.blogspot.gr, σχετικά με το «μπάζωμα» συγκεκριμένου χώρου του οικισμού της Αγίας Τριάδας που συνορεύει με τον υδροβιότοπο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Ο Σύλλογος μας, με βάση τις ιδρυτικές του αρχές, έχει  αναλάβει μεταξύ άλλων την προστασία και ανάδειξη του υδροβιότοπου του Βουρκαρίου. Την εβδομάδα που προηγήθηκε της παρούσης επιστολής, τα μέλη του συλλόγου ανέλαβαν το δύσκολο έργο του καθαρισμού της ακτογραμμής του υδροβιότοπου από μπάζα και σκουπίδια δεκαετιών. Μέχρι τότε, κανείς άλλος δεν επιχείρησε κάτι αντίστοιχο λόγω του όγκου των απορριμμάτων, καθώς και των μέσων που απαιτούνταν για την αποκομιδή τους.

Κλείνουν Αστυνομικά Τμήματα στο Δήμο Μεγαρέων: Ερώτηση του βουλευτή Β.Οικονόμου

Προς: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Θέμα: Μένει αφύλακτη η Νέα Πέραμος; Κλείνει ο Αστυνομικός Σταθμός της;  


Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από  δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ότι  καταργείται ο Α.Σ Νέας Περάμου. Διαβάζουμε ότι σκοπός αυτής της αναδιάρθρωσης είναι να δημιουργηθούν Αστυνομικά Τμήματα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, προκειμένου να έχουν άμεση αντίδραση στα περιστατικά της περιφέρειας τους και κυρίως 24 ώρες το 24ώρο αστυνομικούς που θα είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών.

Σεμινάριο ΧΑΠΚΙΝΤΟ

O Στέφανος Πατσίρης δάσκαλος του Α.Σ. Μεγάρων "Όρσιππος"  συμμετείχε στο 7ο διεθνές επιμορφωτικό σεμινάριο Χαπκίντο το διήμερο 18-19 Απριλίου 2015. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου υπό την αιγίδα της I.K.M.A.S. Αρχιεκπαιδευτής του σεμιναρίου ήταν ο Koρεάτης πρόεδρος 

ΝΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ!

Του Θάνου Τζήμερου

Απορώ με την κυβέρνηση. Έχει φαγωθεί να πάνε οι ΟΤΑ τα λεφτά στην ΤτΕ με επιτόκιο 2,5% ενώ το τριετές ελληνικό ομόλογο έχει σήμερα απόδοση σχεδόν 30%! Το ελληνικό κράτος εγγυάται και την μία και την άλλη τοποθέτηση! Γιατί διστάζουν; Η Περιφέρεια Αττικής που έσπευσε πρώτη απ’ όλους να τοποθετήσει 80 ψωροεκατομμύρια διαθέσιμα στην ΤτΕ για μερικά φραγκοδίφραγκα τόκο παραπάνω, δεν είδε την ευκαιρία; Όλα τα διαθέσιμά της, 350 εκατομμύρια, πρέπει να επενδυθούν σε τριετή ομόλογα. Σε τρία χρόνια θα γεννήσουν άλλα 105 εκατομμύρια! Πόσες αναπτυξιακές εταιρείες μπορεί να κάνει η Δούρου, σαν κι αυτή για την οποία πλήρωσες φορολογούμενε 20.000 ευρώ μόνο για την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας! (Να μην πάμε και στα τυφλά! Να ξέρουμε: έχει πιθανότητες να προκόψει η εταιρεία; Όπως κάνουν όλοι οι σοβαροί επιχειρηματίες…) Σε πόσα νοικοκυριά μπορεί να δώσει τζάμπα ρεύμα; Να μη σου πω ότι βγαίνει και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έτσι.

Ταινίες στο ΘΕΟΓΝΙ


Εκδήλωση για το Α/Τ ΨΑΡΑ