Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στρατηγική ήττα!


Μεγάλο ρίσκο πήρε ο Γρ. Σταμούλης και επιχείρησε να στοχεύσει στο θυμικό των Περαμιωτών. Είναι γνωστό ότι στα μεγάλα ρίσκα, πετυχαίνεις είτε μεγάλες νίκες είτε συντριπτικές ήττες. Όπως απέδειξε η ιστορία ο κ. Σταμούλης αν και Στρατηγός γνώρισε μία στρατηγικής σημασίας ήττα.
Αλλά να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την προηγούμενη Παρασκευή, ξαφνικά οι δρόμοι της Νέας Περάμου γέμισαν με μία γνωστή και συγκινητική μελωδία. Για τους Περαμιώτες το Πολίτικο Χασάπικο είναι συνδυασμένο με την ιστορία τους και τους γεμίζει με όμορφους συνειρμούς και μνήμες. Το επιτελείο του κ. Σταμούλη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη μελωδία και να τη χρησιμοποιήσει για τους προσκαλέσει στα εγκαίνια του  εκλογικού κέντρου. Θεμιτό!
Το πρώτο λάθος ήταν ότι η μουσική ήταν πολύ δυνατά και το ηχογραφημένο μήνυμα της πρόσκλησης πολύ χαμηλά γραμμένο, με αποτέλεσμα να ακούγεται σε όλη την Πέραμο η μουσική αλλά όχι το μήνυμα.
Με το άκουσμα της μουσικής αναδύονταν όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα, αλλά αντιστρέφονταν όταν οι κάτοικοι αντιλαμβανόντουσαν και έβλεπαν περί τίνος πρόκειται!
Η τόσο όμορφη μουσική προερχόταν από ένα βρόμικο ντάτσουν αυτά που αποτελούσαν σύμβολα παρακμής ακόμη από τη δεκαετία του ΄80 και η φωνή που καλούσε είχε τόσο έντονη προφορά που εκνεύριζε ακόμη και τους ανθρώπους που συμφωνούν απόλυτα με τον «Καλλικράτη».
Είναι πραγματικά κρίμα, γιατί με τέτοιες ενέργειες χαλάμε το καλό κλίμα που υπάρχει στην πλειοψηφία των πολιτών για τη συνένωση Μεγάρων- Νέας Περάμου!
Κάποιο αντίστοιχο χοντρό λάθος πρέπει να έκανε και στα Μέγαρα το επιτελείο του κου Σταμούλη, γιατί τελικά η συγκέντρωση για τα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου ήταν απογοητευτική!

Κ. Α

πηγή: attica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.