Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Είχαν τη μύγα και μυγιάστηκαν, από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας


Φαίνεται ότι ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας  της ΕΣΗΕΑ που δημοσιεύσαμε, καθώς και η απόλυτα τεκμηριωμένη απάντηση του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη για το ανυπόστατο δημοσίευμα σχετικά με την "Συναίνεση", ενόχλησαν σε υπερβολικό βαθμό την Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ.
Η οποία ΑΙΧΜΗ αντέδρασε με πρωτοσέλιδο τίτλο "Απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης", συνοδευόμενο με την απίστευτη φράση του κ. Αντώνη Υψηλάντη: "Κύριε Δήμαρχε, δεν θα σας γλείψουμε και δεν θα σας προσκυνήσουμε, όπως ενδεχομένως θα θέλατε".
Καλά κύριοι της ΑΙΧΜΗΣ, κατ' εσάς οι κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ αποτελούν απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης;


Το δε λεξιλόγιο του κ. Υψηλάντη εμπίπτει στα πλαίσια της δημοσιογραφικής ευπρέπειας;
Πάντως, εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ σας διαβεβαιώνουμε πως θεωρούμε, ότι:
1. Οι εφημερίδες και γενικώς τα ΜΜΕ, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα θεμέλια της Δημοκρατίας, η δε ελευθερία της έκφρασης είναι απολύτως σεβαστή και αποδεκτή.
Όμως, τα ΜΜΕ δεν αποτελούν ανεξέλεγκτη εξουσία. Και πέρα από τα δικαιώματά τους, τα οποία δικαίως υπερασπίζονται, οφείλουν να τηρούν και τις υποχρεώσεις τους, που ορίζονται από τους νόμους της πολιτείας, αλλά και από τους κανόνες δεοντολογίας, που η ίδια η ΕΣΗΕΑ, το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο των Δημοσιογράφων, έχει θεσπίσει.
2. Είναι δικαίωμα του κ. Αντώνη Υψηλάντη να προβάλλει και να υμνεί, άνευ λόγου και αιτίας, τον κ. Μπερδελή και να στηρίζει επικοινωνιακά τον Συνδυασμό "ΤΩΡΑ". Άλλωστε, όπως όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ο κ. Υψηλάντης ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του κ. Μπερδελή, με τον Συνδυασμό "ΤΩΡΑ".  Κάτι το οποίο, επίσης αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του.
3. Είναι δικαίωμα του κ. Υψηλάντη, ως υποψήφιος του κ. Μπερδελή, να συνεχίζει να πολεμά απροκάλυπτα και αναίτια τη σημερινή δημοτική Αρχή, για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού. Άλλωστε, αυτό πράττει με απόλυτη "συνέπεια", επί 47 συνεχή φύλλα της ΑΙΧΜΗΣ (από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα).  
4. Δεν είναι όμως δικαίωμα κανενός να παρουσιάζει δήθεν "πληροφορίες" χωρίς προηγουμένως να τις έχει ελέγξει, ούτε να παρουσιάζει μισές αλήθειες, ούτε να κάνει την τρίχα - τριχιά, ούτε να χρησιμοποιεί ανεπίτρεπτες εκφράσεις για "λογοκρισίες",  "γλυψίματα", "προσκυνήματα" και άλλα απαράδεκτα, ούτε να βάζει στο στόμα του Δημάρχου "ενδεχόμενα θέλω" που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Αυτά είναι ντροπή!
Είναι γκεμπελικές μέθοδοι που υποβιβάζουν την ανθρώπινη  νοημοσύνη και έχουν καταδικαστεί από το σύνολο των πολιτών, αλλά και από κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολιτικό πρόσωπο.

Η Επιτροπή Επικοινωνίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.