του Παντελή Ασπραδάκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής
Οι περισσότερες εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για να φιλοξενήσουν το μεγάλο αθλητικό γεγονός , τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, έμειναν ανεκμετάλλευτες μετά τη λήξη. Χώροι που άλλοτε έσφυζαν από ζωντάνια, χιλιάδες επισκέπτες και διακεκριμένους αθλητές εγκαταλείφτηκαν και κακοδιαχειρίστηκαν προκαλώντας άλλο ένα πλήγμα σπατάλης. Η αξιοποίηση του ελληνικού πλούτου και συγκεκριμένα η μεταολυμπιακή αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων πρέπει να γίνεται με τη καλύτερη δυνατή χρήση προς όφελος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και του κάθε Έλληνα φορολογούμενου που έχει στηρίξει αυτά τα έργα. Αποτελούν υποδομές που έχουμε επενδύσει μεγάλα κεφάλαια και πρέπει να αποτελέσουν πηγή ανάπτυξης, άθλησης αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής του πολίτη. Ήδη έχει ανοίξει τις πύλες του το κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά και το χαίρονται οι πολίτες. Έχει δημοπρατηθεί το Tae Kwon Do προκειμένου να γίνει η Αθήνα μεγάλος συνεδριακός προορισμός ενώ προς το παρόν έχει παραχωρηθεί σε θεατρικές ομάδες, σε νέα παιδιά για να κάνουν πρόβες. Το γήπεδο του Badminton έχει παραμείνει ανοιχτό για να χαίρονται παραστάσεις μικροί και μεγάλοι και σε λίγο διάστημα θα ανοίξει το ΟΑΚΑ για να το χαίρονται όλοι και για να γίνει τουριστικός προορισμός. Πριν λίγες μέρες (19/05/11), παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου παραβρέθηκε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Παντελής Ασπραδάκης.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων μετά από την απραξία και την απαξία πολλών χρόνων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αποδίδεται στους πολίτες της Δυτικής Αττικής και στις ομοσπονδίες των μαχητικών αθλημάτων, κλείνοντας παράλληλα μια ανοιχτή πληγή που είχε να κάνει με τα χρήματα που απαιτούνταν για τη συντήρησή του.
Το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων θα αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό έργο και μάλιστα σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και πολλαπλή υποβάθμιση κατά το παρελθόν. Είναι ένα πανέμορφο στάδιο, με πολλούς λειτουργικούς και βοηθητικούς χώρους, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών μαχητικών αθλημάτων κι όχι μόνο να στεγάσουν τις δραστηριότητές τους και φυσικά το ταλέντο των μελών τους και μάλιστα το λειτουργικό κόστος θα είναι το μισό σε σχέση με αυτό που δαπανούσε το κράτος όταν ήταν κλειστό. Η ουσιαστική αξιοποίησή του δείχνει ότι παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, το Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού κατάφερε, να αναδείξει ένα νέο αθλητικό στολίδι και μάλιστα στην Δυτική Αττική, κάτι για το οποίο αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.