Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Γ.ΚΑΣΤΑΝΗ

Θλίψη και οδύνη είναι τα συναισθήματα, που προκαλεί ο πρόωρος θάνατος του πρώην Δημάρχου Γιώργου Καστάνη – Λιάντρου. Σε ηλικία μόλις 64 ετών έχασε την πιο κρίσιμη μάχη, η οποία του στοίχισε την ίδια την ζωή του.
Ο αείμνηστος Γιώργος Καστάνης – Λιάντρος ταύτισε το όνομά του με την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα με το Δήμο Μεγαρέων τη μεταπολιτευτική περίοδο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός, πως ο Μεγαρικός λαός τον τίμησε με την ψήφο του σε τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, που του χάρισαν δέκα έξι χρόνια θητείας στο δημαρχιακό αξίωμα. Και αυτός ανταπέδωσε.
Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με πολιτικές τοποθετήσεις και επιλογές του. Είναι δύσκολο όμως να μη συμφωνήσουν όλοι, ότι ήταν ένας άνθρωπος, που άνοιγε την καρδιά και την αγκαλιά του σε φίλους, αλλά και σε αντιπάλους και κυρίως σε αυτούς. Δεν έκανε διαχωρισμούς σε ημέτερους και μη. Ήταν πάντοτε δίπλα στον απλό άνθρωπο. Του μίλαγε, έκανε παρέα μαζί του. Ήταν ο χαρακτηριστικός τύπος του λαϊκού ηγέτη.
Ένας άνθρωπος πεθαίνει, όχι με το φυσικό του θάνατο, αλλά όταν τον ξεχνά ο κόσμος και σβήνει από τη μνήμη του. Ο βίος και η δράση του πρώην δημάρχου Καστάνη – Λιάντρου ήταν τέτοια, που δύσκολα θα ξεχασθεί. Και υπό αυτήν την έννοια θα αργήσει πολύ να πεθάνει, διότι η σφραγίδα, που έβαλε στο διάβα της ζωής του και στη θητεία του ως Δήμαρχος, ήταν τόσο έντονη, που θα αργήσει πολύ να σβήσει.
Καλό ταξίδι αείμνηστε Γιώργο Καστάνη.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.