Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Πρόσκληση σε

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων,
σας προσκαλεί
το Σάββατο 16-5-2015 και ώρα 18:00,
στον χώρο του Α’ Δημ. Παιδικού Σταθμού Μεγάρων, σε ομιλία-συζήτηση με θέμα: 
«Η γλωσσική ανάπτυξη σε παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών» 
Προσκεκλημένη ομιλήτρια:
Ευαγγελία Γάτα-Λογοθεραπεύτρια, BSc ΤΕΙ Πατρών

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν

τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους

Καθαρίζουμε το Τείχος


Ο ΘΕΟΓΝΙΣ καλεί


Γιατί ο κ. Μαρινάκης θέλει να μετατραπούν σε "Κρανίου Τόπο", τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η παροιμία λέει ότι, "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια". Όταν όμως τα πολλά λόγια βγαίνουν από το στόμα του κ. Μαρινάκη, τότε δεν είναι μόνο φτώχεια, είναι και μεγάλος κίνδυνος για τον τόπο.
Γι αυτό αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι, η επιμονή του κ. Μαρινάκη να εγκριθεί το νέο ΓΠΣ Μεγάρων χωρίς να αποσυρθεί το άρθρο Β4, με το οποίο επιτρέπεται να έλθουν στα Μέγαρα Βιομηχανίες Μέσης Όχλησης, θα μετατρέψει τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο σε "Κρανίου Τόπο", αφού σύμφωνα  με την υπάρχουσα νομοθεσία (Κ.Υ.Α. 69269/5387/90) σ' αυτές περιλαμβάνονται:
- Εγκαταστάσεις για την παραγωγή ή τον εμπλουτισμό πυρηνικών καυσίμων.
-  Εγκαταστάσεις επανεπεξεργασίας ακτινοβολημένων πυρηνικών καυσίμων.

Οδική Ασφάλεια από τον ΚΟΥΡΟ


      Μέσω του παρόντος σας ενημερώνουμε ότι  ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις με θέμα την οδική ασφάλεια που  διοργανώθηκαν στη Πόλη των Μεγάρων Αττικής, στις 8-10 Μαΐου 2015. Διοργανώθηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διότι έτσι εντάσσονται χρονικά, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας . 
   Συγκεκριμένα η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΚΟΥΡΟΣ, με την στήριξη του Δήμου Μεγαρέων αλλά και άλλων  κρατικών, εθελοντικών και μη φορέων (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος – ΟΜΑΕ , Λέσχη Μοτ/τών Μεγάρων , Σώμα Ελλήνων προσκόπων- Σώμα Ελλήνων οδηγών, Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων , Συλλόγων γονέων & κηδεμόνων   κ.α. ) διοργάνωσε  3ήμερες εκδηλώσεις με θέμα  '' Ο Αγώνας της Οδικής Ασφάλειας για το  παιδί '' .

ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΡΝΑΡΗ

Α.Γ.Σ ΝΗΡΕΑΣ
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Με λαμπρότητα έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ  ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ στις 11 Μαΐου 2015 στη Μικρά Θεσσαλονίκης όπου η αθλήτρια μας Χριστίνα Ταρνάρη κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο δίζυγο κατοχυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εισαγωγή της στη Γυμναστική Ακαδημία καθώς και μοριοδότηση 10% για οποίο Α.Ε.Ι επιθυμεί . Το Δ.Σ του ΝΗΡΕΑ καθώς και όλος ο κόσμος της γυμναστικής ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ και ΜΕΓΑΡΩΝ συγχαίρουν την αθλήτρια και της εύχονται καλή σταδιοδρομία!
Η αθλήτριά μας ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΡΝΑΡΗ θα βρίσκεται ξανά στη Θεσσαλονίκη στις 16 Μαΐου 2015 για να συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Από αριστερά:
Η αθλήτρια Χριστίνα Ταρνάρη μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιο Βασιλειάδη και η γυμνάστριά της κα. Σοφία Τσεγκέλη.

Εγκαίνια πολιτιστικού πολυχώρου στη Ν.Πέραμο


Γ. Πάντζας : «Η επέτειος από τη νίκη ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό θα πρέπει να γιορτάζεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην μεγαλειώδη, επιβλητική και γεμάτη συμβολισμούς στρατιωτική παρέλαση στη Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και Κοσμήτορας του Κοινοβουλίου Γιώργος Πάντζας, για τον εορτασμό της 70ης επετείου της νίκης κατά του φασισμού και του ναζισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο κ. Πάντζας, συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Κωνσταντοπούλου, μετείχε στην αποστολή η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στην εορταστική εκδήλωση και απέδωσε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να νικήσουν μια και καλή το τέρας του ναζισμού.

Η προστασία του τόπου από τη Βαριά Βιομηχανία είναι ύψιστο πολιτικό καθήκον και όχι "μικροπολιτική", κε Μπερδελή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προστατέψει το περιβάλλον των Μεγάρων και της Νέας Περάμου από τη Βαριά Βιομηχανία, όχι μόνο δεν είναι πράξη "μικροπολιτικής" του κ. Σταμούλη, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μπερδελής, αλλά αντίθετα, είναι πράξη πολιτικής και μάλιστα, υψίστου καθήκοντος.
Ας αφήσει λοιπόν τα "ήξεις - αφήξεις" ο κ. Μπερδελής και ας τοποθετηθεί ξεκάθαρα και μονολεκτικά:
Συμφωνεί να αποσυρθούν τα άρθρα Β4 και Β7 από το νέο ΓΠΣ, που επιτρέπουν την ανάπτυξη βαριάς βιομηχανίας στην περιοχή μας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Όλα τα υπόλοιπα είναι, ως συνήθως, λόγια εντυπωσιασμού και τίποτα περισσότερο.

Η Επιτροπή Επικοινωνίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σας επιστρέφουμε τους αήθεις χαρακτηρισμούς σας, κε Μαρινάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τους αήθεις χαρακτηρισμούς και τις δήθεν απειλές που διατύπωσε στο τελευταίο, προσωπικό του Δελτίο Τύπου ο κ. Μαρινάκης, απαντούμε τα εξής, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, για μια ακόμη φορά: 
- Βεβαίως κ. Μαρινάκη, τα διόδια δεν τα βάζουν οι Δήμαρχοι, αλλά οι κυβερνήσεις. Σας θυμίζουμε όμως ότι, τα διόδια στον τόπο μας τα έφερε η φιλική προς εσάς κυβέρνηση, με την άμεση στήριξη της οποίας εκλεχτήκατε Δήμαρχος (μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός είχε έλθει στα Μέγαρα για να σας στηρίξει). Η δε δήθεν "αντίσταση" που προβάλλατε, δεν ήταν καν για γέλια, ήταν για κλάματα και μόνον, αφού έγινε για το θεαθήναι.

ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP

Με επιτυχία ολοκλήρωσε την συμμετοχή του το τμήμα Kick Boxing του Σ.Γ.Μεγάρων στην 2η αγωνιστική στο JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου στην Μεταμόρφωση, όπου και συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι με αρκετούς αθλητές και αθλήτριες. 
Ο Σ.Γ.Μεγάρων για συνεχόμενη φορά κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια με τους αθλητές Παπαγιανόπουλο Θοδωρή και Ζενουνάϊ Νταβίτ, οι οποίοι έδειξαν αγωνιστική υπεροχή και κατάφεραν δίκαιη νίκη. Ο αθλητής Καστάνης Γιώργος έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο αλλά δεν κατάφερε να νικήσει. Όλα τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις προσπάθειες τους και τον κόπο που καταβάλουν. Οι προπονητές τους Στρατούρης Χρήστος (5οdan) και Κούρσος Μελέτης (7o dan) είναι ικανοποιημένοι από τους αθλητές τους και ελπίζουν για μεγαλύτερες νίκες στο άμεσο μέλλον.

Κονοβουλευτική δραστηριότητα Β.Οικονόμου

Προς: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Συνεχίζεται η αφαίμαξη των διαθεσίμων στον ΟΑΕΔ με νέα 95εκ €.

Μετά από τις ασφυκτικές πιέσεις Κυβερνητικών παραγόντων, το ΔΣ του ΟΑΕΔ (26/3/2015) αποφάσισε την μεταφορά 120 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμά του στην ΤτΕ.
Επιπροσθέτως σε νεότερη συνεδρίαση  (28/4/2015) αποφάσισε κάτω από την ίδια ασφυκτική πίεση να μεταφέρει άλλα 95 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ, δηλαδή μέχρι στιγμής  μετέφερε 215 εκατ. ευρώ.