Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η εκπρόσωπος του MegaraTV υποβάλει απορίες


Ως «εκπρόσωπος» του MegaraTv, σας απαντώ σχετικά με αυτά που ξέχασα. Το εν λόγω ερώτημα τέθηκε και συζητήθηκε με τους μαθητές του ΕΠΑΛ.  Αν ακούγατε λίγο πιο προσεκτικά ωστόσο, θα διαπιστώνατε κι εσείς, ότι τα ίδια τα παιδιά, αναφέρονταν στο πρόβλημα των βανδαλισμών από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες και μάλιστα, συγκριτικά πάντα με τη φθορά του χρόνου που υπόκειται το σχολείο. Για την ακρίβεια, τουλάχιστον τρεις φορές ο μαθητής που μας «ξεναγεί» στο σχολείο, «απαντά» πως αυτά δεν μπορεί να έχουν γίνει από μαθητές…
Αναρωτιέμαι, βέβαια, για ποιο λόγο προσπαθείτε να υποσκάψετε και να υποβαθμίσετε το πρόβλημα. Μα είναι ξεκάθαρο. Το σχολείο καταρρέει. Κι αν κάποιοι το βανδαλίζουν και το καταστρέφουν, οι υπόλοιποι τι πρέπει να κάνουν; Μήπως κάποιους βολεύει η τακτική του ωχαδελφισμού και της απάθειας και προσπαθούν να αναστείλουν οτιδήποτε κινείται και δρα, επειδή ξεβολεύονται από τα ζεστά τους γραφεία και την ησυχία τους; Μήπως αυτός δεν είναι βανδαλισμός και μάλιστα ύπουλος; Και συνεχίζω να αναρωτιέμαι παρά την αφηρημάδα μου…
Ποιος είναι υπεύθυνος ακόμα και για τις πράξεις των μαθητών κατά του σχολείου;
Εδώ δεν τίθεται και το ζήτημα που αφορά στους καθηγητές;
Ποιος εμπνέει/πειθαρχεί/καθοδηγεί/συμβουλεύει/νουθετεί;
Ποιος; Κοιτάξτε! Είναι παιδιά που θέλουν να προσπαθήσουν και να διεκδικήσουν. Αυτό δεν είναι υγεία σε μια φυματική κοινωνία;

Οι απορίες της «αφηρημένης» εκπροσώπου του MegaraTv, Βιβής Σκλαβούνου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι απορίες σας θα μπορούσαν να λυθούν μόνο αν συζητούσατε και με άλλους εμπλεκόμενους της κοινότητας του ΕΠΑ.Λ. που είναι γονείς και καθηγητές.
Με έκπληξη είδα οτι ο Διευθυντής αρνήθηκε να σας μιλήσει.
Ίσως να ήταν λάθος του, αφού πιστεύουμε οτι είναι ο πλέον αρμόδιος και θα μπορούσε να σας λύσει πολλές απορίες με λίγα λόγια.
Δεν γνωρίζουμε όμως λόγω της ιδιότητας του αν θάπρεπε να έχει σχετική άδεια να προβεί σε δηλώσεις σε μια τέτοια περίοδο.
Δεν είδα όμως να καλείτε και κάποιο γονέα να τον ρωτήσετε αν συμφωνεί με όλη αυτή την κατάσταση.
Πάντως η εικόνα που μεταφέρατε απο το εσωτερικό του σχολείου, δεν  μπορεί να αποδώσει ευθύνη σε κανένα άλλο εκτός απο τους μαθητές, αφού μόνο αυτοί ζουν και δραστηριοποιούνται μέσα σ΄αυτό το χώρο.
Τα θρανία και οι καρέκλες δεν σπάνε μόνα τους.
Τα πατώματα δεν ξεκολάνε χωρίς κάποιοι να βάλουν το χέρι τους.
Ούτε οι ηλεκτρικοί πίνακες μετακινούνται και καταστρέφονται αν δεν παρέμβουν κάποιοι με αυτό το σκοπό .
Οι τοίχοι δεν γκρεμίζονται μόνοι τους, ιδιαίτερα αν είναι κολώνες, όπως αυτή που είδαμε.
Τα πλέγματα στα παράθυρα δεν κόβονται μόνα τους, κάποιοι παρεμβαίνουν.
Οι πόρτες σίγουρα δεν σπάνε απο τον άερα, αλλά απο βίαιη παρέμβαση κάποιων.
Μήπως και τα κάγκελα περιμετρικά του χώρου που είδαμε, κόβονται λόγω του βροχερού καιρού;
Όσο αφορά την έμπνευση, τη νουθεσία την καθοδήγηση είναι μια πονεμένη ιστορία για τη νεολαία μας, που δυστυχώς δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα απο τη σελίδα αυτή. Ας απαντήσουν αυτοί που είναι αρμόδιοι όποτε θελήσουν.
Αγαπητή εκπρόσωπε του MegaraTV κάναμε κι εμείς μια βόλτα και είδαμε πολλά, που εσείς δεν προβάλατε ή δεν θέλανε κάποιοι να προβάλετε.
Έχετε ακόμα μια ευκαιρία να ξαναπάτε στο χώρο και να καταγράψετε όλα όσα δεν "είδατε" και να ρωτήσετε κι άλλους μαθητές που δεν συμμετείχαν στην κατάληψη, όπως ρωτήσαμε κι εμείς, να δούμε τι έχουν να σας πουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.