Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Απόρριψη ένστασης από το εκλογοδικείο»

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δικαίωσε τον Παντελή Ασπραδάκη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αττικής κατόπιν ενστάσεως που είχε καταθέσει (23/10/09) η Ελισσάβετ Γράψα,
κάτοικος Νέας Ερυθραίας με θέμα κώλυμα εκλογιμότητας στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 λόγω ασυμβίβαστου, διεκδικώντας την κατάληψη της βουλευτικής έδρας η οποία όμως δεν έγινε δεκτή (20/12/10).



Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αποδεικνύονται και στην απόφαση του Δικαστηρίου, ο Παντελής Ασπραδάκης υπέβαλε παραίτηση από την θέση Διευθυντή Λειτουργίας στην ΕΡΤ αμέσως μόλις ορκίστηκε βουλευτής, για λόγους δεοντολογίας επομένως και δεν συντρέχουν λόγοι ασυμβίβαστου. Επιπλέον, ο Παντελής Ασπραδάκης για λόγους ηθικούς είχε καταθέσει αίτηση παγώματος μισθού στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. σεβόμενος την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα μας.
Ο Παντελής Ασπραδάκης δήλωσε για το θέμα: «Με πλήρη διαφάνεια και επίγνωση των πράξεων μου, ενεργώ νόμιμα με ήθος και ευπρέπεια όλα τα χρόνια που δραστηριοποιούμαι στην πολιτική ζωή. Σεβόμενος τους πολίτες που με τιμούν με την ψήφο τους και στηρίζουν το έργο μου θα συνεχίσω να υπηρετώ με αρχές και αντιλήψεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Η δυσμενής κατάσταση της Ελλάδας επιτάσσει όλοι μας να ταχθούμε σε μια κοινή πορεία διάσωσης και ανάταξης της οικονομίας. Αυτή τη προσπάθεια στηρίζω και προωθώ από τη μεριά μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.