Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

πηγή: fimotro

Την 66η επέτειο του βομβαρδισμού της Χιροσίμα τίμησε η Ιαπωνία, με τον πρωθυπουργό Ναότο Καν να επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για αποπυρηνικοποίηση και για εξάλειψη των πυρηνικών όπλων. Κατά την διάρκεια τελετής στο πάρκο όπου βρίσκεται το...
Μνημείο Ειρήνης της Χιροσίμα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός -εν μέσω και της κρίσης στην Φουκουσίμα, τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει την ενεργειακή πολιτική της. Οπως είπε, η χώρα πρέπει να στοχεύσει να γίνει μία κοινωνία που δε θα εξαρτάται από την πυρηνική ενέργεια. "Η εμπιστοσύνη που είχε κάποτε ο λαός της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια έχει ραγίσει", δήλωσε ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι. Ο απολογισμός από τη ρίψη της ατομικής βόμβας ήταν στα τέλη του 1945 140.000 νεκροί, έναντι συνολικού πληθυσμού 350.000 κατοίκων της πόλης. Αρκετές χιλιάδες πέθαναν αργότερα από διάφορες αρρώστιες και τραύματα. Σήμερα, ο επίσημος απολογισμός έχει φτάσει τους 269.446 νεκρούς. Τρεις ημέρες μετά την επίθεση στη Χιροσίμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν και δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από περισσότερες από 60 χώρες.

Ενημέρωση απο το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγαρέων


Ένταξη του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

Σε απάντηση των όσων αναφέρθηκαν στο δελτίο τύπου της κ. Κ. Πιπιλή, σχετικά με «την ένταξη του Δικτύου Ύδρευσης & Αποχέτευσης του Δήμου Μεγαρέων στο Π.Ε.Π. Αττικής 2007-2013», θα παρακαλούσαμε την κ. Πιπιλή να μας προσκομίσει το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το έργο αυτό εντάχθηκε στο Π.Ε.Π. Αττικής 2007 2013.

Επιπροσθέτως δηλώνουμε ότι, αποτελεί δόγμα σε τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν στην εξέλιξη και τελική έγκριση μεγάλων έργων υποδομής για τον τόπο μας, να υπάρχει ωριμότητα και πολύ προσεκτική προσέγγιση η οποία δεν θα θέτει σε κανένα κίνδυνο την ολοκλήρωση της ένταξής τους.
Εμείς, από την αρχή του χρόνου, θέσαμε τους στόχους μας και με πολύ μεγάλη προσοχή και εργατικότητα φθάσαμε στο επίπεδο ωριμότητας της ένταξης του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων καθώς και του έργου επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές εντός σχεδίου πόλεως της πόλης των Μεγάρων συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατ. Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Επειδή «οι καιροί είναι δύσκολοι», προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ωρίμανση των έργων αυτών ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Παράλληλα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε ότι με τις ενέργειες του δημάρχου είμαστε έτοιμοι στο αμέσως προσεχές διάστημα να καταθέσουμε προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και το πολυδύναμο ιατρείο της Νέας Περάμου.
Συγχρόνως είναι έτοιμος ο φάκελος και κατατίθεται τις ημέρες αυτές προς έγκριση για αδειοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, κατασκευής του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην θέση του πρώην ΧΑΔΑ Μεγάρων προϋπολογισμού 500 χιλ ευρώ. Ακόμα τις επόμενες ημέρες, κατατίθεται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και το έργο της διάνοιξης δρόμων και διασύνδεσης αυτών με την Νέα Εθνική Οδό Αθήνας Κορίνθου της περιοχής Ακρογιάλι Νέας Περάμου, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. Ευρώ συμπ. ΦΠΑ.

Τα ανωτέρω αποτελούν αποτέλεσμα εργώδους προεργασίας και επίπονων διαβουλεύσεων οι οποίες έλαβαν χώρα σε διάστημα μόλις 6 μηνών.
Ως υπεύθυνη διοίκηση απέναντι τόσο στον λαό της Νέας Περάμου όσο και στον λαό των Μεγάρων, τέτοια θέματα τα αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα και θα είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα ανακοινώσουμε, την ώρα που πρέπει, την ολοκλήρωση της επιτυχίας των προσπαθειών μας.

Ερωτήσεις απο το Αρμα Πολιτών στη Βουλή


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού

Θέμα: Ουσιαστική ενίσχυση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών

Κύριε Υπουργέ,

Η τεράστια επιτυχία της Εθνικής μας Ομάδας Πόλο των Γυναικών κατέδειξε τόσο τις υψηλές δυνατότητες του εθνικού μας συγκροτήματος, όσο και τις μεγάλες αδυναμίες που υπερκέρασαν οι αθλήτριες μας, με το ψυχικό τους σθένος κατά τη διάρκεια των αγώνων και τις προσωπικές θυσίες στο επίπεδο προετοιμασίας. Οι εθνικοί έπαινοι σύσσωμου του πολιτικού κόσμου προς τους συντελεστές της κατάκτησης του Παγκόσμιου μεταλλίου, δεν μπορούν να αποκρύψουν τις πραγματικές ευθύνες της Πολιτείας, απέναντι όχι μόνο στις αθλήτριες της ομάδας του πόλο, αλλά και απέναντι στους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των εθνικών μας συγκροτημάτων. 

Επιστολή του Παντελή Ασπραδάκη για τα αυθαίρετα


Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής με επιστολή του στον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου Γιώργο σχετικά με το νομοσχέδιο «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ» κατέθεσε προτάσεις για την πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τα αυθαίρετα.
«Στην περιφέρεια Αττικής, το πρόβλημα των αυθαιρέτων αποτελεί μείζον πρόβλημα εδώ και δεκαετίες, με γνωστές τις δυσλειτουργίες σε μια σειρά από τομείς, που δεν ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο κράτος.

Η κρυφή γοητεία του βοναπαρτισμού ως απάντηση στην κρίση

Μεταξύ ‘’κουτσής πάπιας’’  και  σιδερένιας μπότας
Πηγή: aristeroblog
Του Παναγιώτη Μαυροειδή
H πρώτη βδομάδα του Αυγούστου της τρέχουσας χρονιάς, σήμανε πανικό στους ‘’επενδυτές’’ όλου του κόσμου, με το μίνι χρηματιστηριακό κραχ σε όλες τις χρηματαγορές, να υπενθυμίζει ότι το τζίνι της οικονομικής κρίσης όχι μόνο έχει βγει από το μπουκάλι, αλλά δεν λέει και να επιστρέψει.  Η επιστροφή στην κανονικότητα ή για να μιλήσουμε λίγο στη γλώσσα που αρέσει στον επιχειρηματικό κόσμο, σε μια κατάσταση ‘’business as usual’’, αποδεικνύεται όνειρο καλοκαιρινής νυκτός για τα επιτελεία των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

Επιστολή για τους καπνούς στη Ρεβυθούσα


Ο Βύζας στη Β΄Εθνική αλλά σε ποιο γήπεδο θα παίζει;

Με αφορμή το γεγονός ότι η ομάδα την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Football League, οι ιθύνοντες του Βύζαντα Μεγάρων σκέφτονται να μεταφέρουν την έδρα στην Ελευσίνα.
Σύμφωνα, με το «stoplekto»  οι «κιτρινόμαυροι» θα χρησιμοποιήσουν  το γήπεδο του Πανελευσινιακού στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής που ξεκινάει στις 25 Σεπτεμβρίου, καθώς είναι κατάλληλο και έχει όλες τις ανέσεις για τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους.
Από εκεί και πέρα, την ερχόμενη ομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στα διοικητικά και μάλιστα γίνεται λόγος για ύπαρξη επενδυτή-έκπληξη, όπως είχε αναφέρει ο δήμαρχος Μεγαρέων Γ. Μαρινάκης.
Τέλος, όσον αφορά το θέμα της τεχνικής ηγεσίας  ακούγεται έντονα το όνομα του Δημήτρη Σπανού.

Ερώτηση για τους μισθούς των ιερατικών λειτουργών



ΕΡΩΤΗΣH
Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Οικονομικών
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Ανεπηρέαστοι οι μισθοί των ιερατικών λειτουργών από τις περικοπές του Μεσοπρόθεσμου»
Βρισκόμαστε στο έτος 2011 μ. Χ.  Όλη η Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος των επιταγών του ΔΝΤ. Όλη;… Όχι βέβαια! Υπάρχει μια κατηγορία εργαζομένων, των οποίων οι μισθοί έχουν εξαιρεθεί από τις μειώσεις και περικοπές που επιβλήθηκαν το 2010 και το 2011 στους μισθούς όσων πληρώνονται από το Δημόσιο. Πρόκειται ασφαλώς για τους ιερατικούς λειτουργούς. Ούτε στο Μνημόνιο ούτε στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπονται περικοπές στους μισθούς της άνωθεν κατηγορίας δημοσίων λειτουργών. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος για να δικαιολογήσει την εξαίρεση των ιερέων από τις περικοπές που επιτάσσει το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε ότι το ζήτημα είναι «ηθικό»! Οπότε μένουν άθικτα τα 218.654.000 ευρώ που προβλέπει για το 2011 ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη μισθοδοσία ιερέων και αρχιερέων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 212.000.000 ευρώ δίνονται από το Υπουργείο Παιδείας ως «επιχορήγηση στον εκτός προϋπολογισμού λογαριασμό της ληψοδοσίας του δημοσίου ταμείου Κεφάλαιο προς πληρωμή μισθού εφημεριακού κλήρου  για κάλυψη του ελλείμματός του» σύμφωνα με τον αναγκαστικό νόμο 536 του 1945 που υπογράφηκε επί βασιλέα Γεωργίου του Β΄! Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι πως το ποσό της μισθοδοσίας των αρχιερέων και ιεροκηρύκων ήταν 4.608.560 το 2008, 6.100.000 το 2009, 6.200.000 το 2010 και 6.654.000 το 2011.Επομένως, οι μισθοί όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά αυξάνονται συνεχώς!
Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ. Υπουργοί:
Για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί οι μισθοί των ιερατικών λειτουργών από τις περικοπές μισθών του Δημοσίου που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο;
Ο ερωτών βουλευτής

Γρηγόρης Ψαριανός