Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Φοβερή καταγγελία Ρωμανιά

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Ρωμανιάς αποκάλυψε ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (αυτή δηλαδή επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) είχε αναθέσει σε εταιρεία γνωστού δικηγόρου, την αποκωδικοποίηση των νόμων για το ασφαλιστικό με κόστος για το ελληνικό δημόσιο 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Το χειρότερο σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, είναι ότι πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό για αυτή τη δουλειά την εργασία τελικά θα την έκαναν οι υπάλληλοι του υπουργείου, αλλά τα χρήματα θα τα έπαιρνε η ιδιωτική εταιρεία!
«Είναι πολύ μεγάλο το ποσό για μία κωδικοποίηση αλλά έχει και συνέχεια. Όταν τους φώναξα να τους ρωτήσω πότε θα ολοκληρώσουν τη δουλειά, διαπίστωσα ότι στο συμφωνητικό επρόκειτο να οριστούν εκπρόσωποι από το κάθε ασφαλιστικό ταμείο με επικεφαλής ένα από το υπουργείο εργασίας. Και τους είπα θα κάνουν την κωδικοποίηση οι υπάλληλοι και θα πάρετε εσείς τα λεφτά;» ανέφερε ο Γιώργος Ρωμανιάς και τόνισε ότι σταμάτησε αυτή τη δουλειά.

Κάλεσμα στην Πολιτεία για χάραξη κοινής πολιτικής και στόχο τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 

Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας αναδείχτηκε ότι εκτός από τους γνωστούς μέχρι σήμερα παράγοντες κινδύνου για την πρόκληση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, κομβικό ρόλο παίζουν επίσης η μόλυνση του περιβάλλοντος, ο θόρυβος αλλά και οι κλιματολογικές συνθήκες όπως το ψύχος.
Ήδη η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Ένωση, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καρδιάς (EHN) και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Καρδιαγγειακή Πρόληψη και Αποκατάσταση (EACPR), έχει ξεκινήσει καμπάνια ευαισθητοποίησης των κυβερνήσεων και των πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα.

Εξοικείωση και Παραίτηση : το επικίνδυνο διπλό μήνυμα των πρόσφατων εκλογών

 του Δημήτρη Ν. Αγιομυργιαννάκη*  
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου αντιμετωπίστηκε από πολλούς, ακόμη και μέσα στο ίδιο το κόμμα αυτό, ως ανέλπιστη έκπληξη (ως προς την έκταση της νίκης τουλάχιστον) ή ακόμη και ως ένας προσωπικός θρίαμβος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Από τη δράση στο Βουρκάρι

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο να δείτε κάτι πολύ ενδιαφέρον:
http://www.vourkari.blogspot.gr/2015/10/blog-post_5.html

Δήλωση Γ. Πάντζα για επικαιρότητα

Δυστυχώς,  οι δυνάμεις που αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες χρεοκόπησαν και κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό, συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι που είχαν πριν τις εκλογές του Γενάρη, πριν το δημοψήφισμα και πριν τις τελευταίες εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη. Συνεπικουρούμενες από τα τερατώδη ψευτο-γκάλοπ και τα κανάλια της διαπλοκής που συνήθως τους στηρίζουν. Τρεις συνεχόμενες ήττες και ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι ο ελληνικός λαός τους έστειλε στον αγύριστο. Κρίμα..

Τοπική Κοινοτική Ανάπτυξη στην Χασιά Αττικής


Την Δευτέρα, 5 Οκτ 2015, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο στην πλατεία Δημαρχείου, στην Χασιά του Δήμου Φυλής, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Τοπική Ανάπτυξη της Αγροτικής Αττικής, οργανώσει συνάντηση-συζήτηση, υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής, με θέμα: Το όραμα της Τοπικής Ανάπτυξης.

3ος Ψεκασμός Δακοκτονίας


Η Περιφέρεια Αττικής στα πλαίσια της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας του έτους 2015, κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2015 ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί για τρίτη φορά στους Ελαιώνες της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων για την προστασία της παραγωγής από το Δάκο.
Οι ψεκασμοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής Δυτικής Αττικής» Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα , είναι Δολωματικοί από εδάφους με φυτοπροστατευτικό ΕΦΝΤΑΚON 40 EC (Διασυστηματικό εντομοκτόνο, αρ. έγκρισης 14.405,δ.ο DIMETHOATE) κι έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο Περιβάλλον, παρ’ όλα αυτά είναι απαραίτητο να λαμβάνονται τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.
Συγκεκριμένα:
-          Άτομα , που δεν έχουν σχέση με τους ψεκασμούς να μην πλησιάζουν τα συνεργεία των ψεκασμών
-          Οι Μελισσοκόμοι,  να εμποδίζουν τις πρωϊνές ώρες την κυκλοφορία των μελισοσμηνών,  που είναι κοντά σε ελαιώνες
-          Οι Κτηνοτρόφοι,  να μην επιτρέπουν την ελεύθερη βόσκηση στους ψεκασμένους ελαιώνες
-          Οι βιοκαλλιεργητές,  να σημάνουν τα κτήματά τους, καθώς και να επικοινωνήσουν με την  Δνση Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τηλ.213.1600816)

-          Οι Ελαιοκαλλιεργητές με περιφραγμένα κτήματα,  να φροντίσουν για τη δυνατότητα πρόσβασης των συνεργείων ψεκασμού.