Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

H "Ενωση Πολιτών" για τον Χρ. Ζερεφό

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ



Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε ως θέμα η ανακήρυξη του κ. Ζερεφού σε επίτιμο δημότη Μεγάρων.


Εξέφρασα σοβαρές αντιρρήσεις για το θέμα αυτό, επειδή διαπίστωσα, πως με την εισήγηση του θέματος από τον αρμόδιο έγινε προσπάθεια παραπλάνησης, διότι παρουσίαζε τον κ. Ζερεφό ως κάτοχο βραβείου Nobel Ειρήνης, το οποίο είναι ψέμα. (Το πόσο δίκιο είχα αποδεικνύεται από το δελτίο Τύπου του Δήμου της 16ης Μαρτίου 2010, το οποίο γράφει «ο κ. Ζερεφός έχει τιμηθεί με διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδος με κορυφαία το εξ ημισείας βραβείο Nobel Ειρήνης 2007»).


Ο κος Ζερεφός ΟΥΔΕΠΟΤΕ ετιμήθη με βραβείο Nobel Ειρήνης, είτε ολόκληρο, είτε μισό. Παρ’ όλα αυτά, μετά την συζήτηση που διεξήχθη, ήταν στις προθέσεις μου να ψηφίσω υπέρ της πρότασης. Πριν όμως από την ψηφοφορία πήρε τον λόγο ο κος Στρατιώτης και μου έκανε μια απαράδεκτη λεκτική επίθεση χρησιμοποιώντας, ως συνήθως, διαστρεβλώσεις και ψέματα. Είπε π.χ. πως είχα αποκαλέσει την ταβέρνα Μώλου ως «πολιτιστική κληρονομιά», κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ. Είπε επίσης πως είναι απαράδεκτο να μην ψηφίσουμε την πρόταση κι ότι αυτοί (η σημερινή διοίκηση) πάντοτε ψηφίζανε αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν ήταν στην αντιπολίτευση και πολλά άλλα.


Μετά από αυτήν την συμπεριφορά του κου Στρατιώτη ψήφισα αρνητικά την πρόταση για τον κο Ζερεφό παρότι εκτιμώ το επιστημονικό του έργο και δεν έχω απολύτως τίποτε το προσωπικό εναντίον του. Αξίζει όμως να θαυμάσει κανείς τη συνέπεια σε αντίστοιχες περιπτώσεις του «Στρατιώτη της Γλυφάδας».


Στις 29 Ιουλίου 2003 η Διοίκηση του κ. Σύρκου προτείνει, να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Μεγάρων ο κος Μίκης Θεοδωράκης. Μουσικοσυνθέτης, πνευματικός άνθρωπος και αγωνιστής παγκοσμίου φήμης.


Ο κος Στρατιώτης και η παρέα του τον καταψηφίζουν. Έτσι μπορούμε να πούμε στο Μεγαρικό λαό, ότι ένας τόσο μεγάλος άνδρας της Ελληνικής και Παγκόσμιας κοινωνίας καταψηφίστηκε από τον «Στρατιώτη της Γλυφάδας».


Στις 5 Νοεμβρίου 2003 η διοίκηση του κου Σύρκου προτείνει να ανακηρυχθεί ως επίτιμος δημότης Μεγάρων ο κος Θεοδόσης Τάσιος. Ο σοφός καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος φοίτησε στα σχολεία των Μεγάρων, δηλώνει πως αισθάνεται Μεγαρίτης και έχει βοηθήσει την πόλη ποικιλοτρόπως. Ο κος Στρατιώτης και η παρέα του απουσίαζαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν συμμετείχαν καν στην διαδικασία.


Μπορούμε άραγε να πούμε ότι ο «Στρατιώτης της Γλυφάδας» απαξίωσε την διαδικασία για ένα τόσο μεγάλο άνδρα της Ελληνικής κοινωνίας;


Στις 5 Ιουνίου 2006 η διοίκηση του κου Σύρκου πάλι προτείνει, να ανακηρυχθεί ως επίτιμος δημότης των Μεγάρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας. Προσωπικότητα παγκοσμίου κύρους, λαμπρός Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κορυφαίος Θεολόγος και Ακαδημαϊκός. Ο κος Στρατιώτης και η παρέα του απουσιάζουν και πάλι από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμπτωση; Ή μήπως ο «Στρατιώτης της Γλυφάδας» έχει κάτι εναντίον των ιερέων;


Γρηγόρης Σταμούλης


Δημοτικός Σύμβουλος


Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.