Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι τα ψέματα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν κοντά ποδάρια.
Η σημερινή δημόσια παραδοχή από κυβερνητικά στελέχη, ότι η προεκλογική εξαγγελία περί κατάργησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, τίθεται σε αναστολή, αποδεικνύει το μέγεθος της εξαπάτησης του ελληνικού λαού.


Με άλλο πρόγραμμα υφάρπαξαν τη ψήφο των Ελλήνων και άλλο εφαρμόζουν. Οι Έλληνες πολίτες, όμως, βλέπουν και κρίνουν.
Εμείς, πάντως καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο του ρεαλισμού, αφού όπως εξήγησε χθες και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν είναι αυτή που παράγει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και πρέπει να την αποδεχθεί και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κάτι που άλλωστε και η Ν.Δ. υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό τώρα.
Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αποτελεί μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή και μεταρρύθμιση που ήρθε επί των ημερών μας στο Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας μας. Είναι συντελεστής βιωσιμότητας, διαφάνειας και αλληλεγγύης και με την εισαγωγή του διέσωσε τα συστήματα επικουρικής ασφάλισης και παροχών εφάπαξ από βέβαιη κατάρρευση.
Με την εφαρμογή του συμβάλλει στην εξυγίανση των ταμείων, τα οποία πλέον λειτουργούν στη βάση της ανταποδοτικότητας, αποκλείει κάθε πιθανότητα δημιουργίας ελλειμμάτων και το κυριότερο εξασφαλίζει ότι και οι επόμενες γενιές θα μπορούν να λάβουν επικουρική σύνταξη και εφάπαξ παροχές.
Επιτέλους, λοιπόν, η κυβέρνηση ας πει την αλήθεια στην ελληνική κοινωνία.

Η ΝΔ δε θα επιτρέψει κάποιοι να παίξουν την τύχη της χώρας στα ζάρια..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.