Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Κατ’ αρχάς κάποιος πρέπει να πει στον κ. Μαρινάκη, πως όταν χρησιμοποιεί κείμενα ή ιδέες άλλων, μπορεί να κατηγορηθεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
Για αυτά τα απαράδεκτα, κατάπτυστα και ψευδέστατα, που γράφει στην επιστολή του, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, για να τα αντικρούσει κανείς. Τα έγγραφα, που δημοσιεύω με το παρόν,  μιλάνε από μόνα τους.
Λέει, πως με κάλεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε απολογία και αναφέρεται στο παρακάτω έγγραφο. Από την ανάγνωσή του φαίνεται ξεκάθαρα, πως δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια, δείχνει δε το ήθος και τον χαρακτήρα του κ. Μαρινάκη, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του γι’ αυτήν την διαστρέβλωση.

Προκαλεί όμως την εύλογη απορία. Δεν κατάλαβε τι έγραφε το έγγραφο, που διάβασε  ή επίτηδες το διαστρεβλώνει και λέει τόσο χονδροειδή ψέματα; Το ένα είναι χειρότερο από το άλλο. Πως λοιπόν να εμπιστευθείς και να σεβαστείς έναν άνθρωπο, που σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιεί το ψέμα και τη συκοφαντία; Δεν καταρρακώνει έτσι και ευτελίζει τον θεσμό του Δημάρχου;
Είναι ορατή η προσπάθεια και η αγωνία του κ. Μαρινάκη να ξεχωρίσει στον τοπικό πολιτικό στίβο. Και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει. Έχει αναδειχθεί στον χειρότερο πολιτικάντη, που γνώρισε ο τόπος. Τύφλα να έχει ο Μαυρογιαλούρος.


Λέει επίσης, πως ζήτησα διευθύνσεις και προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων του Δήμου. Το πόση σχέση έχει αυτό με την αλήθεια φαίνεται στο παρακάτω έγγραφο. Είναι δυνατόν να μην επιτρέπεται στην αντιπολίτευση, να γνωρίζει ονοματεπώνυμα,  θέση, γραμματικές γνώσεις και ειδικότητα υπαλλήλων του Δήμου; Τι είναι υπάλληλοι της ΝΑΣΑ ή της CIA; Είναι αδιανόητο να τα θεωρεί κανείς αυτά, ως διευθύνσεις και προσωπικά δεδομένα. Ακόμα και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει, πως δεν είναι αυτά προσωπικά δεδομένα. Άρα λέει ψέματα, για να παραπλανήσει τους πολίτες και να συκοφαντήσει εμένα. Δηλαδή εφαρμόζει την προσφιλή του τακτική.


Όσο γι’ αυτό, που μου καταλογίζει, και μάλιστα με απαξιωτικό τρόπο, δηλαδή για την προσπάθειά μου για την τήρηση της νομιμότητας, αξίζει να διαβάσει κανείς τι είπε ο κ. Μαρινάκης στην ομιλία του προς τους συμβούλους του στην κεντρική πλατεία.
«Είναι πρωτάκουστο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, να λειτουργούν Δήμοι και Δήμαρχοι, που δεν εναρμονίζουν τις  διαδικασίες σύμφωνα με τον νόμο».
Ποιος ειδικός ή μη μπορεί να ερμηνεύσει και να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτόν τον άνθρωπο, που από τη μία λέει τα παραπάνω, από την άλλη κατηγορεί εμένα, επειδή επιδιώκω τη νομιμότητα και το χειρότερο απ’ όλα, καταπατεί όποιον νόμο προλαβαίνει.
Π.χ. – Δεν αναρτά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου.
- Δεν εκτελεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.
- Δεν φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο κάθε τρίμηνο τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
- Ξεκινά δημοτικά έργα χωρίς αποφάσεις και χωρίς διαγωνισμούς.
- Δεν συντάσσει πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.
- Δεν χορηγεί αιτούμενα έγγραφα και στοιχεία στην αντιπολίτευση.
- Δεν διαθέτει Γραφεία στην αντιπολίτευση. (έχει όμως διαθέσει ακόμα και σε εντεταλμένους συμβούλους, και σε έναν τουλάχιστον αντιδήμαρχο έχει διαθέσει δύο Γραφεία).
Μία από τις βασικές και κύριες αιτίες, που έφθασε η χώρα στην καταστροφή είναι η καταπάτηση των νόμων. Ό,τι γίνεται παράνομα και κρυφά, δηλαδή χωρίς διαφάνεια, είναι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και υπέρ των ολίγων. Και όταν οι άρχοντες λειτουργούν παραβιάζοντας τους νόμους μόνο καλό δεν κάνουν στον τόπο και στους πολίτες.
Για τα σχόλια του σχετικά με τις προεκλογικές δαπάνες του συνδυασμού μας καλό είναι κάποιος να του πει, πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Εξ άλλου όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, πως κέρδισε τις εκλογές. Είναι δε προκλητικότατο, να έχει αυτός απορία, που βρήκα εγώ τα χρήματα.
Τέλος για την περίεργη αναφορά του στην στρατιωτική τιμή. Τι υπονοεί άραγε; Επειδή δεν διαφαίνεται καθαρά. Μήπως έχει κανένα πρόβλημα με την τιμή ή με τον Στρατό ή και με τα δύο;

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.