Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βάδην στα Μέγαρα

Τη Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 πμ
θα φιλοξενηθεί για ακόμη μία χρονιά στο Δήμο Μεγαρέων
και συγκεκριμένα στη παραλία της Βαρέας
το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 20χλμ Ανδρών – Γυναικών και Νέων Ανδρών - Γυναικών.
Παράλληλα θα διεξαχθεί και αγώνας-ημερίδα 10χλμ εφήβων, νεανίδων, παίδων
και 5χλμ κορασίδων.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώνεται από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με την υποστήριξη
του Δήμου Μεγαρέων.
Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος»
καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου μας
να παρευρεθούν στον αγώνα και να ενισχύσουν με το χειροκρότημά τους
τις προσπάθειες των βαδιστών και βαδιστριών. 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
«ΗΡΟΔΩΡΟΣ» 

ΙΩΑΝΝΑ ΡΗΓΑ

Ο Β.Οικονόμου ρωτά αν στις 100 δόσεις μπουν και δημοτικές οφειλές

Προς: Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Ένταξη και των δημοτικών οφειλών στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Κύριε Υπουργέ, 
Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου με σχετική επιστολή του ζητάει στη ρύθμιση των 100 δόσεων να υπαχθούν όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές των συμπολιτών προς τους Δήμους, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους δημότες, να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση, αυτή των 20 ευρώ. Είναι μια άποψη την οποία ενστερνίζομαι καθώς με αυτό τον τρόπο, θα δοθεί οικονομική ανάσα στους δημότες, που αδυνατούν να καταβάλουν το σύνολο των χρεών τους η έστω και μεγάλες χρηματικές δόσεις. Επίσης ζητάει να υπαχθούν στην σχετική ρύθμιση χρεών και οι οφειλές προς τους Δήμους από βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα και από μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα, από τις κυρωμένες Πράξεις Εφαρμογής. Η συγκεκριμένη λύση θα διευκολύνει αρκετά τις πολεοδομικές ανάγκες των Δήμων και θα βοηθήσει ταυτόχρονα πάρα πολύ και τους ίδιους τους δημότες.
Κατόπιν όλων αυτών, 
Ερωτάστε:


1. Σκοπεύετε να προβείτε στην ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων , των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και των βεβαιωμένων εισφορών σε χρήμα των δημοτών προς τους Δήμους  ; 

Κάτι τρέχει στα γύφτικα της Αττικής

Κανένας δεν θυμήθηκε τους Ρομά σήμερα Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων. Ακριβώς όπως καθημερινά σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με αυτούς εκτός και να είναι να τους στιγματίσει, να τους περιθωριοποιήσει ή ενίοτε να εκτελέσει κανένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που θα ωφελήσει τον ίδιο και ίσως και κάποιους Ρομά.
Για την κατάσταση των Ρομά στην Αττική μας ζήτησε πρόσφατα η Μαρία Γιαννακάκη ένα σημείωμα για να το συζητήσει στην Περιφέρεια Αττικής όπου είναι εκλεγμένη σύμβουλος. Το σημέιωμα της 8 Μαρτίου 2015 αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια προσθέτοντας πως δεν είχαμε καμιά ανταπόκριση, ούτε φαίνεται να συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.