Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου παρατηρεί

Υπάρχει διοίκηση στον δήμο;

Σε ένα μήνα θα αναλάβει επισήμως τα ηνία της τοπικής διοίκησης ο κ. Μαρινάκης και η δημοτική του παράταξη. Βέβαια τα Μέγαρα συνεχίζουν να υπάρχουν ασχέτως ημερομηνιών. Το ίδιο και τα προβλήματα αυτής της πόλης.

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας απίστευτες καταγγελίες για το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού. Συγκεκριμένα έχει γίνει γνωστό ότι οι αποχετεύσεις αρκετών σπιτιών στην περιοχή των Μεγάρων  παραμένουν ακόμη συνδεδεμένες με το δίκτυο ομβρίων υδάτων! Πράξη σαφώς παράνομη και βαθιά αντικοινωνική. Πρακτική που ακυρώνει τα όποια θετικά έχει να προσφέρει το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού: την καθαρή θάλασσα δηλαδή, που πρέπει να είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτού του τόπου!

Περιμέναμε κάποια αντίδραση από τη δημοτική αρχή. Κάποιες ενέργειες… Όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε. Λες και δεν υπάρχει διοίκηση, δήμος, υπηρεσίες... Αδιαφορία; Να είναι αυτό άραγε το τελευταίο μήνυμα που μας στέλνει η απερχόμενη διοίκηση;

Ας μην βιαζόμαστε!

Αρκετά γράφονται αυτές τις ημέρες για τις προθέσεις και διαθέσεις της νέας δημοτικής διοίκησης. Επαινετικά σχόλια διανθισμένα με αρκετή δόση σιγουριάς. Πιθανόν να είναι πρόωρη μια τέτοια στάση. Εμείς θα περιμένουμε τα πρώτα έμπρακτα δείγματα της νέας δημοτικής πολιτικής.

Αναμένουμε και απαιτούμε μια πολιτική που θα υπηρετεί και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολλών και το δημόσιο και δημοτικό συλλογικό συμφέρον. Που θα βάλει τέρμα στην ευνοιοκρατία, στους ημετέρους και τις λογιών -λογιών εξυπηρετήσεις κάτω από οποιαδήποτε πρόσχημα. Αναμένουμε δηλαδή το απολύτως αυτονόητο!

Η αλήθεια είναι ότι αδημονούμε να δούμε μια τέτοια πολιτική. Ας περιμένουμε!
vourkari.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.