Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Γ. Πάντζας : «Η επέτειος από τη νίκη ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό θα πρέπει να γιορτάζεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην μεγαλειώδη, επιβλητική και γεμάτη συμβολισμούς στρατιωτική παρέλαση στη Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και Κοσμήτορας του Κοινοβουλίου Γιώργος Πάντζας, για τον εορτασμό της 70ης επετείου της νίκης κατά του φασισμού και του ναζισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο κ. Πάντζας, συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Κωνσταντοπούλου, μετείχε στην αποστολή η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στην εορταστική εκδήλωση και απέδωσε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να νικήσουν μια και καλή το τέρας του ναζισμού.


«Η σημερινή επέτειος αποτελεί μια παγκόσμια γιορτή ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Εβδομήντα χρόνια μετά, ζωντάνευσαν μνήμες από τις θηριωδίες που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκατομμύρια ζωές χάθηκαν και οικογένειες ξεκληρίστηκαν. Παιδιά και γέροντες, μάνες, γιοί και κόρες γεύτηκαν τα δεινά του πολέμου και το φρικαλέο πρόσωπο του ναζισμού. Πόλεις ολόκληρες διαλύθηκαν και χωριά εξαφανίστηκαν. Αξίες όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη και το δικαίωμα στην ζωή ποδοπατήθηκαν από την φασιστική Βέρμαχτ και την θέση τους πήραν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο θάνατος μέσα από μαζικές εκτελέσεις. Εύχομαι η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει ποτέ αντίστοιχη περίοδο.
Επίσης είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι, η ανθρωπότητα οφείλει τα μέγιστα στον Σοβιετικό λαό, ο οποίος μέσα από ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο κατάφερε όχι μόνο να θριαμβεύσει αλλά και να επιφέρει καταστροφικό πλήγμα στην ναζιστική μηχανή. Από το Στάλιγκραντ, το Λένιγκραντ μέχρι και το Βερολίνο, ο Κόκκινος Στρατός έδωσε τεράστιες  μάχες και κατάφερε να απελευθερώσει από τους φασίστες κατακτητές σχεδόν την μισή Ευρώπη.
Είναι λοιπόν πρωτίστως μια ημέρα πένθους για τους ήρωες που έπεσαν στο μέτωπο, καθώς και μια ημέρα μνήμης για αυτούς που γλίτωσαν και σήμερα έχουν να θυμούνται τα δεινά του πολέμου. Είναι επίσης και μια ημέρα γιορτής, τόσο για την Ρωσία όσο και για την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Και πιστεύω ότι η σημερινή επέτειος θα πρέπει να γιορτάζεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου..» δήλωσε ο κ. Πάντζας.

Να σημειωθεί ότι, κατά την διάρκεια της τετραήμερης παραμονής της ελληνικής αποστολής στην Μόσχα, ο κ. Πάντζας πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας στη Μόσχα καθώς και συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρωσία κα Κουμανάκου Δανάη Μαγδαληνή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.