Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Επιχείρηση ανατροπή

Άρης Χατζηστεφάνου

Πώς λειτουργεί το δίκτυο χρηματοδότησης αντικαθεστωτικών δυνάμεων σε Ουκρανία και Βενεζουέλα
Η οικονομική ενίσχυση που προσέφερε η Ουάσινγκτον στην αντιπολίτευση της Ουκρανίας και της Βενεζουέλας, πριν από το ξέσπασμα των αιματηρών συγκρούσεων και στις δυο χώρες, επανέφερε στο προσκήνιο το ρόλο αμερικανικών υπηρεσιών στις προσπάθειες ανατροπής καθεστώτων σε όλο τον κόσμο.Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως αυτός ο μηχανισμός και ποιοι είναι οι βασικοί «παίκτες» στο χορό δισεκατομμυρίων δολαρίων που χορηγεί κάθε χρόνο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε αντικυβερνητικές ΜΚΟ;

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ (άμεσα ή έμμεσα) ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΥΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Τα στελέχη της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης βρισκόμενοι καθημερινά στην μεγαρική και νεοπεραμιώτικη κοινωνία, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα, τις σκέψεις και τις ανησυχίες των πολιτών, δεν θα μπορούσανε παρά, να έρθουν αντιμέτωποι με ένα ζήτημα, που  αγγίζει και  στενοχωρεί όλους, φιλάθλους και μη. Μπορεί να μην αφορά την καθημερινότητα και την επιβίωσή των πολιτών, αφορά όμως ένα επίσης σοβαρό θέμα, όπως είναι η φήμη και το όνομα της πόλης των Μεγάρων, που πλήττεται σοβαρά λόγω της κατάντιας και του εξευτελισμού, στα οποία έχει περιέλθει το άλλοτε καμάρι της: ο ΒΥΖΑΣ Μεγάρων.

Ανάγκη ανατρεπτικής Αριστεράς, όχι δορυφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Ελαφρός

Υποστηρίζουμε πως προϋπόθεση για να υπάρξει μια στροφή στην Ελλάδα υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των νέων και πολύ περισσότερο μια ανατροπή υπέρ τους, αποτελεί η ύπαρξη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής αντιΕΕ Αριστεράς, με επαναστατική λογική και κομμουνιστική απελευθερωτική προοπτική. Εκφραστής αυτού του ρεύματος σήμερα, όχι χωρίς αντιφάσεις και αδυναμίες, είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την αντικαπιταλιστική πολιτική γραμμή, την επιδίωξη του αντικαπιταλιστικού πόλου της Αριστεράς και της μετωπικής συμπόρευσης σε ένα πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής. Η αποφασιστική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί όρο για να πάνε τα πράγματα αλλιώς.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ



Οι δραστηριότητες του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ TAEKWONDO-KICK BOXING ΜΕΓΑΡΩΝ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση προς όφελος όλων των αθλητών και αθλητριών του. Αυτή την φορά το παιδικό τμήμα Ταεκβοντο συμμετείχε στην φιλική αγωνιστική συνάντηση συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στις 16/3/2014 στο κλειστό γυμναστήριο Χαϊδαρίου. Σε αυτή την φιλική συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί σύλλογοι με πολλούς αθλητές και αθλήτριες και έγιναν πολλοί αγώνες για την απόκτηση εμπειριών από τους συμμετέχοντες. Οι αθλητές του συλλόγου μας Ρουμελιώτης Αποστόλης, Στρατούρης Σωτήρης και Μουρτζούκος Γιώργος πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση σε αυτή την συνάντηση δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και βραβεύτηκαν για τις προσπάθειες τους. Οι προπονητές του συλλόγου Στρατούρης Χρήστος (5ο dan) και Κούρσος Μελέτης (7ο dan) έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση των αθλητών τους και έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζουν τα αγωνιστικά τμήματα τους για τις επόμενες δραστηριότητες  με επαγγελματισμό και συνέπεια. 

Κι άλλος κουμπάρος βολεύτηκε αυτή τη βδομάδα!

Κι άλλη αποκατάσταση κουμπάρου είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο της ωραίας Κέρκυρας,ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση παύθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και στη θέση του τοποθετήθηκε ένας κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά, ο κερκυραίος δικηγόρος Σπύρος Ανδριώτης.
Τα παραπάνω αποκαλύπτει το παρόν της Κυριακής, αλλά δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση...
Δεν είναι κάτι καινούργιο "τα κουμπαριλίκια" στην πολιτική ζωή της χώρας.
Γι αυτό φθάσαμε ως εδώ που φθάσαμε...
Αν δεν αλλάξει το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας με την είσοδο πραγματικά νέων κομμάτων στο προσκήνιο, αυτές οι πρακτικές θα παραμένουν

O διεθνισμός

Γιώργος Βασσάλος
Σε ένα μεγάλο συνέδριο που διοργανώθηκε από τοEurodad την περασμένη Παρασκευή, είχα την ευκαιρία να ακούσω τον Axel Troost, επικεφαλής του τμήματος των οικονομικών πολιτικών τουDie Linke στο γερμανικό κοινοβούλιο. Άκουσα με έκπληξη το λόγο για τον οποίο ο Axel Troost είναι εναντίον του χαρακτηρισμού τουελληνικού χρέους προς την τρόικα ως απεχθούς, και ως συνέπεια είναι ενάντια στη διαγραφή του.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και με τη βούλα του Ευρωκοινοβουλίου... επιβεβαιώνεται ότι πειραματίστηκαν πάνω στην Ελλάδα!
Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, για την αξιολόγηση των ενεργειών της τρόικας σε χώρες που εφαρμόσθηκαν προγράμματα προσαρμογής (Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρος, Πορτογαλία), έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες είχαν την τύχη… “πειραματόζωων”, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δράσης της “τρόικα” στην χώρα μας.

'για ένα πιάτο φαΐ με αίμα''...

Παναγιώτης Μαυροειδής
«Με τα 600 ευρώ που έχω πάνω μου να πληρώσεις το ΤΕΒΕ. Το ενοίκιο το πλήρωσα χθες. Κόρη μου, συγνώμη, δεν άντεχα άλλο την ταλαιπωρία για ένα πιάτο φαΐ με αίμα. Να σπουδάσεις την κόρη μας και να μην την αφήσεις ποτέ μόνη. Το σπίτι στο χωριό να μείνει στην κόρη μας». (από το γράμμα που άφησε 54χρονη γυναίκα, που επιχείρησε να αυτοκτονήσει, πηδώντας από τα τείχη του Ηρακλείου Κρήτης στις 13/3/2014).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ


 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποστολή της Ομάδας μας στην Κεφαλλονιά στις 13-3-2104, που σκοπό είχε την παράδοση τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων, στους σεισμόπληκτους του νησιού.
 Τα είδη πρώτης ανάγκης αυτά, συλλέγησαν από σχολεία της πόλης μας, από φαρμακεία των Μεγάρων και Νέας Περάμου και από μέλη μας.