Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο αντιδήμαρχος ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ απαντά για τα σφαγεία

Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.
Μέγαρα, 21 Δεκεμβρίου 2010.

 
Το θέμα της αναστολής λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας στις 17/5/2010 επέφερε σοβαρά προβλήματα στους κλάδους των κρεοπωλών και κτηνοτρόφων αλλά και των καταναλωτών της πόλης μέχρι σήμερα. Αποτέλεσε όμως και σημείο αιχμής κατά την προεκλογική περίοδο, όπου κάποιοι συστηματικά και με δόλιο τρόπο δεν έχασαν την ευκαιρία να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης της δημοτικής αρχής.
Με την σημερινή μου παρέμβαση θα αποδείξω ότι η καθυστέρηση της επαναλειτουργίας των σφαγείων είναι θέμα συμπαιγνίας και πολιτικής σκοπιμότητας εις βάρος του Μεγαρικού Λαού. Προς  αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας καταθέτω σήμερα στους συμπολίτες τα εξής στοιχεία:

 


1ον) ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ:
Πρώτα από όλα ψευδώς διέδιδαν οι επιτήδειοι ότι τα σφαγεία τα έκλεισε ο Στρατιώτης και η διοίκηση του Δήμου. Ο Δήμος προέβη σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σφαγείων στις 13/5/2010 προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού. Στις 29/7/2010 ο Δήμος προχώρησε σε ανάκληση της αναστολής λειτουργίας και παράλληλα προετοίμαζε τον φάκελο για την αδειοδότηση του σφαγείου με το Π.Δ. 79/2007.  Ο Δήμος πάντοτε προβαίνει σε ανάλογες ενέργειες σε νεκρές περιόδους, όπως για παράδειγμα την περίοδο από τις 27/11/2008 έως τις 18/12/2008. Τέτοιου είδους αναστολές λειτουργίας των σφαγείων είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν καμία σχέση με εκείνη που επέβαλε η Νομαρχία στις 17/5/2010.
Να επισημάνουμε εδώ ότι ο Δήμος Μεγαρέων έχει δαπανήσει περί τα €200.000 για τον εκσυγχρονισμό του σφαγείου σε κτιριακές και τεχνικές υποδομές και σε ότι αφορά τη συσσώρευση και μεταφορά των υποπροϊόντων και των λυμάτων με αντίστοιχες συμβάσεις με εταιρείες του κλάδου.

2ον) ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΙΓΕΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:
Από τις αρχές Μαρτίου του 2010 ο υπεύθυνος κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχίς ΔΑ κ. Δήμας προέβη αυθαίρετα και χωρίς να με ενημερώσει, ως αρμόδιο Αντιδήμαρχο, σε απόφαση αναστολής των σφαγείων με την αιτιολογία της μη πληρωμής από το Δήμο των τελών υγειονομικών επιθεωρήσεων-ελέγχων. Όπως αποδείχτηκε όμως  με επίσημα έγγραφα της ταμιακής υπηρεσίας του Δήμου τα εν’ λόγω τέλη €1.332 είχαν καταβληθεί όλα κανονικά έως τις 9/12/2009. Όπως υποστήριξα και τότε σε επιστολή μου προς τον τύπο στις 7/4/2010, οι ενέργειες του κ. Δήμα ήταν αποτέλεσμα εντεταλμένης υπηρεσίας διότι δεν μπορώ διαφορετικά να ερμηνεύσω πως ένας υπάλληλος που αποφεύγει να ενημερωθεί για την εξόφληση των τελών €1.332 και για τον φάκελο πιστοποίησης που είχε κατατεθεί και ήταν σε εξέλιξη οι απαραίτητες μελέτες, ταυτόχρονα ενέπλεκε σε δικά του υπηρεσιακά καθήκοντα τον Νομάρχη, ισχυριζόμενος πολλές φορές στις δηλώσεις του ότι «χάριν της ανοχής του Νομάρχη λειτουργούν τα δημοτικά σφαγεία των Μεγάρων». Ο ρόλος επομένως του κ. Δήμα στην υπόθεση δεν ήταν τυχαίος και η μετέπειτα υποψηφιότητά του στον συνδυασμό του κ. Σταμούλη επιβεβαιώνει τους σκοπούς για τους οποίους τοποθετήθηκε στην υπηρεσία στα τέλη του 2009 αντικαθιστώντας τον συνεργάσιμο προκάτοχό του.
Η συμπαιγνία συνεχίστηκε όταν από τα υπ’ αριθμ. Πρωτ. 6303 & 6304 /9-7-2010 έγγραφα του Δήμου Μεγαρέων υποβάλλαμε προς έγκριση τη μελέτη «Διάθεσης υγρών Αποβλήτων» στην Δ/νση Υγείας της Νομαρχίας και ζητήσαμε παράταση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων με επιμέρους τροποποιήσεις στην Δ/ση Ανάπτυξης της Νομαρχίας.




Ζητήσαμε την εν’ λόγω παράταση διότι η νέα μελέτη που είχε αναλάβει συμπολίτης μηχανολόγος από τις 10/5/2010 καθυστερούσε. Καμία απάντηση δεν λάβαμε από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και επανήλθαμε με νέα έγγραφα στις 30/7/2010 και 5/8/2010 ζητώντας να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσουν τα σφαγεία τότε λόγω αυξημένων αναγκών, εφόσον ο Δήμος μας δρομολογούσε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση των σφαγείων από την υπηρεσία της Νομαρχίας.





3ον) ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ:
Μετά τα προαναφερθέντα και λόγω των άκαρπων προσπαθειών μας προς την αρμόδια Νομαρχιακή αρχή απευθυνθήκαμε εγγράφως στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στις 12/10/2010 (επισυνάπτονται όλα τα σχετικά έγγραφα) ζητώντας από την κεντρική διοίκηση να συμβάλει στην λειτουργία των σφαγείων.



Μετά τις εκλογές οι μελέτες «διάθεσης υγρών αποβλήτων» και «περιβαλλοντικών επιπτώσεων» αδειοδοτήθηκαν από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και η όλη διαδικασία προχωρά κανονικά προς την τελική αδειοδότηση και λειτουργία της μονάδας.           
Και βέβαια εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί άνοιξε ο δρόμος για τα σφαγεία μετά τις εκλογές.   

Βασίλειος Χατζόπουλος
Αντιδήμαρχος Μεγαρέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.