Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Επιστολή ενός συμπολίτη μας


Από :  bil.arkas@gmail.com 
«Το τελευταίο καιρό παρατηρώ μια  ομάδα συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος,  αυτό της πρόωρης συνταξιοδότησης , να ασχολούνται με τη πολιτική, και να έχουν άποψη και θέση σε όλα τα προβλήματα της πόλης και της χώρας γενικότερα.    
 Αναμφισβήτητα είναι ένα δικαίωμα που  τους το δίνει ο νόμος αλλά κύριοι συμπολίτες «συνταξιούχοι»  εκτός από το νομικό μέρος της υπόθεσης υπάρχει και το ηθικό . Εδώ λοιπόν θέλω να σταθώ και να πω τη γνώμη μου. Πιστεύω λοιπόν κύριοι  (όχι μόνο  εγώ αλλά  γενικότερα η κοινή γνώμη) ότι η σύνταξη δίνεται σε αυτούς που έχουν κουραστεί έχοντας  δουλέψει 35 χρόνια (ίσως και 37 με τα νέα μετρά) ή δεν μπορούν να προσφέρουν από βιολογικής άποψης) και εσείς σίγουρα δεν ανήκετε σε καμιά από της δυο κατηγορίες .         Αντί λοιπόν να καθίσετε σπίτι σας και να τρώτε τη σύνταξη σας όπως επιλέξατε (εξάλλου δεν ήταν και υποχρεωτικό), βλέπω να έχετε αναγορευτεί σε αυτοκλήτους σωτήρες, επαναστάτες και πολιτικούς. 
Σκεπτόμενος απλά πως είναι δυνατόν κάποιος που ενώ πληρωνόταν τόσα χρόνια, και  ήταν αντιπαραγωγικός, ευθυνόφοβος, κακοδιάθετος και τεμπέλης, ξαφνικά χωρίς να πληρώνεται να μετατραπεί σε παραγωγικό, οραματιστή,  με τεχνοκρατική αντίληψη και κυρίως ευδιάθετος έτοιμος να εξυπηρετεί τους πάντες για το κοινό συμφέρον.
Κύριοι είστε συνυπεύθυνοι της κατάστασης  καθότι είδατε το έγκλημα και δεν το ομολογήσατε. Απλά βολευτήκατε και το δικό σας βόλεμα το πληρώνουμε τώρα ….
Καλό λοιπόν θα ήταν κύριοι να καθίσετε σπίτι σας να ξεκουραστείτε ή καλύτερα να τσαπίσετε καν’  αμπέλι και να αφήστε τη πόλη και τη χώρα να τη σώσουν αυτοί που ματώνουν κάθε μέρα στης δουλειές τους και θα ματώνουν για πολλά χρόνια ακόμα.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.