Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχισε και επίσημα ο πόλεμος μεταξύ εθελοντικών ομάδων

ponemenos2@in.gr

Εθελοντές… υπόδειγμα.

Μια και πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τους εθελοντές και τα πευκάκια και το τι έγινε στην έκθεση Μεγάρων γη ,αποφάσισα να πάω και γω  στα πευκάκια να δω τι γίνεται.
 Ήταν δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και το μόνο που με προκάλεσε και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ήταν το σταντ της εθελοντικής ομάδας κούρος.




 Παρατημένο εκεί μόνο και έρημο στη συμβολή των δρόμων εγκυμονώντας κινδύνους για ατύχημα.
Κύριοι «εθελοντές» το κατασκευάσατε με τόσο κόπο και μεράκι για να εκθέσετε την «πραμάτεια» σας στην έκθεση και μετά αντί να είστε υπόδειγμα και να το μαζέψετε αμέσως (αφού είναι ιδιοκτησία σας) αντί αυτού το αφήσατε 15 μέρες εκεί να στέκει μέχρι που έπεσε μόνο του.
 Προκλητική αδιαφορία από ανθρώπους που θέλουν να λέγονται εθελοντές. Είστε παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση.
 Αυτοχρήζεστε εθελοντές απλά για να κάνετε μόνο ότι σας αρέσει;
 Μάλλον έτσι είναι γιατί στις περσινές πυρκαγιές της περιοχής μας και ενώ μια άλλη εθελοντική ομάδα της πόλης μας  είχε ριχτεί με τα μούτρα στην μάχη της φωτιάς, όλοι σας είδαν να στέκεστε 5 χιλιόμετρα μακριά από την φωτιά ατσαλάκωτοι με τις ωραίες σας φόρμες να διαφημίζετε το αυτοκίνητο που σας χάρισε ο κος Στρατουδάκης.
Εθελοντισμός είναι μια ιερή λέξη σπάνια στην εποχή που ζούμε γι αυτό προσέξτε και μην την «λερώνετε». 

 

ΣΧΟΛΙΟ

Καλό είναι όσοι προσφέρουν στον τόπο απο οποιοδήποτε πόστο, θυσιάζοντας χρόνο απο τις προσωπικές τους υποχρεώσεις, πολλές φορές ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς, να βρουν κοινό μονοπάτι να βαδίσουν.
Αυτοί που αποτελούν το κόκκινο πανί και προκάλεσαν με τη στάση τους διχόνοια και μίσος, να μείνουν στην άκρη και να αφήσουν τους υπόλοιπους να κάνουν αυτό που ξέρουν χωρίς προσκώμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.