Ποιος είναι ο λόγος ή οι λόγοι που ωθούν τους ψηφοφόρους σήμερα να ψηφίζουν τους κομματικώς χρισμένους υποψήφιους; Ενδεικτικά θα ανέφερα τους παρακάτω:
• Πειθαρχούν στις επιλογές του κόμματος, αναμένοντας κάποια στιγμή να ξεπληρωθούν για την υπακοή τους.
• Στηρίζουν την επιλογή του κόμματος, ούτως ώστε εάν εκλεγεί να ενδυναμώσουν (την ούτως ή άλλως εκφυλισμένη) αξιοπιστία του κόμματος.
• Να δείξουν ότι η κομματική τους τοποθέτηση αποτελεί ενδυναμωμένη επιλογή από όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα των ψηφοφόρων.
• Η εκλογή ενδεχομένως ενός κομματικού υποψηφίου, του δίνει την δυνατότητα για κομματική ανέλιξη και στον ψηφοφόρο που τον στήριξε, πρόσβαση στην κεντρική Κυβέρνηση (τουλάχιστον έτσι νομίζει)
Οι δε λόγοι που δικαιολογούν (αν δεν επιβάλλουν) την αναγκαία ύπαρξη της Ανεξάρτητης, Αδέσμευτης και Ακηδεμόνευτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι:
• Αξιοποίηση αξιόλογων προσώπων από διάφορους κομματικούς χώρους που δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε έναν Δημοτικό Συνδυασμό με «κομματικό χρίσμα».
• Σε μια Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ενασχόληση με τα κοινά, δεν αποτελεί σκαλοπάτι, εργαλείο ή αυτοσκοπός για πολιτική ανέλιξη και καριέρα.
• Δεν δίνει περιθώρια για ποδηγέτηση ή καθοδήγηση και πολιτική εκμετάλλευση.
• Τα ίδια τα κόμματα υπερασπίζονται τον ρόλο μιας αδέσμευτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ύπαρξη των κομμάτων των οποίων η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (είναι δε άλλωστε και Συνταγματική επιταγή σύμφωνα με το άρθρο 29). Τα κόμματα όμως δεν θα πρέπει στο πλαίσιο ασκήσεως της πολιτικής τους να εμπλέκουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ποδηγετούν τους εκλεγμένους αιρετούς.
Ως επίλογο θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα:
Όταν η «χρισμένη» Τοπική Αυτοδιοίκηση κληθεί να πειθαρχήσει στις «κομματικές γραμμές» κι αυτές συγκρούονται με τα συμφέροντα του τόπου μας, τι άραγε θα πράξει; Θα ενεργήσει για τα συμφέροντα του τόπου ή θα πειθαρχήσει στις κομματικές επιταγές;
Δημήτριος Α. Πλαταράς
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής
«ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»
ΣΧΟΛΙΟ: Προς τον κ. Δημ. Πλαταρά:
Αποκλείετε την περίπτωση οι πολίτες να ψηφίζουν άτομα με δηλωμένη κομματική ταυτότητα απλώς και μόνο γιατί γνωρίζουν με το ποιούς έχουν να κάνουν;
Θυμάστε το τι πρέσβευε ο αείμνηστος Λιάντρος τις περιόδους που ήταν υποψήφιος;
Νέα Μέγαρα - ανεξάρτητος συνδυασμός !
Που κατέληξε; Να στηρίζεται πάντα απο την Νέα Δημοκρατία είτε επίσημα, είτε όχι.
Θυμάστε τον συνδυασμό του κ. Χρ. Σύρκου;
ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Κίνηση Πολιτών !
Το 2006 έγινε κομματική αφού στηρίχθηκε απο την Νέα Δημοκρατία;
Ο επικεφαλής του συνδυασμού σου, σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει;
Ο πολίτης δεν πρέπει να γνωρίζει τα πάντα για τον εκλεκτό ηγέτη της πόλης του;
Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί τα κομματικά όργανα για να δρά όμως ποιος αποκλείει το γεγονός μετά την εκλογή να εξελιχθεί σε υποτελικό κάποιου κόμματος;
Εξάλλου την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις στελεχών, την στηρίζει το ΛΑΟΣ.
Τυχαίο; Δε νομίζω ...
Ο Μεγαρίτης ψηφοφόρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.