Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μεγάλο το πρόβλημα με την έλλειψη ελεγκτή ιατρού στον ΟΑΕΕ στα Μέγαρα


Μεγάλο και σοβαρό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη ελεγκτή ιατρού στον ΟΑΕΕ Μεγάρων, αφού οι ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι να θεωρούν τα παραπεμπτικά και άλλα εκτός πόλης.
Οι αρμόδιες αρχές όπως πάντα ανήμπορες να δώσουν λύση, το ρίχνουν στην μη υλοποίηση νέων συμβάσεων.
Μας αποδεικνύουν δηλαδή ακόμα μια φορά, πόσο διαλυμένες είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα.
Πρώτα αφήνουν να δημιουργηθεί το πρόβλημα εις βάρος των ασφαλισμένων και εξετάζουν την λύση τους εκ των υστέρων, χωρίς να δίνουν πάντα λύσεις.
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων στον διοικητή του ΟΑΕΕ, την οποία και δημοσιεύουμε.


ΠΡΟΣ: κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ Ο.Α.Ε.Ε.


Κοιν.: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ,

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Μετά από καταγγελίες δεκάδων μελών μας , πληροφορηθήκαμε ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχει ελεγκτής ιατρός καθώς η σύμβασή του έληξε και έως ότου υπογραφούν νέες συμβάσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας για μια υπογραφή ! (στο πνεύμα της αποκέντρωσης να υποθέσομε ;)
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου του συλλόγου μας με το γραφείο του κ. Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε. πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικό καθώς και ότι για την καθυστέρηση της υπογραφής των νέων συμβάσεων των ελεγκτών ιατρών , είναι συνυπεύθυνο το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας .
Διερωτώμαστε , δεν γνωρίζατε πότε έληγαν οι συμβάσεις ώστε να φροντίσετε να ανανεωθούν έγκαιρα ή το γνωρίζατε και επίτηδες καθυστερήσατε τις νέες συμβάσεις με σκοπό το κέρδος του Ο.Α.Ε.Ε. από την διαφορά χρόνου (αλλά και την απώλεια χρόνου και χρήματος από τους ασφαλισμένους ) ;
Σημειώστε δε , ότι στην περιοχή μας οι έμποροι και οι επαγγελματίες είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοαπασχολούμενοι και για να μεταβούν στην Αθήνα τις πρωινές ώρες , εκτός από την μέγιστη ταλαιπωρία που θα υποστούν , θα πρέπει να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους με αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος (χωρίς να υπολογίσομε το κόστος μετάβασης – καύσιμα , διόδια & parking ).
Πως είναι δυνατόν να απαιτείτε ο ασφαλισμένος να είναι καθ' όλα νόμιμος απέναντι στον ασφαλιστικό του οργανισμό , και αυτός να τον μεταχειρίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο;
Εάν ο ασφαλισμένος καθυστερήσει μια μέρα την καταβολή εισφοράς άμεσα μπαίνει σ' εφαρμογή ο νόμος και του χρεώνονται τόκοι. Στην παραπάνω λοιπόν περίπτωση δεν υπάρχει νόμος που προστατεύει τον πολίτη;
Μέχρι πότε θα μπορούμε να δεχτούμε αυτόν τον εμπαιγμό;
Γιατί εμείς θα πρέπει πάντα να δείχνουμε κατανόηση για κάποιους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ενώ αυτοί όχι;
Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων απαιτεί την άμεση τακτοποίηση του θέματος και ζητάει , η νέα σύμβαση του ελεγκτή ιατρού στην πόλη των Μεγάρων να προβλέπει την καθημερινή παρουσία του καθώς ο Δήμος Μεγάρων στα πλαίσια του σχεδίου «Καλλικράτης» γίνεται Μητροπολιτικός Δήμος και συνενώνεται με τον Δήμο της Νέας Περάμου έχοντας ως αποτέλεσμα ο αριθμός των ασφαλισμένων που θα πρέπει να εξυπηρετούνται να αυξηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.