Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ιδρυτική συνεδρίαση ΔΗΜΑΡ Δήμου Ασπροπύργου


Παρουσία πολλών νέων μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε στον Ασπρόπυργο, η ιδρυτική συνεδρίαση της οργάνωσης του κόμματος στον Δήμο. Στην ιδρυτική συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου και ο Γραμματέας Δυτικής Αττικής, Γιάννης Καλαφάτης.
Στην συνεδρίαση αναλύθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις καθώς και οι στόχοι και οι θέσεις – προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς τόσο για την παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον όσο και για την μεταρρύθμιση του κράτους ώστε αυτό να είναι σύγχρονο, διάφανο στη διαχείριση και αποτελεσματικό όσον αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι το πλέον άμεσο και πιεστικό πρόβλημα που καλείται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο και στον Ασπρόπυργο, όπου υπήρχε σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα τα προηγούμενα χρόνια αλλά σήμερα η ανεργία καλπάζει λόγω της ύφεσης που οδηγεί σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και σε μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας. Η Δημοκρατική Αριστερά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αγωνίζεται για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την υιοθέτηση ουσιαστικών πολιτικών αναδιανομής για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το πολιτικό σχέδιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για αναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης και την σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο είναι προσπάθεια διαρκής και ήδη γίνεται ορατή από τους πολίτες που την ενισχύουν όλο και περισσότερο. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης συνεργασίας, γίνεται προσπάθεια να είναι πιο δίκαιες, δεν αντικατοπτρίζουν ακριβώς τις θέσεις μας, πετύχαμε όμως σημαντικές αλλαγές ως Δημοκρατική Αριστερά σε πολλά από τα σχεδιαζόμενα μέτρα.
Η ιδρυτική συνεδρίαση της οργάνωσης Δήμου Ασπροπύργου ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη προσωρινής συντονιστικής επιτροπής η οποία αποτελείται από τους εξής:
Γραμματέας: Θεοδωρίδου Λιουντμίλλα
Μέλη: Φιλόπουλος Παναγιώτης
            Βλαχαντώνη Δέσποινα
            Σπυρίδων Απόστολος
           Κοπαλά Μαρία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.