Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μια ανθρώπινη βραδιά για τα ζώα

Φιλοζωική Μεγάρων – Νέας Περάμου
(πηγή : megara.org) 


Η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων και Νέας Περάμου διοργάνωσε βραδινό κοκτέιλ στο παραλιακό κέντρο της πόλης Παζλ προκειμένου να τιμήσει την κ. Βέσνα Τζόουνς (Vesna Jones), πρόεδρο του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης Ζώων (Greek Animal Rescue).
Το σωματείο ιδρύθηκε το 1989, εδρεύει στο Λονδίνο ως κοινωφελής οργανισμός και σκοπό έχει να ανακουφίσει ζώα στην Ελλάδα τα οποία υποφέρουν. Υποστηρίζει καταφύγια ζώων, παρέχει φροντίδα σε ζώα που την χρειάζονται, προωθεί ζώα προς υιοθεσία.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Φιλοζωικής Κίνησης (Φ.Κ.) αποτελεί το επιστέγασμα συγκεκριμένης πρωτοποριακής δράσης η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου 2011 βάσει της οποίας συλλέχθηκαν και στειρώθηκαν 200 σκύλοι. (βλ. Στείρωση 200 αδέσποτων σκύλων, 20-24/06/2011)


Πέραν αυτού, τα μέλη του σωματείου δραστηριοποιούνται έντονα και αποτελεσματικά στην διάσωση και φροντίδα αδέσποτων ζώων μεριμνώντας για το τάισμα, την κατάσταση της υγείας τους και εν τέλει την διάθεσή τους προς υιοθεσία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλά μέλη της ΦΚ καθώς και ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης ο οποίος από την αρχή εκδήλωσε έμπρακτα την συμπαράστασή του στηρίζοντας το πρόγραμμα στείρωσης υλικά και ηθικά. Το πρόγραμμα επίσης στηρίζει με σειρά δράσεων και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μεγάρων κ. Νικιόλαος Σωτηρίου.
Επίσης παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αθανάσιος Ζάλης, αντιδήμαρχος, Κλεάνθης Βαρελάς, πρόεδρος του δημοτικού κοινωφελούς και αθλητικού οργανισμού, Γεώργιος Σακελλαρίου, δημοτικός σύμβουλος, Γρηγόρης Σταμούλης και Ιωάννης Δήμας εκπρόσωποι του δημοτικού συνδυασμού Ένωση Πολιτών.
Εκ μέρους της περιφέρειας Αττικής παρευρέθηκε η κ. Κατερίνα Πιπιλή, Γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου.
Ιδιαίτερα σημαντική επίσης ήταν η παρουσία του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Κτηνιάτρων κ. Θ. Χιτάκη.
Μήνυμα έστειλε και ο αναπληρωτής διοικητής του αστυνομικού τμήματος Μεγάρων Αστ. Β’ Θεοχ. Κουμνιώτης.
Η κ. Ιωάννα Νικολάου, απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου
Το τιμώμενο πρόσωπο, κ. Βέσνα Τζόουνς, πρόεδρος του Βρετανικού κοινωφελούς "Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης Ζώων". Στο πλάι η κ. Νένα Βερβέρογλου, δραστήρια συνεργάτης στην Ελλάδα
Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης "Έχει γίνει μια καλή αρχή.... η προσπάθειά μας έχει ξεπεράσει τα σύνορα. Εύχομαι το παράδειγμά μας να μιμηθούν και άλλοι"
Θ. Χιτάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Κτηνιάτρων. Συμπαραστεκόμαστε στο έργο των εθελοντικών οργανώσεων με διάθεση για βοήθεια και καθοδήγηση
Σημαντική η παρουσία των κ.κ. Ιωάννη Δήμα και Βασίλη Κόμπουλη γνωστών στην τοπική κοινωνία για τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν ως κτηνίατροι, ο καθένας από την θέση του.
Βέσνα Τζόουνς: "Όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια διακοπών μου στην Ελλάδα το 1987"..... "... η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια..... σημαντικός παράγων η μόρφωση και εκπαίδευση στα σχολεία" "... πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε τη στείρωση ως το κύριο μέσον για την περιορισμό του προβλήματος των αδέσποτων"
Από αριστερά, Ιωάννης Μαρινάκης, δήμαρχος, Νικόλαος Σωτηρίου, πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Μεγάρων, Αθανάσιος Ζάλης, αντιδήμαρχος, Κατερίνα Πιπιλή, γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής
Αναμνηστική φωτογραφία από μια ανθρώπινη βραδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.