Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ενημέρωση απο το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγαρέων


Ένταξη του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

Σε απάντηση των όσων αναφέρθηκαν στο δελτίο τύπου της κ. Κ. Πιπιλή, σχετικά με «την ένταξη του Δικτύου Ύδρευσης & Αποχέτευσης του Δήμου Μεγαρέων στο Π.Ε.Π. Αττικής 2007-2013», θα παρακαλούσαμε την κ. Πιπιλή να μας προσκομίσει το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το έργο αυτό εντάχθηκε στο Π.Ε.Π. Αττικής 2007 2013.

Επιπροσθέτως δηλώνουμε ότι, αποτελεί δόγμα σε τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν στην εξέλιξη και τελική έγκριση μεγάλων έργων υποδομής για τον τόπο μας, να υπάρχει ωριμότητα και πολύ προσεκτική προσέγγιση η οποία δεν θα θέτει σε κανένα κίνδυνο την ολοκλήρωση της ένταξής τους.
Εμείς, από την αρχή του χρόνου, θέσαμε τους στόχους μας και με πολύ μεγάλη προσοχή και εργατικότητα φθάσαμε στο επίπεδο ωριμότητας της ένταξης του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων καθώς και του έργου επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης στις περιοχές εντός σχεδίου πόλεως της πόλης των Μεγάρων συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατ. Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Επειδή «οι καιροί είναι δύσκολοι», προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ωρίμανση των έργων αυτών ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Παράλληλα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε ότι με τις ενέργειες του δημάρχου είμαστε έτοιμοι στο αμέσως προσεχές διάστημα να καταθέσουμε προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και το πολυδύναμο ιατρείο της Νέας Περάμου.
Συγχρόνως είναι έτοιμος ο φάκελος και κατατίθεται τις ημέρες αυτές προς έγκριση για αδειοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, κατασκευής του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην θέση του πρώην ΧΑΔΑ Μεγάρων προϋπολογισμού 500 χιλ ευρώ. Ακόμα τις επόμενες ημέρες, κατατίθεται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και το έργο της διάνοιξης δρόμων και διασύνδεσης αυτών με την Νέα Εθνική Οδό Αθήνας Κορίνθου της περιοχής Ακρογιάλι Νέας Περάμου, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. Ευρώ συμπ. ΦΠΑ.

Τα ανωτέρω αποτελούν αποτέλεσμα εργώδους προεργασίας και επίπονων διαβουλεύσεων οι οποίες έλαβαν χώρα σε διάστημα μόλις 6 μηνών.
Ως υπεύθυνη διοίκηση απέναντι τόσο στον λαό της Νέας Περάμου όσο και στον λαό των Μεγάρων, τέτοια θέματα τα αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα και θα είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα ανακοινώσουμε, την ώρα που πρέπει, την ολοκλήρωση της επιτυχίας των προσπαθειών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.