Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Γελάνε και οι πέτρες με το δήθεν θέμα για την ονομασία του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το σύνολο των τοπικών εφημερίδων, των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων και ολόκληρου του πολιτικού κόσμου, μόνον ένας, γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος, ανακάλυψε "δήθεν μυστική και παράνομη" αλλαγή της ονομασίας του δήμου και δημιούργησε πρωτοσέλιδο θέμα, για ποιο λόγο άραγε; Επειδή, άκουσον - άκουσον, σε ένα απλό δελτίο τύπου ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης αναφέρθηκε με τον απολύτως φυσιολογικό και συνήθη όρο ως "Δήμαρχος Μεγάρων - Νέας Περάμου", αντί του επίσημου όρου με τον οποίο υπογράφει, ως "Δήμαρχος Μεγαρέων".


Ο σκοπός του ήταν ξεκάθαρος: Να δημιουργήσει πρόβλημα στη δημοτική αρχή εγείροντας ανύπαρκτο θέμα περί της ονομασίας του δήμου, λες και οι ονομασίες φταίνε για τα τόσα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον τόπο μας, από προηγούμενες διοικήσεις.
Δεν πειράζει όμως. Κάθε φορά που θα σπέρνει ανέμους, να ξέρει ότι θα θερίζει θύελλες. Γιατί δεν μπορεί να παίζει ούτε με τη δημοτική αρχή, ούτε με τη Μεγαρική και Νεο-Περαμιώτικη κοινωνία. Και σε κάθε του ατόπημα θα τον ξεμπροστιάζουμε και θα τον εκθέτουμε, όπως τώρα που παρουσιάζουμε:
- Αφίσα του κ. Μπερδελή, στην οποία αναφέρεται ως Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων - Νέας Περάμου και όχι ως Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων.
- Αφίσα του κ. Μαρινάκη, στην οποία αναφέρεται ως Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων - Νέας Περάμου και όχι ως Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων.
- Αφίσα του κ. Μιχάλαρου, στην οποία αναφέρεται ως Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων - Νέας Περάμου και όχι ως Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων.
Το ότι όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, αναφέρονταν ως Υποψήφιοι Δήμαρχοι Μεγάρων - Νέας Περάμου (πολύ σωστά άλλωστε) και όχι ως Υποψήφιοι Δήμαρχοι Μεγαρέων, όπως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι το μόνο σωστό και νόμιμο, δεν τον ενόχλησε, ούτε το έκανε θέμα.
Τον ενόχλησε όμως και έκανε - αυτός και μόνον αυτός - πρωτοσέλιδο θέμα μιλώντας για παρανομία, επειδή η ίδια ακριβώς φράση χρησιμοποιήθηκε για τον κ. Σταμούλη! Έλεος κύριε, υπάρχουν όρια στην εμπάθεια και στον βρώμικο πόλεμο!
Και τώρα κάτι, για να γελάσουν και οι πέτρες:
Ο κύριος δημοσιογράφος, στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει για ποιο λόγο ήταν υποψήφιος συγκεκριμένου δημοτικού συνδυασμού το 2014 (δικαίωμά του αυτό), στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του έκανε δήλωση, όπου, επαναλαμβάνουμε ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ, ονομάζει το δήμο μας όχι ως δήμο Μεγαρέων, αλλά ως δήμο Μεγάρων - Νέας Περάμου. Η ακριβής φράση του είναι: "... εξαιτίας της ενοποίησης του δήμου Μεγάρων και Νέας Περάμου...". Ναι, μάλιστα, με την λέξη "δήμου" στον ενικό και όχι στον πληθυντικό, οπότε θα είχε άλλη έννοια η φράση του.
Δηλαδή, αυτό και αν είναι απίστευτο! Ακόμη και αυτός προσωπικά χρησιμοποίησε την ίδια φράση, για την οποία κατηγόρησε τους άλλους και δημιούργησε ανύπαρκτο πρωτοσέλιδο ζήτημα!
Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και μικροπολιτική, με ολέθριες συνέπειες κατά του τόπου, τότε τι είναι;
Από την πλευρά μας είμαστε σίγουροι ότι ο κύριος αυτός, αντί να κάνει την αυτοκριτική του, κατά την προσφιλή τακτική του θα απαντήσει, με νέες στρεβλώσεις, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όπως είναι πολύ πιθανό να επαναλάβει τα παραμυθάκια για μικρά παιδιά, περί δήθεν φίμωσης του μέσου του, κλπ.
Γι αυτό, εκ των προτέρων ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας, επί της αρχής, προς πάσα κατεύθυνση: Την πραγματική δημοσιογραφία που υπηρετεί την κοινωνία με αντικειμενικότητα, με αλήθειες, με ήθος, με αξιοπρέπεια και η οποία ασκεί αυστηρή κριτική προς θεσμούς και πρόσωπα με τεκμήρια και αποδείξεις, όλοι οφείλουμε να την σεβόμαστε, να την περιφρουρούμε και να την προστατεύουμε.
Όμως τη "δήθεν δημοσιογραφία" που ενώ εθελοτυφλεί σε γεγονότα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος, χρησιμοποιεί υπαινιγμούς, στρεβλώσεις, ψεύδη, μισές αλήθειες, επιλεκτικές προσωπικές στοχεύσεις και κάθε άλλου είδους βρώμικα χτυπήματα κάτω από τη μέση, προκειμένου να εξυπηρετήσει διάφορα συμφέροντα, όλοι οφείλουμε να την ξεσκεπάζουμε και να την παραδίδουμε στην χλεύη των πολιτών.
Η Επιτροπή Επικοινωνίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Υ.Γ. Επισυνάπτουμε φωτογραφία με αποδεικτικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.