Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

3ος Ψεκασμός Δακοκτονίας


Η Περιφέρεια Αττικής στα πλαίσια της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας του έτους 2015, κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2015 ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί για τρίτη φορά στους Ελαιώνες της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων για την προστασία της παραγωγής από το Δάκο.
Οι ψεκασμοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής Δυτικής Αττικής» Ελ. Βενιζέλου 82, Ελευσίνα , είναι Δολωματικοί από εδάφους με φυτοπροστατευτικό ΕΦΝΤΑΚON 40 EC (Διασυστηματικό εντομοκτόνο, αρ. έγκρισης 14.405,δ.ο DIMETHOATE) κι έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο Περιβάλλον, παρ’ όλα αυτά είναι απαραίτητο να λαμβάνονται τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.
Συγκεκριμένα:
-          Άτομα , που δεν έχουν σχέση με τους ψεκασμούς να μην πλησιάζουν τα συνεργεία των ψεκασμών
-          Οι Μελισσοκόμοι,  να εμποδίζουν τις πρωϊνές ώρες την κυκλοφορία των μελισοσμηνών,  που είναι κοντά σε ελαιώνες
-          Οι Κτηνοτρόφοι,  να μην επιτρέπουν την ελεύθερη βόσκηση στους ψεκασμένους ελαιώνες
-          Οι βιοκαλλιεργητές,  να σημάνουν τα κτήματά τους, καθώς και να επικοινωνήσουν με την  Δνση Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τηλ.213.1600816)

-          Οι Ελαιοκαλλιεργητές με περιφραγμένα κτήματα,  να φροντίσουν για τη δυνατότητα πρόσβασης των συνεργείων ψεκασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.