Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Προετοιμασία νέου Έργου στα Μέγαρα


Ο όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ανακοινώνει την έναρξη προετοιμασίας  για ένα νέο μεγάλο έργο στον Δήμο Μεγαρέων. 



ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Πρόταση Συνεργασίας
                 Ο όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ έχει σαν σκοπό τη συνεχή ανάπτυξή του στο τομέα των ενεργειακών επενδύσεων και συγκεκριμένα σε νέες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιοθερμία. Για το σκοπό αυτό, ο όμιλος επιθυμεί να μισθώσει έκταση εμβαδού 4.872 στρέμματα, η οποία ανήκει στο δήμο Μεγαρέων, με σκοπό τη κατασκευή Ηλιοθερμικού σταθμού ισχύος περίπου 200MW γεγονός που θα καθιστά το έργο αυτό από τα μεγαλύτερα του κόσμου. 

Επιπρόσθετα το έργο λόγω της ιδιαιτερότητας, του μεγέθους του θα ενταχθεί και θα ολοκληρωθεί μέσω του Invest in Greece με σκοπό την άμεση υλοποίησή του. Παράλληλα το έργο μέσα από την ηλιακή ενέργεια την οποία θα χρησιμοποιεί θα παράγει όχι μόνο ηλεκτρική ενέργεια αλλά και ηλιακή ψύξη και θέρμανση. Σκοπός του ομίλου είναι το έργο να είναι σε θέση να καλύψει όλο το δήμο Μεγαρέων τόσο σε ανάγκες θέρμανσης για τη περίοδο του χειμώνα όσο και σε ψύξη τη περίοδο του καλοκαιριού. Για το εν λόγω έργο ψύξης – θέρμανσης ο δήμος Μεγαρέων θα επιβαρυνθεί με την εγκατάσταση του δικτύου καθώς επίσης και με τη συντήρηση αυτού ενώ ο όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ θα διαθέτει τα ενεργειακά ποσά ψύξης και θέρμανσης στο δήμο δωρεάν.  
                 Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου η ανάπτυξη που θα επιτευχθεί σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο θα αποτελέσει σημαντικό βήμα σχετικά με την αναβάθμιση του δήμου, δίνοντας πνοή τόσο σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία αλλά και με την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοίκων του δήμου.  Τέλος επειδή το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και όχι μόνο, ο δήμος Μεγαρέων θα έχει την ευκαιρία να προβληθεί σαν πρότυπος δήμος τόσο σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
                 Ο όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ αναφορικά λοιπόν με τους παραπάνω λόγους, επιθυμεί να μισθώσει την εν λόγω έκταση, προτείνοντας ένα ετήσιο μίσθωμα που φτάνει τα 70€/στρέμμα/έτος με ετήσια αναπροσαρμογή ίση με τον εγχώριο δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ανταπoδοτικά τέλη
                Συμφώνα με το νόμο 3851/10 ο οποίος περιγράφει τη διαδικασία ανάπτυξης των ΑΠΕ, ορίζεται στο άρθρο 7 το ανταποδοτικό τέλος που θα αποδίδεται στον ΟΤΑ όπου ανήκει το έργο, δηλαδή στο δήμο Μεγαρέων και το οποίο προκύπτει ότι θα είναι 1.36%  των εσόδων από τη πώληση ενεργείας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο ο δήμος Μεγαρέων θα λαμβάνει από τον όμιλο ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ, ο οποίος θα αναπτύξει το έργο, το ποσό των 2.726.528€ ως ανταποδοτικό τέλος με σκοπό την αναβάθμιση του δήμου.
 Επιπρόσθετα ο όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ είναι διαθέσιμος μετά από συνεννόηση με το δήμο Μεγαρέων να προσφέρει σε αυτόν διάφορα ανταποδοτικά έργα, όπως ανακαινίσεις των υφιστάμενων δημοτικών κτιρίων, να προσφέρει υλικό υποστήριξης στο δήμο, όπως υπολογιστές και γενικότερα νέα τεχνολογικά συστήματα καθώς επίσης να κατασκευάσει για το δήμο έργα υποδομής όπως αναψυκτήρια, πολιτιστικούς χώρους και να συμβάλλει και στην ανάπτυξη του πράσινου της περιοχής του ΟΤΑ προσφέροντας, σε συνέπεια με την ευαισθησία  του ομίλου ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ προς το περιβάλλον, έναν αρκετά μεγάλο αριθμό δένδρων της τάξης των 100.000 δενδρυλλίων, τα οποία θα αναλάβει ο όμιλος να τα φυτέψει ενώ τη συντήρησή τους θα την έχει ο δήμος.
                 Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση σχετικά με τη εν λόγω πρόταση συνεργασίας και περιμένουμε τις απόψεις σας.
Με Εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.