Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Πάει κι αυτό πέρασε ...

Το ντέρμπυ δεν έβγαλε νικήτη, παρά μόνο το ταμείο της ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ !
Η προσέλευση του κόσμου εντυπωσιακή, αφού κόπηκαν περίπου 2000 εισητήρια (ρεκόρ της πενταετίας), ήταν και 500-700 τζαμπατζήδες επιπλέον, οπότε αντιλαμβάνεστε οτι έγινε το αδιαχώρητο στο γήπεδο σήμερα.
Ο αγώνας ήταν σκληρός, η ισοπαλία δίκαιο αποτέλεσμα
Ο Βύζας είχε 2 μεγάλες ευκαιρίες να σημειώσει τέρμα, όμως ο Ζαχαρόπουλος έκανε άψυχο πλασέ στο πρώτο ημίχρονο μετά απο έξοχη πάσα του Αντωνόπουλου, όπως και στο δεύτερο ημίχρονο που ο Λισγάρας δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά να τη στείλει απο 1 μέτρο στα δίχτυα.
Η ομάδα του Βύζα είναι πρώτη στη βαθμολογία με 47 βαθμούς ( 2 περισσότερους  απο την Καλλιθέα) δεν έχει κάνει όμως το ρεπό της.
Επεισόδια δημιούργησαν φίλαθλοι της Παναχαϊκής μετά τη λήξη του αγώνα, οι οποίοι έσπασαν την τζαμαρία στο Σύνδεσμο του Ολυμπιακού πετώντας πέτρες μέσα απο το γήπεδο.

Μονιμοποιούνται 5.500 Πυροσβέστες

Δικαίωμα στο όνειρο της μονιμοποίησης απέκτησαν χιλιάδες συμβασιούχοι του δημοσίου τομέα, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη απολυθεί με συνοπτικούς όρους, μετά την ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που όχι μόνο τους δικαιώνει αλλά διατάσσει και την αναδρομική καταβολή των μισθών τους.



Καθοριστική στην απόφαση - σταθμό υπήρξε η συμβολή του γνωστού εργατολόγου Χρήστου Νικολουτσόπουλου, ο οποίος χειρίζεται και το θέμα της μονιμοποίησης των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχει αίσιο τέλος.

Πηγή: Απογευματινή




Η οριστική πρόταση του Καλλικράτη

Η οριστική πρόταση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ για την συνένωση των δήμων στη Δυτική Αττική, που έχει κατατεθεί στα αρμόδια όργανα προς έγκριση, για να ενσωματωθεί στη συνέχεια με τον σχετικό προς ψήφιση Νόμο, είναι:


1) Τα Μέγαρα με τη Νέα Πέραμο.

2) Η Οινόη με τις Ερυθρές και τα Βίλια.

3) Η Ελευσίνα με τη Μάντρα και τη Μαγούλα.

4) Ο Ασπρόπυργος με τα Ανω Λιόσια, το Ζεφύρι και τη Φυλή.


Το αν θα εφαρμοστεί το νομοσχέδιο ή όχι, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Αυτό θα κρίνει την αξιοπιστία της Κυβέρνησης και τη δυναμική της να προχωρήσει όπως εξήγγειλε τόσες φορές.